NOS noteert best bekeken Journaal in tien jaar

Foto: Matthijs HanenkampHet NOS Journaal van zondag heeft het hoogste aantal kijkers van de afgelopen tien jaar getrokken. Dat heeft de NOS maandag laten weten. Naar de uitzending keken gemiddeld 3,9 miljoen kijkers. De piek van de uitzending lag aan het einde, toen er ruim 4,4 miljoen mensen voor de buis zaten. “Meer dan de helft van de uitzending stond gisteren in het teken van de onrust in Egypte. Dat heeft zeker te maken met het record aantal kijkers“, zegt een woordvoerder van de NOS.

Op plaats twee en drie van meest bekeken uitzendingen in het afgelopen decennium staan ook twee zondag-bulletins. Het NOS Journaal van 23 november 2008 staat met gemiddeld 3,4 miljoen kijkers op plek twee. Op die zondag was er een weeralarm afgegeven.

Op plek drie staat de uitzending van 18 april 2010, eveneens met gemiddeld 3,4 miljoen kijkers. Op die dag bevond het Eredivisie-voetbal zich in een spannende fase in verband met de vraag welke club landskampioen zou worden.

De uitzending van zondag werd gepresenteerd door Eva Jinek.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen