Mieke van der Weij wil talkshow met Clairy Polak

Foto: Hans HoogervorstMieke van der Weij zou graag op het tijdstip van Pauw & Witteman een praat- programma maken met Clairy Polak. Ze pleit voor meer vrouwen op de late avond. “Ik vind het heel jammer dat toen Pauw en Witteman werden vervangen er weer twee mannen in beeld kwamen. Dan denk ik: waarom zetten ze daar niet een keer twee leuke vrouwen neer? Clairy en mij, of zo. We zijn alle twee heel verschillend, en we kunnen heel leuk met elkaar opschieten“, zegt de pre- sentatrice in VARAgids.

Polak is net als Van der Weij min of meer van het scherm gebonjourd. “Ja, dat is een grote schande! Ik vind haar geweldig. Ze is vasthoudend en charmant tegelijkertijd, en haar ironie, heerlijk! Moet je zien wie er nu zit (Marielle Tweebeeke, red). Die doet het ook best adequaat, maar ik vind het een stuk minder.”

Van der Weij wil dolgraag op televisie. “Ik heb het nog drukker dan in de tijd dat ik tv deed, omdat ik veel meer moet doen voor hetzelfde geld. Tv verdient gewoon goed. Met een aflevering van De Rijdende Rechter verdien je tien keer zoveel als met een aflevering op het Oog.

Met haar radioshow Met Het Oog Op Morgen verdient ze een paar honderd euro per uitzending. “Het is nu driehonderd en nog wat, maar dat is natuurlijk nog steeds hartstikke weinig. De verdiensten van Het Oog zijn omgekeerd evenredig met de status ervan. Het is erg eervol en leuk om te doen, maar je kunt er niet van leven. Toch hoef je geen medelijden met me te hebben, hoor. Ik presenteer ook nog de Nieuwsshow op de radio en dat betaalt wel beter dan Het Oog.”

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen