Renate Verbaan wacht op eerste kijkcijfersucces

Geplaatst op vr 25 feb 2011 om 17:16

Foto: SBSRenate Verbaan blijft bij Net 5 kampen met lage kijkcijfers. Nadat haar tv-show Met De Deur In Huis van de buis werd gehaald en ze van de internationale tv-hit MasterChef een kijkcijferflop maakte, behaalt nu haar tv-show Secret Story het ene na het andere laagterecord. Niet alleen de dagelijkse uitzendingen van Secret Story trekken weinig kijkers, ook de wekelijkse liveshow levert kijkers in. Er keken donderdag 246.000 mensen naar de tweede liveshow, tien procent minder dan vorige week.

Hoewel alle programma’s die Verbaan bij Net 5 aanraakt floppen, zoekt de presentatrice de schuld niet bij zichzelf. “Of iets wel of niet scoort heeft niet altijd te maken met degene die het programma presenteert. Net 5 heeft nu eenmaal een poosje wat minder op de radar gezeten bij de kijker. We zijn nu aan het bouwen aan de zender“, vertelde presentatrice onlangs.

Verbaan stapte in december 2009 over van RTL 5 naar Net 5. Aanstaande december loopt haar contract af bij de vrouwenzender.

In tegenstelling tot Verbaan, weet haar vriend Winston Gerschtanowitz wel hoge kijkcijfers te behalen. Hij presenteert elke dag met succes de showrubriek RTL Boulevard op RTL 4.
63 Reacties op “Renate Verbaan wacht op eerste kijkcijfersucces”


 1. Jasper

  Niet.

 2. Kaj

  Ik vraag me af of die er ooit gaat komen.

 3. Henkers

  Het Blok was toch best een succes?

 4. uitglijder

  Wacht maar lekker door ijsmuts. Het bewijs dat niet iedere TMF kop een tv carrière krijgt. O ja, dat is het… je moet er wel wat voor doen LOL.
  Misschien een kassa baantje bij AH. leuk voetbalplaatjes uitdelen.

 5. Theo vd Kof

  Renate Verbaan… als je ECHT iets op tv wil betekenen, ga eens met Ome Joop praten, of anders Paul Witteman, Anita Witzier, desnoods Sonja B. wat een raar rijtje, maar toch…

 6. frederique

  ja, het blok was best een succes maar scoorde minder nu renate erbij zat. eric kon dat prima alleen, en dat was te zien, renate was totaal overbodig! moet ze ook wel door hebben gehad. maar goed, ze moet toch iets doen voor haar geld! jammer dat alleen alles flopt! ach, nog tien maanden en dan zijn ze van dit nontalent af! wanneer loopt tooske’s contract af? kan sbs eindelijk twee nare ijskoude koelkasten in de uitverkoop gooien! ha, twee voor de prijs van 1!

 7. Daisy

  MC is zoooo anti SBS, dat het eentonig begint te worden.

  Totaal niet meer zo objectief als voorheen.

  Al het negatieve berichten en flops van de SBS-groep wordt meerdere malen herhaalt en uitvergroot, maar over de successen van de SBS-groep hoor je ze amper hier.

  Terwijl alle successen van de RTL groep alleen maar aandacht krijgen, niet hun flops.

 8. mark nijmegen

  Reactie op Daisy:
  Niet te hard roepen daisy.. anders dan wordt je hier een sbs-lover genoemd die onder een sbs dekbedje slaapt.. Men kan op deze site niet het verschil zien tussen opjectief zijn en sbs-lover zijn.

  Je hebt dus HELEMAAL gelijk !

 9. kwikjealex

  “Net 5 heeft nu eenmaal een poosje wat minder op de radar gezeten bij de kijker.”
  Nee, echt waar, maar waarom lukt het iedere andere televisie groep dan wel, en hun niet.
  Maar het ligt niet aan hun, maar aan de kijker, daarmee krijg je ze echt terug…

 10. Flippo

  Renate Verbaan had gewoon bij RTL moeten blijven. Daar deed ze Daten in het donker, Project Catwalk en Lost in Tokyo prima, hoewel dat laatste programma ook een flop was.

 11. ita

  Meer reclame maken voor het programma wat het is wel leuk hoor !

  Ik lees er nooit en nergens iets over.

 12. Martijnjdd

  Wat een bezopen vergelijking tussen Renate en Winston. Dan ken ik er ook nog één …

  Rick Niemann is een zwakke nieuwslezer, want zijn vrouw weet bij het NOS Journaal regelmatig 2x zoveel kijkers te behalen.

 13. karel

  Tja, misschien trekt de kijker renate gewoon niet. Ze erg kil en gemaakt. Dat voelt de kijker ook. Dus renate misschien toch een ander beroep kiezen!!!

 14. Steffan

  Laat Renate weer snel terugkeren naar RTL5, waar ze hoort.
  Top vrouw!

 15. Anoniem

  Reactie op mark nijmegen: SBS-glijer!

 16. Anoniem

  laat haar maar lekker bij rtl 5 of bnn!

 17. frederique

  Reactie op Daisy:

  sorry hoor, maar welke successen?

 18. kwikjealex

  Reactie op Anonymous:
  En Nikki bij RTL5 eruit, zij is nog lang niet klaar om een echte presentatrice te worden, eerst veel meer oefenen en je karakter vergroten.
  Ook meteen de tip aan Kooiman.

 19. Tim

  Reactie op mark nijmegen: Tuurlijk, weet je nog toen RTL minder scoorde (en SBS beter) dat kwam door de slappen concurrentie van RTL en toen was MC niet echt mild voor RTL hoor, maar SBSfan als jullie zien alles een beetje zwart/wit. Ga je nu echt beweren dat SBSgroep goed scoort? RTL gaat als een trein, beste maand sinds het bestaan van RTL dus…hulde!

 20. Mike

  Die krijgt dus geen contractverlenging, dat moge duidelijk zijn.

 21. Lies

  Ok, dus Net5 heeft een poosje niet op de radar gezeten. En dan programmeer je de allerduurste SBS productie sinds tijden doodleuk om 19.30 uur als DWDD begint. Hoe verzin je het?

 22. Daisy Bell

  Het is nogal geen domme flut televisie waar die mensen op gezet worden. En kijk naar die Bridget in Lekker Slim! Hier weten ze dan weer uitermate goed te typecasten. Voor hetzelfde geld ( bij wijze van spreken dan) had Linda daar gestaan en had het net zo goed geflopt. In die zin zijn die gladde co boys weer erg bijdehand. Linda wordt heel anders in de markt gezet. En tegelijkertijd zijn ze zo doorzichtig als een doorkijkblouse.

 23. Luukie

  Maar mooi dat ze toch echt de hoofdrol in een comedy heeft. Ozo!!

 24. Anoniem

  OFF-TOPIC; VANAVOND FRANCISCO VAN JOL (CARTOONIST) TE GAST BIJ PAUL IN DE MADIWODOVRIJDAGSHOW!!

 25. Bambam!

  Als Renate de postcode show had mogen doen had het net zo goed zo veel kijkers getrokken. Maar daar wil ik het nieteens meer over hebben. Ze doen maar. Maar ga die poppetjes aan je touwtje, gepaaid met een smak geld daar de schuld niet van geven joh, het is de domme shit, dat is de reden van een teleurstellend gebrek aan kijkers.

 26. sjaak

  Geen SBS haat hier, maar Renate is gewoon arrogant, afstandelijk en heeft geen charisma. Bart Boonstra heeft nog meer charisma. ook geen presentaie licht, maar die gun je het! Kom op! Jongen denk je dan.

  Renate heeft geen gun factor en als jaren lange Het Blok kijker snapte ik haar toevoeging daar ook ab-so-luut niet!

  Heeft niets met de zender te maken, maar met haar als presentatrice.
  Bij Project Catwalk was ook niet de beste nml.

 27. Martijn

  Leuk zo’n artikel waarin iemand met de grond gelijk gemaakt wordt betreft haar vakmanschap :)

 28. Alexander

  “Met De Deur In Huis van de buis werd gehaald en ze van de internationale tv-hit MasterChef een kijkcijferflop maakte”

  Jezus, MC, kan het aub een kleeein beetje objectiever? Het wordt hier echt steeds erger… Als de schrijver iets tegen Renate Verbaan heeft is dat geen probleem, maar laat het niet blijken in het artikel aub…dat is echt heel erg onprofessioneel.

 29. Owen

  Reactie op Alexander:

  Is gewoon de waarheid!

 30. Alexander

  Reactie op Owen:
  Dan nog kun je het niet zo schrijven in een artikel..

 31. Owen

  Reactie op Alexander:

  En dat bepaal jij? Slechte kijkcijfers worden altijd gemeld… net als al die flops van Beau.

 32. Jampot

  Net 5 moet gewoon een hele nieuwe frisse start maken, nieuwe bumpers, nieuw logo, alles nieuw. Dan moet Secret Story naar de half 9 tot half 10 komen, en dan is het gewoon weer goed met Net 5.

 33. Joost

  Het blok scoorde toch goed voor net 5? Hier zat verbaan ook bij.

 34. Jampot

  Reactie op Joost: Nooit van gehoord?

 35. Joost

  http://www.net5.nl/web/show/id=80378/langid=43/dbid=406/typeofpage=78934

  gemiddels 500/600 duizend kijkers per aflevering. Dus dan klopt het verhaal niet helemaal meer van de nieuws posting.

 36. Alexander

  Reactie op Owen:
  Nee, dat bepaal ik niet. Daar heb ik het ook helemaal niet over.. Flops worden gemeld, etc…allemaal prima. Daar heb ik helemaal niets over gezegd.

  Het enige wat ik zei is dat dit nogal een persoonlijke aanval op Verbaan was en dat dat niet professioneel is. Een beetje objectiever mag best. Nu lijkt het net alsof zij de enige reden is dat dit programma is geflopt en dat ze het opzettelijk ten gronde heeft gericht…beetje flauw natuurlijk.

 37. TeeVeetje

  Die Renate Verbaan dat kan toch helemaal niet , kom op zeg . Van de buis met dat mens , een niksnutter is het .

 38. ti-bob

  Jezus wat een zure mensen hier zeg.

  Die live show van gisteren was echt wel beter en Renate Verbaan is gewoon een goede presentatrice.

  Geef het eens een kans zeg…

 39. Anoniem

  het ligt niet aan haar idd, ze had gewoon nooit over moeten stappen

 40. JaJa

  Als iets slecht is mag het best gezegd worden. Maar dit artikel vind ik zo flauw!

 41. Neen

  Wat is dit voor Telegraaf site aan het worden zeg. Wat een haat zaaierij weer.
  Renate scoorde bij RTL5 wel dus dat haar programmas bij Net5 niet scoren ligt niet aan haar. Al helemaal niet bij Masterchef en Secret Story waarbij de rol van de presentator minimaal is.
  Erg kinderachtig weer van deze roddel site om te doen denken alsof het aan Renate ligt dat al die programmas op kleine zender Net5 floppen.
  Maar ja, Renate werkt niet voor RTL he. En die subsidieert al tijden deze site.

 42. d'amsterdammertje

  Onder welke knop zit Net5 eigenlijk? Als ik zie hoe de kijkers hier reageren dan heb ik nog niets gemist maar zal mijn afstandsbediening eens afstoffen. Ik zie mevr. Verbaan wel eens voorbij flitsen op het scherm maar nooit de behoefte gehad om de zap-knop los te laten en dat zegt toch ook wel weer wat want diepgang heb ik altijd binnen een seconde (zappen van de ene naar de andere zender duurt bij UPC 1 seconde) in de gaten maar dat zal er dan wel niet zijn bij mevr. Verbaan.

 43. Suus

  Heeej dat heb ik hier meer gehoord: “Of iets wel of niet scoort heeft niet altijd te maken met degene die het programma presenteert”. Exact dezeflde quote van Renate heeft hier begin februari ook al gestaan bij het artikel: “Renate Verbaan bouwt mee aan sterker Net 5”. Daarin vertelt ze dat ze snel over de teleurstelling van haar flop van “Met de deur in huis” heen was en dat ze desondanks geen druk vloelt om te scoren.
  Zou ze die druk nu inmiddels wel een beetje gaan voelen?

 44. Suus

  vloelt = voelt

 45. Sybilla van der Laan

  Eigenlijk hebben jullie allemaal gelijk. ’n Beetje natuurlijk, laten we wèl wezen. Renate Verbaan en nog meer presentatrices en -teurs, het is niet alleen pech, het ligt niet ALTIJD aan de leidende figuur, het is de sàmenhang, dáár mankeert nog weleens wat aan. Het zou inderdaad, beter in the picture gezet moeten worden. Bovendien, men moet presenteren of een proramma leiden IN zich hebben. Ontbreekt dat, nou, hou er dan mee op. Wat er nu niet zit, dat zal nooit komen. To be or not to be, that’s Net5!

 46. anonymus

  arrogant nontalent, niks bijzoders net als die slijmerd winston, het wordt echt nooit wat met renate.

 47. peter

  Reactie op Sybilla van der Laan: Ja, het is de samenhang. Maar als een presentators wel veel kijkers heeft, dan ligt het opeens wel aan de presentator, en is hij/zij een uitzonderlijk taltent dat tonnen verdient :)

  Als ik naar de reacties hierboven kijk lijkt het erop dat weinig mensen een warm huiskamergevoel krijgen van Renate.

 48. Tim

  Het licht niet aan Renate of Bart het licht hoe SBS het presenteert. Ik denk dat bijna iedereen wel wist dat SS er kwam maar niet dat het een paar weken begon, en sommige geheimen zijn ook niet zo geweldig.

 49. testbeeld

  Het licht niet aan? Maar dan is het donker.

 50. Sander

  Ik vind renate verbaan een van de grootste talenten op de nederlandse televisie. Je kan vinden van secret story wat je wil, maar als je de afgelopen live show hebt gezien danmoet je gezien hebben dat ze daar enorm goed was. Ze is totaal haar zelf en of het nou live is of niet ze is erg strak> ik heb als regisseur wel eens met haar gewerkt en er kunnen een hoop collega’s een voorbeeld nemen aan Renate. Dat de kijkcijfers niet komen OP NET-5 ligt niet aan renate. Op RTL-5 waar ze werkte scoorde ze wel met biijvoorbeeld project Catwalk.

 51. kwikjealex

  Reactie op testbeeld: Haha, mooi inkoppertje :)

 52. Anoniem

  Ze heb een ijskoude k u t en die Bart met zn krullenzwabber heeft ze ook niks aan want die is homo

 53. drente

  Jemig wat een bagger televisie is dit kunnen ze daar ik het Hilversumse nu nix anders bedenken dan dit soort shit tv?En dan die presentatie gatvrrrrrr

 54. JaJa

  En die laatste reactie bewijst maar weer eens dat je geen hersens hoeft te hebben om reacties te kunnen plaatsen…

 55. JaJa

  Die van voor drente bedoel ik. al blinkt die reactie ook niet uit in originaliteit.

 56. piete

  Reactie op Anonymous:

  Ze hebben in ieder geval op school gezeten, dat valt zo op het eerste oog niet van jou te zeggen.

  Ik verwijs je dan ook graag door naar geenstijl.nl of telegraaf.nl, waar je reactioneel zult thuisvoelen, vermoedt ik zo.

 57. MediaPrak

  Reactie op drente: Zowel zender SBS groep als producent, Endemol, zijn gevestigd in Amsterdam.

 58. Anoniem

  Jaja en Piete hebben moeite met de WAARHEID.

  De PVV spreekt ook de WAARHEID en ja die ihard en dat kunnen de linkse piepeltjes niet hebben. Die verstoppen zich of ontkennen de WAARHEID.

 59. Anoniem

  Reactie op Anonymous:

  De PVV is een stelletje malloten bij elkaar, die hard schreeuwen, waar vervolgens de periferie van onze maatschappij (de domme mensen) op gaan stemmen omdat ze het zo met zichzelf te doen hebben.. Bah!

 60. Hans

  Dit komt niet door Renate, maar door gebrek aan innovatie bij het SBS concert. SBS staat net als de Arabische wereld op instorten.

 61. bitter

  Ze kan beter ’n (echte) vent zoeken.

 62. janine

  Renate vind ik een leuke, mooie vrouw maar presenteren is niet haar sterkste kant! (ik druk mij tamelijk mat uit)

 63. Mike2

  @Daisy: Je hebt volkomen gelijk, maar Renate zal denk ik nooit een succes worden, omdat ze gewoon geen goede presentatrice is, puur op haar uiterlijk is uitgekozen en dan die vreselijke stem van haar. Overigens zapte ik gisteren door secret story en die Bart doet het beter dan in het begin, minder opdreunerig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.