Geert Wilders concurreert met VARA-debat

Geplaatst op Wed 16 Feb 2011 om 14:16

Geert Wilders besloot het VARA-debat De Slag om de Eerste Kamer te boycot- ten, maar zit woensdag recht tegenover het televisiedebat wel in de studio van het programma Uitgesproken WNL. Aan presentator Joost Eerdmans vertelt hij onder meer over het belang van de Eer- ste Kamer. Dat heeft WNL laten weten. Het is een zeldzaamheid dat Wilders in de studio van een tv-programma te gast is. Uitgesproken WNL met Wilders lijkt daarmee een geduchte concurrent van het debat op Nederland 1.

Wilders doet niet mee aan het tv-debat voor de Provinciale Statenverkiezingen, omdat hij boos is over een cartoon op de VARA-site Joop.nl. Andere bekende politici, waaronder Alexander Pechthold en Job Cohen, zijn wel aanwezig.

De Slag om de Eerste Kamer is woensdag tussen 20.30 en 21.50 uur te zien op Nederland 1. Uitgesproken WNL met Wilders begint om 20.25 uur op Nederland 2.
45 Reacties op “Geert Wilders concurreert met VARA-debat”


 1. @1

  Nog nooit naar Uitgesproken WNL gekeken, vanavond dus ook niet. Trouwens kijk ook niet naar het debat “De Slag om de Eerste Kamer”.
  Als er niets beters op de TV is, heb ik nog een mooi filmpje liggen, vermaken doe ik mij toch wel.

 2. Gupke

  Wilders bij Uitgesproken WNL?? Alleen met interviewer/presentator Joost Eerdmans. Tuuuuuurlijk krijg hij ook geen tegengas cq tegenspraak. Makkelijk zat.

 3. Donny

  Geweldige zet van wilders ik ga NL 2 Kijken.

 4. tamara

  Ned3 wint vanavond met de voetbal kraker Arsenal-Barcelona.

 5. Jim Hollander

  Slim van die man…

 6. Geenstijl

  Reactie op @1:
  Je hoeft niet je levensverhaal te vertellen!

 7. kwikjealex

  Hij moet een keertje langs gaan bij Pownews

 8. Andriod

  ik zeg Arsenal-Barcelona

  Eerdmans is echt zo’n kontekruiper voor Geert Kopkaas

 9. Yossarian

  Dat zal een lekker kritisch interview worden. NOT! Schande eigenlijk, maar de meeste mensen hier zullen het wel weer prachtig vinden.. :-(

 10. Andriod

  Ik ben een boek aan het schrijven over de PVV,de titel heb ik al:
  Van Unterschicht naar Uebermensch

 11. martynho

  Wilders krijgt vanavond geen tegengas? Hij kan zijn verhaal gewoon houden. De andere partijen kunnen niet aanvallen, alleen mekaar steunen in de strijd waar geen tegenstander bij aanwezig is. Zal saai debat worden. Strijden tegen een, nee twee lege stoelen, want Rutte is er ook niet!

 12. Jimmy

  Misschien zap ik wel even langs Ned.2, maar zit waarschijnlijk alleen te zappen tussen SPORT 1 en SPORT Extra met live CL voetbal!

  Wat een aanfluiting dat Ned.3 als PO geen live CL wedstrijd had gisteren!
  Of hebben ze daar de rechten niet van in deze fase?
  Mij maakt het niet uit, ik kijk toch Sport1, maar oudere mensen meestal niet, zoals mijn moeder!

  Reactie op Gupke: En wat dacht je van Vara Ned.1 met die slappe Cohen, krijgt hij wel of geen tegengas denk je van de presentator??

 13. d'amsterdammertje

  WNL kan alleen uitzenden dankzij de subsidie van de belastingbetaler en het nonwoord “W” heeft daar dan weer geen moeite mee om zijn monoloog te mogen houden. Geen kritische vragen en Eerdmans mag gezellig voor spek en bonen aanschuiven. Dan ga ik van de alhier zo veel aangehaalde belastingcenten maar lekker voetbal kijken.

 14. martynho

  Reactie op Andriod: Als je de titel maar vast hebt; kun je in ieder geval een kaft uitgeven.

 15. GK

  Met Joost Eerdmans , hahahah wat een faal .
  Je zult maar een belangrijk politicus zijn en niet aanwezig op Nederland 1 in plaats daarvan ga je de Wilders show in je eentje doen .
  Hoe ziek moet je dan wel wezen of is het Angst met een hoofdletter.
  Wilders schoffeerd wederom zijn kiezers en weer zullen er velen gewoon met open ogen intrappen.

 16. Sybilla van der Laan

  Reactie op GK: Dat Geert Wilders niet bij het o zo belangrijke debat op Ned,I gaat zitten kan ik me wel voorstellen. Wat zit of, wie zitten daar? Loek Hermans, ouwe rot, Eelco Brinkman, ouwe rot en andere nietszeggende figuren, maar ze weten wél alles beter. Schei uit, nog ff en het is 02 maart. Joepie!!!!!!!!!!!!!!

 17. ShunShine

  Ik ga heerlijk naar onze Geertje Wilders kijken.
  Toppie man, zo zijn er niet veel in Nederland.!!!

  Ik vind het heerlijk dat ik straks weer op hem kan gaan stemmen.

 18. TeeVeetje

  Reactie op Yossarian: kijk eerst eens , en doe dan je klep open . Wilders is zo beroerd nog niet voor dit land , waar door Linkse politiek een wanorde is onstaan op allerlei gebied !

 19. dj

  Reactie op Geenstijl:

  jij bent ook niet verplicht het te lezen

 20. johan d

  Reactie op GK:

  niet op de hoogte van de reden waarom wilders er niet bij is waarschijnlijk. Heb niets met hem maar vind de motivatie legitiem

 21. Cees

  Twee handen op 1 buik

 22. Saskia

  Blondie is een zielig mannetje

 23. johan d

  Reactie op Saskia:

  en sas een blonde doos

 24. kwikjealex

  Reactie op GK:
  Wilders is wel mooi de smaakmaker van het debat op tv, hij krijgt Job stil en zet een grote mond op wanneer het moet (zodat we niet in slaap vallen).
  Zeker nog nooit naar het carré debat gekeken?

 25. Albert

  Alweer een debat! Het vorige debat was krap 48 uur geleden op Nederland 2.:-(

 26. Yossarian

  @Teeveetje: Het gaat me niet om de ideeen van die man, hoe verwerpelijk die ook zijn..

  Wat mij veel meer stoort is dat hij elk excuus aangrijpt om vooral maar NIET in debat te gaan met zijn opponenten. Nu weer die cartoon van de VARA. Terwijl Wilders wel de anti-Mohammed cartoons op zijn eigen site heeft gezet. Dat ene mag dus wel en dat andere niet. Dat noem ik inconsequent en opportunistisch..

  Kennelijk bepaalt de PVV wat wel en niet mag. Wat houdt die ‘V’ van Vrijheid in de naam PVV dan in?

 27. Roelof

  Alle EU leiders, Merkel, Sarkozy, Cameron, (Nederland doet het met Wilders passief aan) Verhagen.. etc. Ieder land heeft genoeg van de Islam. Het is een politieke cult. Dat hoort hier niet thuis. Wanneer moslims sharia willen, dan horen zij hier niet eens te willen zijn. Vluchten uit eigen land én hier notabene sharia willen hebben.

  Islam is dictatuur. Wanneer het westen zaken wil doen met Islamitische landen (olie), dan ontkomen wij er niet aan om zaken te doen met dictators. Niet omdat wij dat willen, maar omdat er met Islam niets anders is (niets uitgevonden in die cultuur, oud Persische wel vernietigd). Moslims beschuldigen het westen van het steunen van dictators. Wij zijn niet verantwoordelijk voor dictatuur daar, daar zorgt de Islam voor. Als het westen zaken zou willlen doen met democratisch gekozen leiders, dan zou het westen uitgemaakt worden voor kruisvaarders (La reconquista nisten, battleiers van Viena). Islam en democratie gaat niet werken.

 28. !#Michael#!

  Reactie op Roelof:

  Indonesië dan? Het GROOTSTE moslim LAND ter WERELD… en een DEMOCRATIE!

  Hoewel in de provincie Atjeh, door vergaande autonomie in 2003 wel een vorm van sharia in heeft kunnen voeren… kent Indonesië vrijheid van godsdienst.

  Dit land is het beste school voorbeeld van Islam en democratie met democratische kenmerken, zoals godsdienst vrijheid :)

  Nou ben ik het met je eens dat de Westerse Waarden haaks staan op die van menig moslim land…

  Maar pakweg anderhalve eeuw geleden was ons land nog een Absolute Monarchie (net als zo goed als de rest van Europa).
  Ons pad naar een Constitutionele Monarchie met een sterke democratische traditie (dat wat Nederland officieel is) was ook een hele lange weg.

  Toen in 1848 door Johan Rudolph Thorbecke onze grondwet ontwierp werden de eerste stappen naar democratie gezet. In feite mocht toen alleen de elite (2.5% van de bevolking) stemmen.
  In 1917 mochten alle mannen stemmen, en in 1919 kregen vrouwen passief stem recht. Pas in 1922 werd het algemeen stemrecht in gevoerd (nog geen eeuw geleden dus!).
  Hoelang zijn wij echt een democratie? Nog maar 89 jaar.

  In 1945 was 80% van Noord-Afrika en het Midden-Oosten nog in Europese handen.
  Na de kolonisatie werden die landen (al dan niet met een zak geld), onder druk van Amerika en de VN gedekoloniseerd .
  Na decennia of zelf eeuwen Europese overheersing werden deze (onderontwikkelde landen) in eens ‘vrij gelaten’.

  In de tijd van Imperialisme hebben ‘wij’ Europeanen grenzen getrokken waardoor verschillende bevolkingsgroepen in eens landgenoten werden (met alle problemen van dien).

  De combinatie van onder ontwikkeld zijn, het samen voegen van rivale bevolkingsgroepen (ten tijde van de Europese Imperialisme en Kolonisatie) en het gebrek aan een goed functionerende bestuurlijke indeling hebben deze nieuwe landen en hun bevolkingen parten gespeeld.

  Europa heeft er daar een puinhoop van gemaakt, en nu hebben we alleen maar commentaar en kritiek!
  Ik ben het met je eens dat we door de komst van Moslims naar Europa onze Europese waarden niet mag laten verslappen. We moeten er ook voor waken dan de Europese identiteit van vrijheid, gelijkheid en tolerantie voor elk mens niet vervangen word door een eenzijdige Sharia (waar alleen maar plek is voor de Islamitische wetten en levens overtuigingen).

  Maar geef de moslim landen wat credit. Ze zetten hun baby stapjes in de democratisering van hun samenlevingen. Wij kwamen daar ook niet binnen 1 jaar.

  Want eerlijk is eerlijk? Ze lopen daarin nog wel een ruime honderd jaar achter op ons. Wij begonnen in 1848. Zij na 1945, en met een fikse achterstand tov Thorbecke in 1848! Geef ze de kans en de tijd, ze komen er wel!

 29. ShunShine

  Reactie op Yossarian:

  Als onze Geert Wilders je stoort, dan moet je vooral niet naar hem kijken, en ook niks willen lezen van hem.
  Ik neem aan dat je een knop op je radio en tv hebt.
  De krant kun je ook doorbladeren zodat je helemaal niks van hem hoeft te zien.

  Als je dit alles doet, dan hoef je je ook nooit meer te storen aan onze Geertje.
  Ik vind hem top, en anderhalf miljoen mensen met mij.

 30. Rolmops

  Wilders ontdoet de VARA in 1 klap van de pretentieuze debattenhegemonie. Het viel me nog mee, dat de VARA geen cheerleaders door het scherm liet huppelen om de wegzappende kijker richting Uitgesproken WNL, met Wilders in het program, nog ludiek bij zich te houden.
  Maar dit Vara-debat was niet eens meer om te toveren in een pro-PvdA-campagne. Dat zegt al een heleboel, denk ik.

 31. Wompus

  Ik heb WNL niet gezien, maar ik heb wel een poosje naar het zogenaamde Vara debat gekeken.
  Daar zaten Roemer, Pechholt, Sap en Cohen, de twee presentatoren en het voltallige publiek die meneer van de VVD op zijn nek.
  Dat was geen debat maar een gezamenlijke eredienst van fanatieke rode religieuzen.
  Na afloop moest ene meneer de Hondt met trillende rode handen, vertellen dat landelijk het grootste aantal Nederlanders deze regering ziet zitten.
  Prachtig. Dat geeft de burger moed.

 32. Roelof

  Indonesië én demoratie?? Kan zijn, maar hun overheid weet waar de dictatuur heerst en beschouwen Islamitische gruwelijkheden daarmee als ‘juh van het’.
  Democratie is een tool. Het zegt niets. Het ontleent haar waarde uit demografie.

  Meer moslims, meer stemmen voor dictatuur. Islam. Islam is namelijk een fascistische politieke ideologie. Heeft weinig met kleur te maken. Veel linkse partijen menen dit nog, terwijl gekleurde mensen elkaar afslachten binnen die ideologie om een Mohammedsmeningsverschil.

 33. Henry Prins

  Én zo mogen wij dan genieten van de afbrokkelende facade der rode brigade.
  De D.D.R. ……….. dass war einmal.
  De partijomroep van de P.v.d.Afgunst probeert
  te redden wat er nog te redden valt.
  Alle subsidieslurpers en broodetende profeten van links worden weer opgetrommeld om de vreedzame revolutie in Nederland te stoppen.
  Op 2 maart geven wij het rode muisje een heeeeel laaaaange P.V.V. staart.
  Twee maart: tijd voor de P.V.V.

 34. alice zegt de waarheid over pvv

  EN HAAG – Het Wetenschappelijk Bureau van de SP heeft een waslijst opgesteld van ruim zestig beloften die de PVV sinds het aantreden van het kabinet-Rutte heeft gebroken.
  Volgens SP-leider Emile Roemer is hiermee het sociale gezicht van Wilders ‘ontmaskerd’. De SP heeft aan de hand van moties die de PVV in vier maanden al dan niet heeft gesteund de balans opgemaakt.

  Volgens de SP blijkt daaruit dat de PVV-fractie bij stemmingen vaak het eigen verkiezingsprogramma negeert, zelfs als zij daar op grond van het gedoogakkoord niet toe verplicht is. De partij stelt dat de PVV er mede voor heeft gezorgd dat mensen met een maandinkomen vanaf 1950 euro geen sociale huurwoning krijgen.

  Geboren uit frustratie
  Ook stemde de PVV tegen invoering van een Balkenendenorm in de cultuursector, in weerwil van het eigen verkiezingsprogramma. De Balkenendenorm moet bestuurders van semi-overheidsinstellingen bewegen om maximaal het salaris van de premier te krijgen.

  SP-leider Roemer: “Laat ik eerlijk zijn: dit onderzoek is geboren uit frustratie. De PVV doet enorm haar best een sociaal gezicht te tonen. Maar als het er op aankomt, maakt Wilders beloften niet waar. Hij boekt succes, zoals ontslagrecht dat onaangetast blijft. Maar Wilders heeft Henk en Ingrid in de steek gelaten.” (AK)

  Lees hier het SP rapport De Gebroken Beloften van Geert Wilders

 35. n00b

  Gatverdamme kan die kop van die blonde volksmenner al lang niet meer zien, tv blijft lekker uit , weet toch al wat voor walgelijke modder gooi show dat gaat worden…

 36. Anonymous

  MEt de SP gaat Nederland ten onder in de zee

 37. alice

  Reactie op Anonymous:
  Kom dan met feiten, ik kan dat in ieder geval wel
  Pvv is niet goed voor Nederland, en heeft respect voor iedereen, en dat kan je van de pvv niet zeggen

 38. Anonymous

  ik heb het vermoeden dat juist de pvv-aanhangers massaal zullen gaan stemmen.. waarentegen de gehele linkse propaganda van de vara misschien wel door dezelfde linkse rakkers bekeken wordt.. (hallo!! voetbal!!) maar diezelfde achterban net zo gemakkelijk de stemkaart in de prullenbak gooit, en denkt: het zal wel. zelf zal ik wederom vvd stemmen.. mijn erfenis is in het geding tenslotte (hihi) tja.

 39. Anonymous

  vara, moraalridders, en opeenvolgend een docu uit india ‘als ze niet naar haar schoonouders luistert.. zal ik haar naar huis sleuren als een varken.. en een bijbehorend pak slaag geven’ zoooooooooooo.. (maar.. maar.. ik word geslagen.. en verkracht..) yep!! dat moeten we zeker van nul af aan willen integreren.. al die mafkezen.. kom nou toch!!

 40. John van Dun

  Reactie op Yossarian: Ach, krijgt Geert het ook eens gemakkelijk. Van die kontlikkende socialistische presentatoren (M/V) die elke rode politicus geen strobreed in de weg leggen word ik al een heeeeeeeeeeele tijd niet goed van.

  Selectieve verontwaardiging Yosje?

 41. Huiskamer

  Het is toch prachtig om te zien hoe iedereen bezig is met Die Wilders.
  Wat een vertoning. “Fascisme/Racisme”, demoniseren. De tijden van Pim herleven. Gelukkig wordt Geert 24/7 bewaakt anders was hij ook allang vermoord geweest. “Een valk dat voor tirannen zwicht…”

 42. Huiskamer

  valk = volk

 43. Jan

  Het is ook best moeilijk voor Geertje,

  Eerst die mohamed cartoon… dat koste hem zo veel energie… lachen.. gieren brullen en grinniken….. En… Veel gepraat want dat moest kunnen!! Die Mohamedanen moest het maar goed opvatten en niet zo zielig doen. Het is gewoon zielig ja… Een zielig….., Maar als je vraag om boter bij de boer.. dan ga je boter krijgen…Maar deze boter kost ons allen heel veel geld, ook betreft internationale schade. Menig oplettende burger heeft de verwijzingen in de wikkileaks documenten naar wilders gelezen, Extreem rechts. Dus die kunnen we wegzetten in een rijtje van…CD, CP, NSB…and so on. En dan ook nog even aan te herinneren dat de Indonesische president Bambang, niet naar ons landje meer wenste te komen, en ik kan hem daar geen ongelijk in geven…Trouwens gaan er flink wat geruchten dat ze in Indonesië een flinke stapel Rabobank aandelen hebben, als dit waar is…tja, tja tja…..Denk goed na voor gij stemt…Er zitten grootse gevolgen aan!!!

 44. Ing Steve Brown

  Gelukkig dat de PVV nog wel mee werkt met Kijk op de Week

  zie:Kijk op de Week van de Freunden Noir : PVV Partij van de Varkens
  http://www.youtube.com/watch?v=oeyXH2mllEk&feature=player_embedded

 45. Henry Prins

  Steve Brown de coke clown die zoveel verstand heeft van coke dat hij erop
  gepromoveerd is .
  Vandaar dat hij nu ing. voor zijn naam zet.
  Dat mag iedereen overigens doen, (geen beschermde titel).
  Heb eenmalig zijn gedrocht van een site bezocht.
  De onbenul blinkt vooral uit door de vele taalfouten in zijn epistels.
  Zijn enige daad van importantie was de schop in het hol van die andere flapdrol……Peter de Viess.
  Aan deze “heren” besteed ik verder geen tijd.
  Wel maak ik op 2 mrt. tijd vrij voor de P.V.V.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.