Herman Wegter voelt zich onzeker

Foto: EOEO-gezicht Herman Wegter voelt erg onzeker als presentator. Die onzekerheid zit tijdens het presenteren behoorlijk in de weg. Dat vertelt Wegter deze week in NCRV-gids. Wegter kijkt zijn programma’s terug, om ervan te leren. “Soms zijn de mensen die ik interview twee keer zo oud als ik. Ik ben nog steeds onzeker. En ik ben wel eens iets te beleefd. Ik weet dat ik een goede interviewer ben, alleen geloof ik dat soms zelf niet. Dat uit zich in vragen die ik niet stel.

Wegter presenteert vanaf donderdag nieuwe afleveringen van De Kist, waarin hij met BN’ers praat over de dood. “Het past bij me omdat ik ongelooflijk geïnteresseerd ben in mensen. Bij iedereen wil ik weten: waar kom je vandaan, hoe ben je zo geworden, wat zijn de trauma’s in je leven, wat de successen. Ik ben nieuwsgierig.

De overgang van jeugd- naar serieuze programma’s markeert een cruciale fase in zijn leven. “Mijn vader overleed op 53-jarige leeftijd, ik werd in dit jaar dertig. Opeens werd ik geconfronteerd met de vraag: hoe lang heb ik nog en wat wil ik écht? Ik weet überhaupt niet of ik de 53 haal, dus ik wil geen tijd verspillen. Het was geen gejaagd gevoel, maar wel een gevoel dat ik geen tijd wil verspillen aan dingen die ik niet relevant vind.

De Kist heeft hem rust gegeven. “Een paar jaar geleden was ik druk bezig met de vraag waar ik over tien, twintig jaar zou staan. Nu doe ik iets dat dicht bij mezelf staat, ik haal er veel energie uit.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen