SBS-directeur Van Stade: ‘Popstars scoort heel goed’

Geplaatst op vr 19 nov 2010 om 13:16Foto: Elvin BoerSBS-directeur Eric van Stade is tevreden met de kijkcijfers van Popstars. De show scoort ‘heel goed’. Dat zei Van Stade vrijdag in Ochtendspits. De kijkcijfers van Popstars zijn dit jaar lager dan ooit. Zo keken er afgelopen maandag slechts 610.000 mensen, het laagste aantal sinds de start van de show in 2008. “Er wordt over Popstars gezegd dat de kijk- cijfers tegenvallen, maar wij vinden het geen tegenvallende kijkcijfers. Popstars doet het heel goed op maandagavond“, zegt Van Stade.

Popstars verhuisde vorige maand van de vrijdag- naar de maandagavond, in verband met teleurstellende kijkcijfers. “Na een opgaande lijn van elf jaar hebben we nu een dip. Die zijn we aan het aanpakken. Het betekent dat je programma’s verplaatst, zoals Popstars. Alleen op de vrijdag werden we even vermorzeld door The Voice. Dan haal je het weg, zet je het op een veilige plek neer en daar scoort het nu heel goed.


38 Reacties op “SBS-directeur Van Stade: ‘Popstars scoort heel goed’”


 1. ik

  Leugenaar. Iedereen weet dat dit een mega flop is en dan probeerd de programmadirecteur dit te verdoezelen met een leugen? Zeer zwak..

 2. karin

  610.000 is heel goed?
  tuurlijk..

 3. Bas v.d Kimme

  Ja, ja ja weetje wat pas goed is 3000.000
  The voice is super………

 4. KrisKras

  Hahahahahaha wat een humor heeft die vent. Ach ja, je moet toch wat zeggen…..! Het zal nog wel even duren voor adverteerders contracten gaan afsluiten met SBS, dus Eric….dream on!

 5. Stefan

  Als het geen tegenvallende kijkcijfers zijn waarom moest het dan in eerste instantie naar de maandag?

 6. Lora

  Veilige plek? Tegenover Radar en Spoorloos?

 7. Pepe

  Paniek bij SBS. Laten we gewoon zeggen hoe tevreden wij zijn. Open de champagne bij SBS, want het gaat ZOOOOOOOOO goed!!!

 8. Anonymous5000

  ‘Popstars scoort heel goed’
  Tuurlijk.
  Dat ze op het dieptepunt zitten qua kijkcijfers maakt niks uit.

 9. Anoniem

  Nu weten we eindelijk wie “‘Think Positive!!!” is. Het is de Algemeen Directeur zelf.

 10. Anoniem

  POPSTARS gaat terug naar de zaterdag vanaf januari! Bron: zappen!

 11. Maarten

  SBS, dat is toch die omroep die steeds op zaterdagavond 20.30 uur kinderfilms uitzendt? Dat snap ik ook al niet.

 12. Female81

  Altijd blijven lachen, aldus Bassie vroeger…

 13. mark

  Ik had nog niet gelachen vandaag. Bedankt MC! :lol:

 14. David (2)

  Hier is echt geen enkele andere reactie dan deze mogelijk:

  Hahahahahahha :D

 15. Hoertje

  Mensen, ‘heel goed’ staat tussen aanhalingstekens, dus Van Stade heeft gelijk. Popstars scoort inderdaad ‘heel goed’. :lol:

 16. mark

  Op vrijdag tegenover TVOH scoorde het beter. :lol:

  En nu weer terug naar de vrijdag gaat niet, want dan graven ze hun eigen graf. Da’s net als B&B van 18:00 uur naar 17:30 uur naar 18:00 uur naar 17:00 uur naar 17:45 uur naar 16:45 uur enz enz.

 17. Felix

  Zijn uitspraken lijken erg op dit verhaal:

  http://tvformats.web-log.nl/tvformats/2006/06/talpa_scoort_na.html

  We weten allemaal hoe dat is afgelopen!

 18. Frank

  crisismanagement!!! rondbazuinen dat het goed gaat. Hij snapt alleen niet dat de media voor veel meer transparantie heeft gezorgd en dat zelfs bij het laatste beetje aan klootjesvolk die popstars kijkt, duidelijk is geworden dat het echt slecht gaat. Een miljoen kijkers kwijtraken lijkt me zeker geen reden om positief te blijven. Ik snap de poging van de man, maar hij denkt echt dat het volk dom is..

 19. Anoniem

  Oktober 2010. RTL4 haalt 22,3% in de doelgroep 20-49. SBS6, NET5 en Veronica halen samen 23,2% op de doelgroep 20-49. Nee hij heeft helemaal gelijk. Het gaat top met zijn toko! Hoe groot is het bord voor zijn kop…..

 20. TeeVeetje

  Deze man praat zich zelf en het personeel moed in, dat kan niet anders , en dat moet hij geleerd hebben op één of andere cursus . SBS6 is op sterven na, dood . Als je baas zegt dat het goed gaat en jij als personeel weet wel beter , dan krab je , je wel even achter de oren .

 21. kwikjealex

  Is hij wel eens naar de oogarts geweest of is hij echt blind?

 22. Anoniem

  Dit is echt het beste bericht van dit jaar op mediacourant, grappiger kan bijna niet

 23. Peter

  Dikke plaat voor zijn hoofd deze man. Hij en SBS bakken er helemaal niets van en gaan dan als een Al Sahaf alles goed praten, ‘nothing to see here’, alles gaat prima…tuurlijk joh..

 24. Frank

  SBS Popstars
  SBS

  Met Popstars gaat het goed en Koningin Beatrix gaat morgen strippen op de dam.. Tsjonge jonge, toch niet serieus te nemen meer…

 25. Anoniem

  Haha.. en we gaan lachent het weekend in! Bedankt daarvoor! Als je dit goede kijkcijfers vind, had je het ook wel op de vrijdag kunnen laten staan. Ze zijn namelijk niks beter geworden. En ze zijn daar bij sbs wel snel tevreden zeg….

 26. Robert

  Ja wat een eikel is die Erik van Stade, die heeft volgens mij te veel pillen geslikt of te veel drugs gesnoven. Zo zag hij er vanmorgen ook naar uit bij Ochtendspits. Jee wat een domme vent, ook nog durven roepen dat popstars goed scoort ik lach me dood

 27. gorr

  ”… zet je het op een veilige plek neer en daar scoort het nu heel goed” …

  Uhm? Dat heeft het 2 afleveringen gedaan ofzo? En nu scoort het nog slechter? Die man heeft volgens mij geen idee wat er zich daadwerkelijk afspeelt. Maar goed als hij tevreden is, kijk ik al uit naar een nieuw seizoen Popstars dat DIRECT na de finale van deze Popstars zal beginnen. Misschien trekken ze dan wekelijks 300.000 kijkers. Best goed toch?

 28. john

  lol

  en hoe luidt dat gezegde ook al weer? wie zijn kleine niet eert is een grote niet weert of zoiets toch?

 29. Timo

  Door z’n uitspraken na m’n hectische werkdag voel ik me weer helemaal goed na hartelijk te hebben gelachen. Dus ga zo maar eens het live interview kijken online, dat moet wel de beste comedy van de week worden.

  Note: En dat zeg voordat ik de nieuwe episode van The Big bang Theory heb gezien.

 30. Opp

  Snap iets niet. Eerst werd hij vermorzeld doort he voice en nu zenaar maandag zijn verhuisd is het opgelost.

  Mijn grote vraag aan iedereen hier en zeker aan deze meneer: zijn de kijkcijfers niet nauwelijks ongewijzigd gebleven ondanks de verhuizing?

  Dat betekent dus dat hij totale onzin vertelt.

 31. Timo

  Ik heb nu Uitgesproken’s interview met Eric en de nieuwe episode van The Big Bang theory gezien. Het was een lastige keuze voor beste comedy van de week. Maar Uitgesproken heeft gewonnen. Het was geweldig hoe ingestudeerd Eric’s uitsprkane klonken. En vooral strak z’n gezicht stond toen hij zei dat ze tevreden zijn met de goeie score van Popstars op de maandag.

  Ik hoop volgende week weer zo’n geweldige comedy te kunnen zien.

 32. JaJa

  Nu snap ik waarom het zo slecht BLIJFT gaan bij SBS: ze geloven het zelf als ze zeggen dat het goed gaat.

  Daarom gaan ze Popstars natruulijk ook weer verhuizen naar de zaterdagavond in januari. Omdat het zo goed scoort op de maandag. Dus…

 33. Erik

  Op de zaterdag?hm jah de finale kan dan nog wel eens hoog gaan scoren ja.

 34. Danny

  Van Stade is zo van slag. Dat hij onzin uitgaat kramen.

 35. kwikjealex

  In de 25 domste uitspraken van het jaar dacht ik dat henk-jan op 1 stond, maar die is nu naar 2 gezakt, welkom nummer 1 !

 36. Anoniem

  Reactie op Timo: jij doet overigens je best om leuk te zijn.

 37. Singing Bee

  Whaha! :)
  Volgens mij komt er nog een seizoen aan!!!

  Go SBS!!!
  Het gaat goed!

 38. Directeur SBS6

  Ja, nog een seizoen…en dan beginnen we om 01:00 tot 04:00 uur op maandag morgen…enne…finale is in 2024!!!

  Daarom, schrijf je nu alvast in, misschien ben JIJ dan de winnaar op jou pensioen leeftijd (dan zal het zo ongeveer 85 jaar zijn als je met pensioen mag) toch nog een leuke oude dag !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.