Ernst Daniël Smid wil X Factor Classic

Ernst Daniël Smid wil klassieke muziek terug op de buis brengen, nu de NCRV de stekker uit het programma Una Voce Particolare heeft getrokken. De zanger is bezig met het bedenken van een nieuw tv-concept voor Omroep MAX. Of waarom maakt RTL 4 niet X factor Classic?“, vraagt hij zich af in De Telegraaf. “Het krijgt alleen niet de aandacht die bijvoorbeeld The Voice of Holland-winnaar Ben Saunders krijgt. Dat soort programma’s scoort bij de gratie van de sms-jeugd.”

Toch denkt Smid dat ook een tv-show met klassieke muziek commercieel interessant is. “Nou, ik denk dat er voor klassieke zangtalenten ook ge-sms’t zou worden. De commerciëlen zouden het gewoon moeten durven proberen!

In augfustus maakt Smid voor het tweede jaar op rij de tv-show Van Popster tot Operaster ten bate van Oxfam Novib. “Dit jaar wil ik Guus Meeuwis zo ver krijgen en Anouk en Thomas Berge. Die jongen kan de aria Nessun Dorma! zingen, daarvan sla je steil achterover. Ik heb een keer een klassiek duet met hem opgenomen, en hij zong zo een stralende hoge C.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen