Eva Jinek wil combinatie Philip Freriks en Rob Trip zijn

Geplaatst op zo 27 feb 2011 om 13:11

Foto: Matthijs HanenkampEva Jinek wil als presentator van het NOS Journaal graag een combinatie van Philip Freriks en Rob Trip zijn. Dat vertelt Jinek in NCRV-gids. Jinek las recentelijk voor het eerst het Achtuurjournaal voor. “Als ik moet kiezen voor eigenschappen, dan vind ik de weloverwogen, foutloze rust van Rob Trips erg mooi. Tegelijk, Philip Freriks gaf altijd een persoonlijke flair aan de uitzending. Daar hou ik ook van. Een combinatie van die twee geweldige eigenschappen zou ik volgaarne tot mij nemen.

De presentatrice en vriendin van Bram Moszkowicz voelt zich groeien als journaallezer. “Ik presenteert nu een paar jaar en ik merk een grote ontwikkeling bij mezelf. Ik zie het, maar k voel het ook. De rust die ik heb en de mate waarin ik kan improviseren. Het is echt anders dan in het begin.

Recentelijk presenteerde Jinek voor het eerst het Achtuurjournaal. “In het Achtuurjournaal zetten we duidelijk de signatuur van de NOS neer. Ochtend- en dagbulletins zitten vooral bovenop het nieuws. Ze moeten snel gemaakt worden en telkens worden ververst. Maar in het Achtuurjournaal zie je echt onze journalistieke keuzes terug.
32 Reacties op “Eva Jinek wil combinatie Philip Freriks en Rob Trip zijn”


 1. Simon

  Ze moet haar zelf blijven, dat is meer dan genoeg.

 2. d'amsterdammertje

  Het was te zien dat ze zat na te zeggen wat ze las in het journaal. Kwam best onzeker over en leidde wel af van het nieuws dat ze moest verkondigen. Ze is wel een frisse verschijning voor het journaal.

 3. Zonnetje

  Ik hoop dat het je gaat lukken Eva.
  Maar gewoon jezelf blijven is nog de beste oplossing, denk ik.
  Doe je Bram de groeten…hahahaha.

 4. Sybilla van der Laan

  Overwin de angst en probeer heel zelfverzekerd over te komen. Denk daarbij aan Philip Freriks, maar ga hem niet copiëren. Stel alles in het werk om je beter te voelen, waar ’n wil is, is ’n weg. Je hebt de looks nu nog het élan!

 5. joris van ooijen

  Dus Eva wil graag een man zijn. Zijn er dan geen vrouwelijke rolmodellen?

 6. Ed

  Voorlopig is Eva de meest overschatte autocue voorlezer van de NOS. Ze heeft een vervelend accent, leest voor alsof ze een kleuterboekje opleest en staart als een bang konijn in de kamera. Ik ben benieuwd hoe het haar vergaat als Hans Laroes straks weg is, zouden wel eens moeilijke tijden voor haar kunnen gaan aanbreken als er echt eens inhoudelijk naar haar gekeken wordt….

 7. Anoniem

  “zou ik volgaarne tot mij nemen” Wat zielig, ze klinkt nu ook al zoals Bram.

 8. Anoniem

  Reactie op Anonymous:

  Vindt je het nou echt zielig dat ze een bovengemiddelde vocabulaire heeft? Of alleen omdat je niet kan meekomen, en allee huis-tuin-en-keuken-taal begrijpt?

 9. Linda

  Bah, wat een borstklopperij van Eva. Ga eerst eens iets presteren voordat je openlijk solliciteert naar de functie van Sasha (die met kop en schouders boven Eva uitsteekt)

 10. Zeru

  ‘k Vind Eva juist heel goed, woe go Eva!

 11. Anoniem

  Reactie op Linda:
  jaloers..

 12. David

  Volgaarne zou ze dat ook savonds tegen Brammetje zeggen? Wat een kapsones, doe ff normaal zeg. Sasha rulez!

 13. Anoniem

  Reactie op David:

  Grappig, je eigen bericht is doordrenkt van kapsones

 14. Bram

  Kan Hans Laroes haar niet meekrijgen als oprotpremie?

 15. David

  Reactie op Anonymous: Ben jij dat Brammetje?

 16. Bas

  Veren in je eigen reet steken is wel zo’n beetje het domste wat je kunt doen in medialand. Er is eigenlijk maar 1 ding dommer en dat is openlijk solliciteren op een functie van iemand anders.

 17. maarten

  Zal een lekkere sfeer zijn morgen bij de Nos. Sasha wordt doodgezwegen door Eva maar ze solliciteert wel even openlijk naar haar baan. Van je collega’s moet je het niet hebben daar…

 18. mans

  DE TOP IS EN BLIJFT :
  ============== SACHA DE BOER

 19. Singing Bee

  Eerst een lul krijgen dus…..

 20. Anoniem

  Eva het 8 uur journaal overnemen van Sasha de Boer? Als dat gebeurt kijk ik alleen nog maarRTL nieuws. Maar zo gek zullen ze wel niet zijn bij de NOS.

 21. JOOP

  Ik zie toch liever haar borsten.

 22. Singing Bee

  Reactie op JOOP: Reactie op Singing Bee:

  Ja??
  Dat mag niet van mom

 23. A.F. Standbediening

  Het is onvoorstelbaar dat iemand met zo’n aanwezig Engels accent het Nederlandse nieuws leest. En dan haar lees-techniek, die is ook niet al te best. Alle zinnen eindigt ze op dezelfde toon. Maar ja wat wil je, ze las vroeger niet eens voice-overs in en dan wel ineens presenteren. Curieus.

 24. TeeVeetje

  Leading Lady van het grote journaal is voor haar niet weggelegd , na al haar escapades en uitglijders . Ik zou daar graag een Roelof Hemme zien die heeft alles in huis voor deze job , want hij komt betrouwbaar en integer over bij het publiek .

 25. Owen

  Roloef zit goed bij RTL.

 26. Jan

  Ik zeg, ga koken!

 27. Anoniem

  Reactie op Jan: Als ze dat net zo slecht doet als Nieuwslezen is Bram snel bij haar weg.

 28. arno

  Zal ze nooit worden! Ieder mens is uniek, maar je kan het allicht proberen.

 29. Lelany uit Nijmegen

  Waarom wordt ze de hemel ingeprezen?
  Haar accent is vreselijk….de ene keer heeft de een rolrrrrrrr de andere keer niet en bijna elke in eindigd hetzelfde….haar stem gaat in toonhoogte een stuk omlaag maw….ze leest monotoon.

  Van mij mag ze weg…..

 30. A.F. Standbediening

  Reactie op Lelany uit Nijmegen:
  Dat zeg ik

 31. Lelany uit Nijmegen

  Reactie op A.F. Standbediening: Ik zag het nadat ik gereageerd had…..

 32. A.F. Standbediening

  Reactie op Lelany uit Nijmegen: Goed dat we het eens zijn

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.