Oh Oh Cherso verkocht aan België

Geplaatst op Thu 21 Oct 2010 om 15:49De RTL 5-kijkcijferhit Oh Oh Cherso is verkocht aan de Vlaamse commerciële tv-zender VTM. De serie van tien afleveringen zal binnenkort te zien zijn in België. “Al ver voordat de eerste uitzending bij RTL 5 te zien was, sprak iedereen over Oh Oh Cherso en ontstond de weken daarna de enorme hype die nog steeds gaande is. Dat ontging onze zuiderburen niet en al snel meldden zij zich bij ons. We kijken nu al uit naar de reacties in België“, zegt RTL 5-baas Remko van Westerloo.

Er kijken in Nederland wekelijks 1,4 miljoen mensen naar de avonturen van de acht Haagse jongeren in het Griekse Chersonissos “Oh Oh Cherso is in een ongelofelijke korte tijd uitgegroeid tot een fenomeen. Sterretje, Barbie, Jokertje en alle anderen zijn inmiddels gevestigde namen. Het is fantastisch om te zien hoe nu ook de Belgen kunnen kennis maken met de sympathieke Hagenezen die heel Nederland al in hun hart heeft gesloten“, zegt Sander Emmering van producent Eyeworks.


26 Reacties op “Oh Oh Cherso verkocht aan België”


 1. AnZo

  Als de Vlamingen al geen negatieve mening over ons hebben, dan krijgen ze het wel na het zien van deze beelden. Leuk om te zien, maar het is wel richting onderkant van de samenleving.

 2. Timor

  Valt wel mee met hun kritiek. Bij voetbalvrouwen vonden zij het derde seizoen beter dan de voorgaande, terwijl die hier echt dramatisch was

 3. Paul

  Hoeveel moeite is het om een Belgische versie te maken? Lijkt me, voor een Belg, ook leuker en herkenbaarder om naar te kijken.
  Zou het ons interesseren 8 Walen in Portugal te zien feestvieren?

 4. Chiel

  Op VTM? Dat past toch beter op een jongerenzender (2be)!? Dit zet je toch ook niet op RTL4.

  Reactie op Timor: Terugkomend onderwerp :) Vond het ook leuker, erg grappig en lekker extreem. Gisteren de laatste gezien… We zullen wel nooit weten hoe het afloopt…

 5. Vincent

  Reactie op Chiel: Kom op! Ik was groot fan van Voetbalvrouwen, maar na het tweede seizoen hadden ze echt met iets beters moeten komen dan wat er nu kwam… Het was echt te slecht nu…

  En lekker extreem… Tsja, het ‘hoogtepunt’ was zeker de metamorfose van Solange…? Wat een treurigheid, zonde van zo’n mooie Talpaserie!!

 6. M@rk-Bred@.

  De Belgen hebben al geen positieve mening over de ‘Hollanders’ en dat zal hierdoor nog eens extra worden bevestigd. Deze serie zal heus niet worden uitgezonden door VTM, maar is vast te zien op 2BE of Jim (de jongerenzenders van VTM).
  “GTST” wordt ook in Vlaanderen uitgezonden, maar ook niet door grote zenders als VRT, VTM of VT4…

 7. Chiel

  Reactie op Vincent: Je neemt een serie als voetbalvrouwen wel erg serieus :) Die metamorfose… ach, was weer goed voor heel wat grappen. Die gestoorde zus, die jongen in een jurk, de ontvoering, Italo die helemaal los ging, het adopteren, de vriend van 17, die hilarische Russin… Ik hou d’r van :D

 8. Hans

  Ik vraag me sterk af of de Belgen dit wel zo leuk vinden. Lijkt me niet echt een programma voor hen. En waarom zenden ze het op VTM uit? Lijkt me meer iets voor de jongeren zender 2B (onderdeel van VTM).

 9. j

  Reactie op M@rk-Bred@.: hoeveel kijkers heeft gtst in België dan?:D
  De verkoop van oh oh cherso betekent overigens dat de producent er geld aan verdient, of terwijl; reinout oerlemans!

 10. Chiel

  Reactie op j: Minder dan 40.000, staat niet eens in de top 15.

 11. Anonymous

  “de sympathieke Hagenezen die heel Nederland al in hun hart heeft gesloten”

  Hey, ik woon gvd ook nog in Nederland! Oprotten met deze Untermenschen. :evil:

 12. Chiel

  Robinson in Belgie 240.000 kijkers… Volgend jaar een editie met alleen bekende Nederlanders?

 13. duceluck

  @Chiel, dit is nog niet eens zo erg, vorig jaar waren de kijkcijfers van Robinson veel dramatischer, lees +- 150 000

 14. Timor

  Reactie op Chiel: Ik vond het derde seizoen wel leuk, maar zeker niet goed. Het tweede was echt geweldig en ieder personage had een connectie met de andere personages. In het derde was dit nauwelijks, want er was geen geld voor. Als RTL, NL Film & Tv en Talpa hadden gewacht tot er wel budget was, had het een beter seizoen geweest, want 4 castleden zijn wegbezuinigd, slechte verhaallijn en amper voetbalscenes (zie het gebruik van voetbal in seizoen 1 en 2).
  Ik snap ook niet dat ze in Nederland niet werken met een vast en verplicht contract zoals wat wel bij Lost is. Emile de Ravin (claire) deed in seizoen 5 niet mee, maar moest wel in het 6e meespelen en zo zijn er nog meer voorbeelden.
  Nicolette van Dam had zo’n contract moeten hebben waarbij ze gewoon Solange had moeten spelen tot de cliffhanger waar dan een ongeluk gebeurt en ze in het vierde seizoen wél recast wordt. Lone deed het gelukkig wel netjes en maakte het seizoen af.

 15. Anonymous

  Reactie op Hans: VTM heeft meer dan 1 zender, dit zal eerder op 2be of JIM komen.

 16. Anonymous

  Reactie op Chiel: 240.000 is niet echt enorm slecht voor kleine zender als 2be, staat voor 4.1% van de Vlaamse bevolking, dus vergelijkbaar met een kijkcijfer van 616.000 hier, wat bv voor kleine zender als Veronica goed zou zijn.
  Scoort voor 2be heftig in de doelgroep dat ze willen behalen, dus de adverteerders dokken er goed voor :)

 17. Chiel

  Reactie op Timor: ‘goed’ is een ander verhaal. Vermaklijk vind ik het zeker.

  Reactie op Anonymous: Klopt, maar met deze bekende-mensen-versie hadden ze heus meer verwacht. 2BE wilde er al mee stoppen…

 18. Belg

  Dat zal heus niet op VTM zelf worden uitgezonden, dat zal eerder iets zijn voor 2be. Vtm heeft trouwens vier zenders: VTM, 2BE, Jim en VTMKZoom … :)

  En idd, wij hebben er niets aan om een Hollandse versie te zien, maak dan toch op zn minst een BELGISCHE versie, mss wel met Walen

 19. Alex

  Binnenkort ook de Belgische versie misschien ?

  Aleee, die patatekes hier op Cherso zijn wel goed hâ ?

  Zie je het al voor je ?

 20. vinn

  Reactie op Vincent: Ik vond 3e seizoen ook het leukst!! en juist leuk bedacht de recast van Solange… beter hoe het in gtst gaat

 21. !#Michael#!

  Reactie op Chiel:

  Het staat ook Nr2 in de top 15 van 2Be… dus op zich is het niet zo slecht toch?

 22. Vlaming

  Er zijn heel wat mensen die Oh Oh Cherso hier kennen, van YouTube en RTL gemist. Ik denk dat dit wel populair kan worden, net omdat het met ‘Hollanders’ is.

 23. Lies

  Reactie op Vlaming: En wat is leuker dan die gekke Hollanders uitlachen? Kan me daar best iets bij voorstellen… ;)

 24. Hans

  Reactie op Anonymous: Dat bedoel ik met mijn reacties toch ook te zeggen. Dat het ook op 2BE kan komen. ?

 25. mark

  Binnenkort mss ook een Belgische variant, kan die weer mooi op RTL 5. :P

 26. Mike

  Reactie op Lies: En dan horen ze in Belgie ook eens wat anders want als ze in Belgie nu een Nederlander na doen heeftie altijd een Rotterdams accent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.