KRO maakt tv-show over mensen met overgewicht

Foto: Wim KluversDe KRO komt in het voorjaar van 2011 met een nieuwe tv-reeks waarin mensen met overgewicht centraal staan. De presentatie van KRO’s XXL is in handen van Sofie van den Enk. Dat heeft de KRO donderdag laten weten. KRO’s XXL is de opvolger van KRO’s XXS, waarin Yvon Jaspers afgelopen seizoen een aantal anorexiapatiënten volgde. Nu wil de KRO laten zien hoe het dagelijkse leven van iemand met overgewicht eruit ziet. “Er bestaan veel vooroordelen over overge- wicht“, meldt de omroep.

De KRO hoopt bepaalde vooroordelen weg te nemen. “Het blijkt voor de buitenwereld lastig om te begrijpen wat het nou echt inhoudt, waarom iemand het heeft en hoe iemand die het heeft zich echt voelt. Zeker in het geval van de vaak onbegrepen eetstoornis ‘Binge Eating Disorder’, een psychische aandoening die in veel gevallen met overgewicht gepaard gaat. Wat ligt hieraan ten grondslag?

Sofie van den Enk verheugt zich op het programma. “Ik vind het heel bijzonder om deze groep mensen een langere tijd te mogen volgen. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat het in dit programma om de mensen zelf gaat, en de problemen waar zij in het dagelijks leven tegen aanlopen. En dat het niet alleen om kilo’s en afvallen draait.

KRO’s XXL is in het voorjaar te zien op Nederland 3. Geïnteresseerden tussen de 12 en 40 jaar kunnen zich nog opgeven op de website www.kro.nl/xxl.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen