Universal doet aangifte tegen omroep PowNed

Foto: PownedFilmstudio Universal heeft vrijdag aangifte gedaan tegen omroep PowNed, omdat verslaggeefster Jojanneke van den Berge een haring in het gezicht van Jackass-acteur Johnny Knoxville heeft gedrukt. Dat heeft PowNed laten weten. Universal wil de beelden niet op tv, maar daar geeft PowNed geen gehoor aan. “Heren die zichzelf nietjes door hun zak schieten en anaal speelgoedautootjes inbrengen, gaan kennelijk al piepen bij de geur van een haring“, zegt omroep- baas Dominique Weesie.

De actie van Van den Berge vond plaats na afloop van een interview in hotel The Grand. Tijdens dat interview weigerde de Jackass-acteur om de Hollandse lekkernij op te eten. “Ik wil niet de hele dag naar vis ruiken“, zei hij.

PowNed overweegt nu tegenaangifte te doen wegens intimidatie en het onrechtmatig opeisen van materiaal. Universal eiste dat Van den Berge haar materiaal af zou staan, maar ze vluchtte weg. “Vervolgens werden verslaggeefster Nienke en haar cameraman drie kwartier opgesloten, en Jojanneke kreeg vier beveiligers achter zich aan. Intussen werd de hoofdredactie van het PowNews geïntimideerd en bedreigd door Universal om de beelden niet uit te zenden“, laat de omroep weten.

De bewuste beelden zijn vrijdag te zien in PowNews, om 22.50 uur op Nederland 3.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen