Jan Jaap van der Wal wil doorbreken als tv-producent

Foto: Leendert JansenJan Jaap van der Wal hoopt dat 2011 het jaar wordt waarin hij doorbreekt als tv-producent. Sinds een aantal maanden geeft hij leiding aan het productiebedrijf Station CCCP. Zijn eerste grote klus is de eerder aangekondigde Nederlandse versie van de Daily Show op Comedy Central, een satirische nieuwsshow die hij ook zelf gaat presenteren. “We gaan het programma drie weken lang testen. Ik geloof dat als je de juiste schrijvers op zo’n programma zet, het moet kunnen werken“, vertelt hij.

Van der Wal wil voor een frisse wind in tv-land zorgen. “Ik wil investeren in talent, omdat ik vind dat dit niet genoeg gebeurt bij de Nederlandse tv. Er zijn voldoende goede schrijvers, maar hun werk wordt niet altijd op de juiste manier benut of gezien. Ik probeer hen samen te brengen om goede programma’s met ze te maken en tot nu toe ziet het er allemaal veelbelovend uit. Ik ben er erg enthousiast over.

Het cabaretvak zegt hij niet vaarwel. “Nee hoor, als een theater me belt omdat ze me voor een optreden willen boeken, dan doe ik dat nog steeds graag“, zegt hij. “Ik heb genoeg voor een avondvullend programma, maar ieder seizoen iets nieuws schrijven en daarmee door het land toeren, dat heb ik wel even gehad.

Ik kan meer dingen goed, daarvan ben ik overtuigd, en daarom wil ik me nu toeleggen op het maken van televisie. Ik wil laten zien wat er niet klopt, waar het schuurt. Televisie is weer een andere vorm om mijn ideeën uit te werken. Een vorm waarin ik ook mogelijkheden zie“, besluit hij in Libelle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen