Commotie om Bernard Welten in 5 Jaar Later

Foto: Nick van OrmondtHet optreden van de Amsterdamse poli- tiechef Bernard Welten in de talkshow 5 Jaar Later van Jeroen Pauw heeft veel kritiek uit Den Haag opgeleverd. Welten zei dinsdag in de talkshow dat hij een eventueel boerkaverbod niet zal handha- ven. “Welten moet wetten uitvoeren – dus ook het komende boerkaverbod – of zijn biezen pakken, vrijwillig of onvrij- willig!“, roept PVV-leider Geert Wilders. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is het eens: “Het is niet aan de politie om politiek te bedrijven.

Het CDA noemt de uitspraken van Welten ‘voorbarig’, omdat de wet er nog niet is. Kamerlid Mirjam Sterk wijst er wel op dat korpschefs zich aan de wet te houden hebben. “Natuurlijk mogen daarbinnen prioriteiten worden gesteld, maar er kan niet gezegd worden: dat doe ik gewoon niet.”

De uitzending van 5 Jaar Later trok 723.000 kijkers naar Nederland 1.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen