3JS zonder toeters en bellen naar Songfestival

Foto: TROSDe 3JS willen zonder glitter en glamour naar het Eurovisie Songfestival. De vijf liedjes die zij zondag presenteren tijdens het Nationaal Songfestival op Nederland 1, zijn serieuze popsongs. “We maken er geen show van; geen toeters en bellen“, vertelt zanger Jan Dulles in Televizier. “We gaan wel chic en mooi gekleed en we nemen achtergrondzangeressen mee. Misschien ook nog extra muzikanten, maar die mogen daar niet live spelen, dus dat is misschien een beetje onzinnig.

De kijkers en de juryleden bepalen zondag met welk liedje de 3JS naar Düsseldorf gaan. “We hebben alle drie een voorkeur voor twee liedjes en we gaan er ook van uit dat het een van die twee wordt. Maar ze zijn alle vijf top“, zegt Dulles. “Op het Nationaal Songfestival zingen we alles in het Nederlands, maar we spelen met het idee om op het Eurovisie Songfestival in het Engels te zingen. Alleen zijn niet alle liedjes daar even geschikt voor.”

Dulles ziet de finale van het Eurovisie Songfestival als het streven. “We moeten goed genoeg zijn. Als dat niet lukt, dan ligt het aan de rest van de wereld.

Het Nationaal Songfestival is om 21.20 uur te zien op Nederland 1, direct na Boer Zoekt Vrouw, het best bekeken programma van de Nederlandse televisie.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen