NOS tevreden over ochtendeditie Jeugdjournaal

Foto: ANP KippaDe NOS is tevreden over het bereik van de ochtendeditie van het Jeugdjournaal. Uit onderzoek van kinderzender Z@pp blijkt dat er sinds de start in september ongeveer 150.000 kinderen uit groep 7 en groep 8 gezamenlijk in de klas naar het programma kijken. “Dat is eenderde van alle leerlingen in Nederland uit de hoogste twee groepen van de basisschool“, zegt een woordvoerder van de NOS donderdag. “Bijna vier op de tien klassen (38 procent) kijken live, dus om 08.45 uur.

Het Jeugdjournaal in de ochtend wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden om 08.45 uur op Z@pp. Voor de start op 6 september was er alleen het dagelijkse Jeugdjournaal om 18.45 uur en een korte editie op schooldagen om 17.00 uur. Die middageditie maakte plaats voor het NOS Jeugdjournaal in de ochtend.

Het tijdstip van 08.45 uur was gekozen op basis van onderzoek onder scholen in Nederland. “Door dit tijdstip kunnen kinderen de uitzending gezamenlijk op school bekijken, live of later op de dag ‘on demand’ via internet. En ze kunnen er vervolgens over doorpraten“, aldus de NOS.

Op maandag 3 januari 2011, na afloop van de Kerstvakantie, is er voor het eerst weer een NOS Jeugdjournaal in de ochtend.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen