Peter R. de Vries blijft strijden tegen Geert Wilders

Foto: SBSPeter R. de Vries is van plan om in de media te blijven ageren tegen PVV-leider Geert Wilders. De SBS-presentator vindt het van groot belang om een tegengeluid te laten horen. “Het zal me wel weer kwalijk worden genomen dat ik dit zeg, maar ik denk dat het grootste gedeelte van de mensen die op hem gestemd hebben slecht geïnformeerd is. Mensen denken dat Wilders in Nederland alles kan veranderen en ik denk dat dat niet zo is“, zegt de misdaadjournalist in Veronica Magazine.

Volgens De Vries zijn de meeste plannen van Wilders niet te realiseren. “Zo wil hij in de wet laten opnemen dat politiefunctionarissen en ambtenaren in de rechtszaal geen hoofddoekjes mogen dragen. Ik kom al dertig jaar iedere week in de rechtszaal en ik heb nog nooit iemand met een hoofddoek in de rechtbank zien zitten. Wilders vraagt een verbod op iets dat er helemaal niet is en zo gaat hij op veel fronten te werk.

In februari reageerde Wilders nog op de aanhoudende kritiek van De Vries. “Ik neem Peter R. de Vries niet serieus. Ik vind dat hij veel onzin verkoopt. Misschien doet het hem nog pijn dat het hem in de politiek niet is gelukt. Misschien is hij jaloers of heeft hij behoefte aan publiciteit“, liet de politicus toen weten.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen