Paul de Leeuw: ‘TROS verkracht Nationaal Songfestival’

Foto: RVDAPaul de Leeuw heeft zich zondagavond bijzonder geërgerd aan de uitzending van het Nationaal Songfestival. De VARA- presentator vindt dat het muziekfestijn wordt verpest door de TROS. “Ik vind het de 3JS onwaardig waar ze ingezet zijn, de show en de hele entourage. De TROS heeft het Songfestival een paar jaar. Het wordt echt gewoon verkracht door de TROS. Ik ben er pislink over“, aldus De Leeuw in ‘Giel’ op 3FM. “De TROS maakt er gewoon een teringwerk van. Het is armoede troef.

Het Songfestival wordt ten grave gebracht, zegt De Leeuw. “Het licht was slecht, het geluid was slecht. De vijf juryleden hadden niets te zeggen. Daniël Dekker wordt na één jaar afgeschilderd als Songfestivaldeskundige, Jan Smit wordt zonder enige ervaring ingezet als Songfestivalcommentator. Het begint echt een beetje absurd te worden.”

De Leeuw heeft ook kritiek op Yolanthe Sneijder-Cabau. “Yolanthe was best goed, maar ze moet betere teksten te krijgen. Yolanthe zegt: ‘De pers stroomt massaal binnen’, terwijl ze er al tien minuten stonden.

Aan Songfestival-inzending 3JS ligt het in ieder geval niet, benadrukt De Leeuw. “Het heeft niets met de 3JS te maken. Het programma is gewoon zo liefdeloos gemaakt. Ik had de 3JS anders gepresenteerd willen zien. Er werden opeens drie witte stoelen neergepleurd. Het wordt godverdomme tijd dat het programma aangepakt wordt.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen