Eva Jinek wil combinatie Philip Freriks en Rob Trip zijn

Foto: Matthijs HanenkampEva Jinek wil als presentator van het NOS Journaal graag een combinatie van Philip Freriks en Rob Trip zijn. Dat vertelt Jinek in NCRV-gids. Jinek las recentelijk voor het eerst het Achtuurjournaal voor. “Als ik moet kiezen voor eigenschappen, dan vind ik de weloverwogen, foutloze rust van Rob Trips erg mooi. Tegelijk, Philip Freriks gaf altijd een persoonlijke flair aan de uitzending. Daar hou ik ook van. Een combinatie van die twee geweldige eigenschappen zou ik volgaarne tot mij nemen.

De presentatrice en vriendin van Bram Moszkowicz voelt zich groeien als journaallezer. “Ik presenteert nu een paar jaar en ik merk een grote ontwikkeling bij mezelf. Ik zie het, maar k voel het ook. De rust die ik heb en de mate waarin ik kan improviseren. Het is echt anders dan in het begin.

Recentelijk presenteerde Jinek voor het eerst het Achtuurjournaal. “In het Achtuurjournaal zetten we duidelijk de signatuur van de NOS neer. Ochtend- en dagbulletins zitten vooral bovenop het nieuws. Ze moeten snel gemaakt worden en telkens worden ververst. Maar in het Achtuurjournaal zie je echt onze journalistieke keuzes terug.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen