Bas Muijs: ‘Ik heb iets eigens’

Bas Muijs wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als tv-presentator. De acteur is zondagmiddag voor het eerst te zien in de programma’s Wielerland en Mediazine op RTL 7. “De bazen bij RTL zeggen dat ik iets eigens heb. Een Pietje Bell-manier van presenteren noemen ze dat. Ik denk dat dat ook wel zo is“, zegt Muijs in Privé. “Presenteren is wel een nieuwe uitdaging voor me. En het is natuurlijk ook geweldig dat ik alle kansen krijg. Twee programma’s, wie krijgt dat voor elkaar?

In Wielerland praat Muijs met wielergrootheden en geeft hij tips over wielrennen. “Nee, wielrennen is niet bepaald mijn sport. Ik ben meer van voetbal. Maar dat maakt voor dit programma niets uit. Het gaat om sport en dat is wel mijn ding. Ik voel me hart- stikke thuis bij RTL 7. Vooral het woordje ‘mannenzender’ vind ik wel prettig klinken.

Muijs heeft al presenteerervaring. “Ik heb de afgelopen jaren ingedribbeld bij de regionale zenders TV West en TV Rijnmond. Daar heb ik met onder meer het programma Wat nou Zuid-Holland? het presentatievak geleerd. Daar heb ik bewust voor gekozen omdat het lokaal was, nu ben ik zover dat ik landelijk mijn kunsten durf te vertonen.

Wielerland en Mediazine zijn vanaf 16.00 uur te zien op RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen