Joop van den Ende vindt Oh Oh Cherso vreselijk

Geplaatst op Sat 30 Oct 2010 om 12:10

Joop van den Ende is niet gecharmeerd van de RTL 5-kijkcijferhit Oh Oh Cherso. Hij vindt het programma en de kandida- ten vreselijk. “Ik vind het verschrikkelijk dat het moet. Ik word er onpasselijk van dat dit soort mensen sterren worden“, zei hij vrijdag in De Wereld Draait Door. “Ik vind het programma goed gemaakt in het genre en goed geproduceerd, maar ik vind het verschrikkelijk wat die meisjes roepen. Ik zou er niet aan moeten denken dat mijn zoon met zo’n meisje thuiskomt.

Van den Ende heeft het programma bekeken. “Ik vind het walgelijk om naar te kijken. Dat vond ik ook bij Big Brother. Maar het is een hit, dus dat betekent dat het goed is. Als iets een groot publiek trekt, betekent het dat je iets gemaakt hebt wat mensen willen zien. Dat is als tv-producent je doel. Maar ik blijf het verschrikkelijk vinden dat je dit soort platte cafétaal op het scherm brengt.”

Collega-mediatycoon John de Mol is wel enthousiast over Oh Oh Cherso. “Oh Oh Cherso vind ik heel erg leuk. Ik heb de eerste aflevering gezien en het is heftig. Dit is de nieuwe generatie“, zei De Mol eerder.
75 Reacties op “Joop van den Ende vindt Oh Oh Cherso vreselijk”


 1. trees

  dat was mooie tv. Joop was verstrikt in een soort innerlijk conflict, walgelijk maar toch goed?!

 2. frits

  “maar ik vind het verschrikkelijk wat die meisjes roepen. Ik zou er niet aan moeten denken dat mijn zoon met zo’n meisje thuiskomt.“

  wat leven we toch in een seksistische maatschappij. Ik zou eerder vrezen voor een dochter die met een jongen als die uit Oh Oh Cherso thuiskomt. Maar nee, iedereen vindt die jongens geinig. Kunnen we niet gewoon met z’n allen zien dat ze allemaal even walgelijk zijn? Want die jongens zijn óók sletten.

 3. Grumpy

  Volledig met Joop eens. Joop vind het programma walgelijk, maar wel goed gemaakt. Hij is in staat om met professionele afstand er naar te kijken. Dat is weinigen gegeven.

 4. Grumpy

  Reactie op frits:

  Je hebt er weinig van begrepen Frits.

  Joop zegt diverse keren dat hij het programma walgelijk vind, en geeft dan een zo’n voorbeeld over die meisjes. Daar maak jij vervolgens van dat we “in een seksistische maatschappij leven”. Dat was niet de boodschap van Joop.

 5. Martijn

  Vond Joop wat warrig bij DWDD :)

 6. Lars

  Het leek wel of Joop zelf niet wist wat hij zei in dwdd. Bizar optreden.

 7. jan91

  Reactie op Lars: Inderdaad, en dan komt er ook nog eens bij dat hij zelf zulke programma’s geproduceerd heeft (zoals Big Brother), met als excuus dat het voor de markt was en hij het zelf niet leuk vond. Beetje laat vind ik, want als je ergens niet achterstaat moet je het niet schijnheilig gaan produceren, want dan toont volgens mij aan dat je WEL volledig achter zo’n programma staat. En dan noemt Van den Ende de bevolking ook nog eens verlaagd, mede door de huidige politiek. Van den Ende snapt dan helaas niet dat die mensen uit Oh Oh Cherso gecast (op IQ, karakter, uitspraken etc) zijn en dus grotendeels afwijken van de gemiddelde samenleving… Hij wordt een beetje oud dus vrees ik.

 8. Frank

  Reactie op jan91: Joop heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat Big Brother geen persoonlijke favoriet van hem was. Big Brother was het paradepaardje van John de Mol..

 9. Bam Bam

  Ze hadden Joop net zo makkelijk tot op zijn enkels af kunnen branden door te vragen waarom dit type programma’s nu eigenlijk gemaakt wordt, voor de makers die het er bij de kijkers inrammen of voor iets anders?! Maar ze houden het maar politiek correct. Dat zou al te sneu zijn voor Joop, hij kwam toch al warrig genoeg over en bovendien maakte hij een hoop ranzigheid niet alleen.

 10. Anonymous

  blij dat er eindelijk iemand is die dit ook walgelijk vindt.

 11. Anonymous

  Selectieve verontwaardiging van Joop, je zag hem ook in bochten wringen om recht proberen te praten dat hij zelf zo’n soort programma heeft geproduceerd (‘t is hier fantastisch).

 12. Anonymous

  Co boys zijn platvloerse gluurderige rukkers met wat luchtige amusement als afleider. Helaas ligt het er te dik bovenop omdat ze te lang doorgaan.

 13. Sven L.

  Reactie op Lars:

  Klopt, maar Van den Ende moet je tijd geven, en uit laten praten; neem altijd een lange aanloop naar een quote toe.

  Ik vind die nieuwe huisband maar niks trouwens.

 14. Pieter v

  Ik heb groot respect voor van den ende. Een inspirerende man vond ik t, de keren dat ik m heb mogen ontmoeten. Maar dit was een waardeloos optreden van de man. Ook vervuilt hij zijn eigen nest. Hij bezit 30% van eyeworks en heeft zijn miljoenen te danken aan big brother. Dit is gewoon een generatie kloof. ik had eigenlijk gehoopt dat hij zou praten over paul d L en EVA media.

  @mathijn hij was id warrig.

 15. Robert

  Vond het sowieso een warrige aflevering van DWDD.

  Alle gasten (Bleker, Zwagerman, Van den Ende) zwalkten in de gesprekken. Veel hak op de hak en geen gastheer die probeerde de boel enigszins begrijpelijk en mediagericht (doel van de laatste DWDD-vrijdag in de maand) te houden.

 16. Kijker

  Dat komt omdat ze allemaal hun woorden op een weegschaaltje moesten leggen i.v.m. de aanwezigheid van Joop. Want je kan dan ransaap zijn, zoiets moet met takt en beleid omheen gepraat worden. Ach de kijkers weten wel beter. Ze kunnen manipuleren, mooipraten en verkooppraten wat ze willen, de aap is allang uit de mouw.

 17. Luuck

  Het was niet Joops beste optreden. Zijn betoog was warrig en ongestructureerd. Ben het overigens wel met hem eens.

 18. jammer

  Joop is voor 30% eigenaar van Oh Oh Gerso. Hypocriet om er nu op af te geven. Achter je product staan of die waardeloze aandelen van Dieworks verkopen!

 19. Kijker

  Reactie op jammer: Achter je stijve pik staan, het geld incasseren en het vervolgens afkraken. Da’s typisch co.

 20. Björn

  Reactie op Kijker:
  Maar die de Mol die zijn Geile Kooi openlijk stond te verdedigen tegen Atsma was ook geen gezicht!

 21. Sybilla van der Laan

  Reactie op Anonymous: Dus ben ook ik weer blij, omdat ik er nu zeker van ben niet de enige te zijn die dit programma vulgair vindt. Wat ze uitbraken…………maar, velen kijken er naar!!!!!!

 22. Bas

  80 jarige Joop valt natuurlijk ook niet bepaald binnen de doelgroep.
  Toch vermoeiend hoor dat DWDD met 4 mannen van middelbare leeftijd of ver daarover heen die over TV zitten te praten.
  Fossiel Jan Mulder ontbrak er nog net aan.
  Tijd voor wat jong bloed in DWDD en misschien ook eens een vrouw?
  Allemaal klagen over de politiek en gebrek aan vrouwen maar als ik zo al die VARA talkshows eens zie (DWDD, Pauw en Witteman, Madidwodoshow) is 90% man en ver boven de 50.

 23. Anonymous

  Reactie op Sybilla van der Laan: Wie komt er op het idee? Wie zitten er met hun neus op al die jonge meiden tietjes? Wie klopt het weer op tot megalomane proporties? Wie hebben er weer bakken met geld nodig? Waar heb je de simpele ziel het snelst bij de kladden? Precies! De onderbuik. Omhoog die pikken!! Respect. De co ten voeten uit.

 24. Anonymous

  Reactie op Sybilla van der Laan: Velen kijken er naar ja, als het maar geil is en als dat maar flink in de ronte geschreeuwd wordt. Zo werkt het en dat weten die rukkers als geen ander. Nergens anders mee bezig dan hun pikkie. Hersens ho maar, maar dat is algemeen bekend dat die op sex beluste boys verder weinig in huis hebben.

 25. Jip

  Reactie op Anonymous: Nouja? Velen??? Een handje vol rans apen genieten vrolijk met de makers mee.

 26. Steven

  Reactie op Bas:
  Wat bedoel je eigenlijk? Tijd voor wat jong bloed? Te weinig vrouwen? Ver boven de 50 en bij de tv is niets mis mee zolang ze zich maar niet hard blijven maken voor leeghoofdig vertier en ranzige realitys zoals die co boys, die leven er hun hele leven al voor. Wat zij doen kan een jongere ook want je hoeft er niets voor te kunnen. Waarschijnlijk heeft de nieuwe generatie meer fatsoen dan die jaren ’80 en 90 blitze binken die ‘het’ toen maakten. Ze weten heden ten dage van gekkigheid niet meer watvoor onderbuik-opwekkers ze nu weer moeten maken om aan geld te komen en ben dan ook benieuwd hoe de next talentenjacht weer aangekondigd zal worden. Grootse woorden, reken daar maar op. Ze bezinnen zich al ruim een half jaar hoe megalomaan dat weer zal moeten gaan klinken. Maar ze weten van geen ophouden want verder hebben ze niets in hun leven. Begint nu sneue vormen aan te nemen. Maar dat is bij de po toch absoluut niet aan de orde? Wat bedoel je?

 27. M@rk-Bred@.

  Joop v.d. Ende heeft helemaal gelijk! ‘Oh Oh Cherso’ stelt totaal niks voor! Soortgelijke programma’s als ‘Het is hier fantasties’ of ‘Oerend Hard’ hebben dan nog enig niveau en gaan nog ergens over!

 28. Me2

  Vreemde reactie van Ome Joop, hij werd in de jaren 90 al de koning van de wansmaak genoemd? Kijk maar is naar zijn eerste film “Spetters” verder commentaar lijkt me niet nodig….

 29. Flippo

  Inderdaad, een warrig verhaal van Van den Ende, maar hij werd ook wel erg vaak in de rede gevallen. Ik weet dan ook weer waarom ik in de regel niet naar dit programma (DWDD) kijk, onder meer vanwege Zwagerman en Rottenberg (die er voor de verandering eens niet zat?).

  Maar Van den Ende heeft natuurlijk wel gelijk. Het is ordinair en plat, maar als iets scoort is het een goed. Dan voorziet het blijkbaar in een behoefte. Als personages al na een paar weken zo populair zijn, is dat een teken dat je goed bezig bent.

  Zijn punt over de PO sloeg volledig raak, alleen jammer dat Matthijs daar niet op in ging. Dat kan natuurlijk ook niet in eigen huis. Onze PO pretendeert ‘voor iedereen’ te zijn, maar dat is natuurlijk grote onzin. Anders was een programma als Oh oh Cherso al lang op de buis geweest, misschien in een andere vorm. Dat niet iedereen een abonnement op de Volkskrant heeft is ZO waar. Er zijn ook andere lagen in de bevolking, maar de PO is er voor hen niet. Ja, met af en toe een schreeuwerige spelshow op Nederland 3, maar based on results is dat niets voor jongeren. Nog een goede reden om Nederland 3 op te doeken, aangezien die zender de doelgroep NIET bereikt en bakken vol geld kost.

 30. Flippo

  Het woord elitair mist nog in mijn reactie. Lees dat maar iedere keer voor het woord PO.

 31. Sonny

  Waarschijnlijk heeft de po kijker er geen behoefte aan want anders was het er wel geweest. Platte televisie is toch begonnen bij de co? Over de Rooie en Patty die in haar drol roert. Je kan het zo geil, vies en vunzig niet bedenken of het kwam op de co. Iets dergelijks is op de po, de elitaire po zoals je wilt, gewoon ondenkbaar. Kwestie van smaak. Bij de co zie je geen goeie talkshows, geen boeiende docu’s, mooi drama, geen onafhankelijke consumentenprogramma’s. Ieder zijn meug.

 32. Flippo

  Reactie op Sonny: Dus die elitaire PO is er alleen om het elitaire volk te bedienen met goeie talkshows, boeiende docu’s, mooi drama en onafhankelijke consumentenprogramma’s? De rest moet maar naar de CO kijken? Alleen de duurbetaalde linkse rakkers zijn welkom bij de PO en het wat minder opgeleide volk niet? Dat rammelt, maar dat begrijp je zelf ook wel.

  Als ik jou dus begrijp moet het kijk- en luistergeld weer worden ingevoerd en dat zou dan alleen moeten worden betaald door intellectueel links Nederland. Of zie je in dat het onzin is wat je zegt?

 33. David

  Reactie op Flippo: …Het voorzien blijkbaar in een behoefte, de PO pretendeert er voor iedereen te zijn, maar dat is natuurlijk grote onzin, anders had een programma als O Cherso allang op de buis geweest. Er zijn ook andere lagen van de bevolking, maar de PO is er voor hen niet”!! Lees je nou wat je zelf zegt! Er wordt om aandacht geschreeuwd, de PR machine loopt op volle toeren, er is geen ontkomen meer aan! We ZULLEN en MOETEN kijken!! Dat is een groot verschil. Logisch dat ze dat maar niet zeiden want hoe voor lul staat dan een Joop?! Dat doe je iemand niet aan.

 34. Flippo

  Reactie op David: Ik begrijp je reactie niet helemaal.

  We ZULLEN en MOETEN kijken? Alsof iemand bij je thuis komt om je tv op 5 te zetten!! Er is nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid. Oke, er is sprake van hypen, maar als een eerste (en soms tweede) aflevering niet bevalt, zijn de kijkers snel weg. Oh oh Cherso scoort al weken 1,2 tot 1,5 miljoen kijkers. met die methode viel SBS vorig jaar door de mand, met Hole in the Wall. Ook gehyped, maar na 3 weken waren ze 1,4 miljoen kijkers kwijt.

  Niemand die mij zal dwingen om te kijken, ik kijk uit nieuwsgierigheid en als ik het leuk vind blijf ik dat doen. Nogmaals, niemand die mij dwingt.

 35. Sonny

  Reactie op Flippo: Welnee, genoeg vertier op de po gehad, maar ineens kwamen daar de co boys met luid getoeter en namen ongevraagd al het po vertier in beslag. Ander jasje, anders in beeld gebracht, wat langdradiger, wat oppervlakkiger, veel reclame tussendoor, en zo raakten ze van dan genre af. Maar er is genoeg goeie televisie bij de po, entertainment op televisie blijkt het eerste waar een mens makkelijk buiten kan. Zeker nu de hele boel zo uitgemolken is.

 36. Flippo

  Reactie op Sonny: Oke leuke reactie, maar je ontwijkt m’n vragen. Nog een keer:

  – Dus die elitaire PO is er alleen om het elitaire volk te bedienen met goeie talkshows, boeiende docu’s, mooi drama en onafhankelijke consumentenprogramma’s?

  – De rest moet maar naar de CO kijken?

  – Alleen de duurbetaalde linkse rakkers zijn welkom bij de PO en het wat minder opgeleide volk niet?

  Kom nou eens met een inhoudelijke reactie, in plaats van alleen maar schoppen tegen de CO. Als dat het enige is wat je wilt, laat dan maar.

 37. Sonny

  Okee, er is sprake van hypen, laten we het hier maar op houden. Psychologische oorlogsvoering klinkt zo heavy.

 38. Sonny

  – Van mij part gaat alle vertier weer terug naar de po, tussen alle docu’s, talk shows, mooi drama en onafhankelijke consumentenprogramma’s door.

  – Dan hoeft er niemand meer naar de co te kijken.

  – Iedereen is welkom bij de po maar dat is ook altijd al zo geweest.

  Inhoudelijk genoeg?

 39. Flippo

  Reactie op Sonny: Komt in de buurt, maar nog steeds weinig onderbouwd.

  Iedereen is welkom bij de PO? Er worden nu programma’s gemaakt voor jongeren, waar geen hond naar kijkt. De hele primetime-programmering van Nederland 3 is gericht op jongeren, maar matig tot slecht bekeken. RTL5 trekt met een half uurtje per week Oh oh Cherso meer kijkers dan Nederland 3 de hele week doet!

  Dat brengt mij op een ander punt uit mijn reactie, waarom is deze zender (Nederland 3) nog nodig? Het is geldverslindend en er kijkt geen hond naar. De doelgroep voelt zich niet welkom bij de PO omdat men uitsluitend ‘brave’ programma’s uit het linkse nest voorgeschoteld krijgt. Of Nederland 3 moet de toon gaan veranderen (meer in de categorie Oh oh Cherso dus) of anders schrappen dat net!! Compleet overbodig op deze manier.

 40. Bas v.d Kimme

  @Frank.Joop is ook nooit iemand geweest van een programma als Big Brother, De gouden kooi en al zeker niet Oh Oh Cherso,
  en ben ook blij dat iemand als Joop nu eens eerlijk zegt dat het een vreselijk programma is waar geen centje respect inzit….

 41. Sonny

  Reactie op Flippo:
  Ik vind het allemaal zo ver-ordinairen die hele co, maar dat is mijn persoonlijke smaak. Als het niet zo gehyped werd, keek er geen hond naar. Er wordt nu eenmaal veel minder televisie gekeken, maar als je dan kijkt is de po goed. Ze schreeuwen het ook gelukkig niet uit maar eens mens heeft er domweg recht op om alles wat er in de echte wereld gaande is te weten. Dit is niet zomaar televisie, dit is een vrucht van het Verdrag van de Rechten van de Mens. Dus hier gaat het helemaal niet over geld. Hier gaat het vooral over ontwikkeling. Maar logisch dat jij als co boy zijnde het daar al gelijk over gaat hebben. Geld. Nooit over de inhoud. Ben ik nu genoeg onderbouwd?

 42. Flippo

  Reactie op Sonny: Nee, helemaal niets is onderbouwd. Ik lees een reactie van iemand die alleen maar gefrustreerd tegen de CO aan staat te schoppen. Je reactie bevat geen inhoud en staat ver van de werkelijkheid.

  Verdrag van de Rechten van de Mens? We hebben het over televisieprogramma’s, even wakker worden!!

  Nog steeds ga je niet in op wat ik zeg, jammer. Ik stel voor dat we de discussie beeindigen.

 43. Sonny

  Reactie op Flippo: Leg jij dan eerst de meerwaarde van de co eens uit.

 44. Flippo

  Reactie op Sonny: De meerwaarde van de co…

  Allereerst worden er geen dure programma’s gemaakt uit de zak van de kijker of de Nederlander. Oke, we betalen indirect via de adverteerder, maar die bepalen zelf wat zij met hun geld doen. Net als de consument.

  Eindelijk waser na 30 jaar concurrentie. Voor de PO zelf, maar ook voor het NOS Journaal. Een belangrijk onderdeel in de samenleving, dat is namelijk een rubriek waar wij deels onze mening op baseren. Het NOS Journaal was/is goed en sterk, maar concurrentie is gezond en zorgt in veel gevallen voor een (nog) beter product. En je kunt zeggen wat je wilt, maar RTL Nieuws doet niet onder aan het NOS Journaal.

  De co was de eerste die met een dagelijkse dramaserie kwam. Misschien vind jij die serie niks, maar 1,5 (en in hoogtijdagen 2,5) miljoen mensen denken daar anders over. Er kwam eindelijk dagtelevisie. Misschien werk jij overdag, maar er zijn honderdduizenden mensen die er graag naar kijken.

  Oh oh Cherso, waar we het over hebben. RTL5 voorziet daarmee in een behoefte, iets wat onze elitaire PO nooit had durven uitzenden. En zo zijn er nog zoveel meer voorbeelden te noemen.

  Helaas zullen we niet weten hoe de PO er nu uit had gezien als er geen co was geweest…

 45. Sonny

  Reactie op Flippo: Waarschijnlijk zou er niet veel veranderd zijn bij de PO als de co zijn intrede niet had gedaan. Een minder platvloerse samenleving wellicht. Misschien zelfs geen krisis want de hebzucht, het greed is good werd met name door commercieële jongens wel heel erg uitgestald en aangewakkerd. Waarschijnlijk had de PO iets meer entertainment gehad omdat dat dan niet gestolen zou zijn maar dat is inmiddels toch helemaal doodgemolken dus dat mogen ze houden. En begin je nu over hoe belangrijk dat RTL Nieuws eigenlijk is? Het NOS voldoet prima naast Internet, de radio en de kranten. Het is allemaal zo dubbelop vandaar dat ze ook zo hard schreeuwen om op te vallen, alsof ze ergens vaag in hun achterhoofd van nature wel weten dat ze overbodig zijn. Bovendien is het een Luxemburgse zender dus wat lul je nou? Gewoon een poging interessant en ertoe doen want nieuws genoeg en erg betrouwbaar komt het niet over met zo’n slappe soap ervoor en die roddelnicht Albert er achteraan. Verder snap ik ook wel dat jij die co tot in den treuren zal blijven verdedigen. Money. Maar stel dat de co kijkertjes slim zouden worden, dan waren ze ze in no time allemaal kwijt. Dus die moeten dom gehouden worden. En dat gaat die dombo’s zonder enige ontwikkeling natuurlijk goed af. Het zelfde slag. Hoe anders kun je feeling met de kijkers hebben en hoe anders zou je moeten weten hoe je ze het best als een Reintje de Vos kunt bespelen? O ja, als je zelf ordinair bent dan valt al dat ordinaire daar je natuurlijk helemaal niet op dus het blijft allemaal een kwestie van persoonlijke smaak. En daar valt niet over te twisten.

 46. Sonny

  PS: bedoel je nou GTST met een dagelijks drama? Hahaha!!! Ja hoor!! Ook daar weten ze van gekkigheid niet meer wie het met wie moet gaan doen en wiens geheime kind nu weer eens op kan duikelen. Wil je dat echt gaan vergelijken met de PO drama’s? Geintje zeker. Dat is er ook alleen maar om wezenloos te hypen, om hun zakken te vullen.

 47. Erik

  Reactie op Flippo: Reactie op Sonny:

  Mijn conclusie is dat je je flink beter in mag lezen voor je deze discussie aangaat Sonny. Flippo maakt wel degelijk sterk onderbouwde punten, terwijl ik bij jouw de indruk krijg dat allles toch puur uit een redelijk gevormde basiskennis komt en wat ‘gutfeeling.’

  Overigens is het wel weer erg gemakkelijk gesteld door Flippo om de PO af te schilderen als elitair. Neem de herziende Mediawet van 2008 nog even door om de kerntaken van de PO te begrijpen. Het klopt dat de PO aandacht moet geven aan; zowel een breed algemeen publiek als kleinere doelgroepen. Zij moeten voorzien in media-aanbod dat: kwalitatief, evenwichtig, pluriform en hoogstaand is. En niet mis te verstaan enige vorm van relevantie.
  Het is dan ook het laatste waarbij het aan een programma als ‘Oh oh Cherso’ flink schort. De enige vorm van relevantie is dat het zorgt voor verstrooiing en amusement voor een groot publiek. En ja dit is een taak van de PO, denk aan de term ‘vertrossing’ eind ’80 begin ’90.

  Maar het is logisch dat een overheidsorgaan als de PO nooit en te nimmer een platvoers programma als ‘Big Brother,’ ‘De Gouden Kooi,’ of ‘Oh oh Cherso uit zal zenden.

  Naast de taak om aan eenieder zijn behoeften te voldoen is het als overheid taak om verharding van de maatschappij niet te stimuleren, moreel besef en fatsoen enigzins ‘hoog’ in het vaandel te houden en niet bij te dragen aan het verlies van kwalitatief amusement op de buis. Waarom afglijden naar platvloers amusement als je met kwalitatief amusement dezelfde kijkers kan trekken? Oke over smaak wat kwalitatief is valt te twisten, maar zekere onder- en bovengrenzen vallen toch wel te stellen.

  Dat de kijkers van CO niet kunnen genieten van PO vind ik niet op kunnen gaan. Misschien in mindere mate, maar een VPRO intellectueel kan ook niet een hele dag putten uit alleen maar cultureel en intelligent hoogstaande programma’s op de PO.

  Publiek van ‘Oh oh Cherso’ natuurlijk met name jongeren heeft even hard kunnen lachen om bijvoorbeeld ‘De Lama’s’ en kan dat nu verspreid over diverse andere programma’s van BNN en ook diverse andere omroepen.
  Het is misschien alleen even wachten op de volgende grote hit voor jongeren op de PO.

 48. Erik

  Reactie op Flippo:

  En het schrappen van Nederland 3 is slechts complete symboolpolitiek. Oke er moet bezuinigd worden, maar Nederland kent binnen Europa één van de meest efficient werkende en goedkoopste omroep met kwalitatief goed uitziende programma’s. Het is spijtig dat er waarschijnlijk zo’n 200 miljoen bezuinigd gaat worden op de PO, terwijl dit echt peanuts is vergeleken het bedrag wat men in defensie steekt. Bij gebrek aan een beter voorbeeld (zal het nieuwe regeerakkoord maar eens moeten doornemen, maar ik weet dat dit nog steeds een gewenst speeltje is van de huidige coalite, je zal het wel lekker links vinden klinken) het project van de JSF nam vorig jaar onverhoopt met meer dan 200 miljoen euro toe en totaal zijn de kosten nu al geraam op 5,7 miljard! Steek die maar in je zak.

  Daar heb je dus met een wat kinderachtige rekensom zo’n 9 Publieke Omroepen voor van een zelfde vertoon als nu. En dan mogen alle CO programma’s er van mij speciaal voor jou van harte op.

 49. TV Man

  Sonny, je zegt domme dingen die aantoonbaar onzin zijn.
  De CO heeft veel veranderd in tv land, vroeger was tv soms te suf voor woorden.
  Het gebrek aan concurrentie creëerde ook een soort slaapstand waar de PO in ernstige mate last van had.
  Het RTL nieuws heeft bijvoorbeeld al sinds de start een beter Buitenlands Nieuws beleid dan het NOS journaal.
  Soaps hoeven niet hoogdravend te zijn, maar door de komst van bijvoorbeeld GTST is het platform voor beginnende acteurs wel enorm verbreed.
  De PO was stijf en star, de CO heeft de boel flink opgeschud.
  Wat je de PO nu kunt verwijten is dat ze in de hang naar kijkcijfers (maar dat is helaas tegelijkertijd een politieke voorwaarde) hun bestaansrecht te grabbel gooien.
  Voor goeie documentaires kun je bij de PO zo ongeveer na 11 uur ‘s avonds terecht. Echte kwaliteit wordt weggemoffeld in de nacht.
  De PO en CO kunnen prima naast elkaar bestaan en het is dan ook heel erg 1990 om een strijd te suggereren tussen de PO en CO die er feitelijk niet is.

 50. Anonymous

  Reactie op Sonny: Je vergeet voor het gemak even dat de PO ook jaren ONM uitzond.

 51. Anonymous

  Reactie op Anonymous: Dat noemden ze soap en geen drama. Hebben ze ook in hun assortiment gehad maar toch te nietszeggend dus weg ermee. Van alle markten thuis bij de PO. Bij de co alleen flauwe nietszeggende meuk wat dan ook nog eens zo lang mogelijk uitgemolken wordt.

 52. Sonny

  Reactie op TV Man: De co heeft veel veranderd in TV land? Ja het is nogal plat en ordinair bij de co. Maar als je zelf plat en ordinair bent moet dat wel een verademing zijn ja, eindelijk iets op je eigen level. Of bedoel je met verandering die eeuwigdurende kookprogramma’s waar maar geen einde aan schijnt te komen? Of die vooropgezette paranormale meuk waar mensen in de maling genomen worden? Of die TopModel Shows waar meisjes misbruikt worden, belachelijk gemaakt worden en in de waan gelaten worden dat ze het helemaal kunnen gaan maken, zoals ook in die talentenshows? Of die leedvermaak tv waar ze schaamteloos mensen voor lul zetten om maar aan mooie televisie te komen? Te genant voor woorden die sarcasten. Ik ben er over uitgepraat. Smaken verschillen. Ik lees het hier wel weer wat ze na Ushi en Loesie voor kleuter tv verzinnen en wat ze na IHVH weer voor oude po meuk neer gaan zetten, want de gasten zullen daar niet nog een ronde willen maken en wat dan? En Tegenlicht, Document, Uur van de Wolf en Holland doc zijn vaak interesante docu’s die helemaal niet na elven op tv komen. Jij hoeft het niet met mij eens te zijn en ik niet met jou. Jij bent gewoon een luchtig leeghoofdig op amusement en pik-gericht type met niet al teveel geestelijke bagage wiens leven uit een en al show bestaat en ik verdiep me graag in heel veel andere dingen en vind show er maar wat bijhangen als zijnde totaal niet belangrijk. Moet kunnen toch?

 53. julloooo

  Joop van de ende kan er gwn niet tegen dat oh oh cherso scoort

  Als er 1,4 milijoen mensen kyken betekent dat gewoon dat het een goede progamma is
  Egt lompe actie van joop van de ende.
  Als een progamma goed scoort by rtl dan moet de publieke omroep en sbs6 gelijk weer afkraken

  Als je naar oh oh cherso wilt kyken doe het dan
  Wil je dat niet dan kyk je togh gwn niet!

 54. insider

  joop lulde uit zijn nek en was zeer warrig,hij vond het afschuwelijk maar mooi gemaakt in het charme?!CTY IVYUOI&VB lul maar raak!

 55. Vince

  Reactie op julloooo:

  Meneer kan niet lezen?

  Joop geeft aan dat hij het prima vind dat het scoort, want dat betekent dat het om een hit gaat. Hij vindt het alleen jammer dat het tegenwoordig een programma van dit kaliber met deze non-sterren is dat een hit kan worden. Maar hij geeft toe dat er blijkbaar aan een behoefte uit de maatschappij wordt voldaan.

  En Joop zijnde in jouw ogen de PO die de CO afkraakt? Neem eens een lesje tv geschiedenis.
  Het was Joop die de eerste commerciele omroep van Nederland uit de grond had moeten stampen, met ‘zijn’ TV 10, maar de overheid dwarsboomde hem.
  Daarnaast heeft hij nu nog redelijk wat aandelen in Eyeworks, dat voornamelijk aan CO levert en driemaal raden van welk productiehuis Oh oh Cherso is.

  Steeds meer mensen die op MC maar reageren om het reageren, jammer.

 56. Jaap

  Ik vind het ook helemaal niks, maar als je niet met de massa meeloopt dan schijnt het verkeerd te zijn…..

 57. June

  Reactie op Vince: Vind hij het jammer dat een programma van dit kaliber met deze non sterren een hit kan worden? Waarom wordt het dan zo gehyped zodat het hele land MOET weten zie ze zijn, wanneer ze op tv komen en op welke zender? Ze schreeuwen het wel zo dominant uit en ze hebben nu eenmaal de mogelijk om zichzelf boven anderen te presenteren omdat ze toevallig met al hun low lelel ideeen bij de tv werken, dus veel mensen, vooral die co kijkers, kijken wel eventjes. Daar komen die co boys vooral op klaar, want ze zijn belangrijk! Geiler kun je ze niet krijgen volgens mij. Niet dat de kijkers het wat vinden maar men wil vooral graag weten welke zieke ideeën die co ventjes ( het zijn nou nooit eens vrouwtjes die die ruk tv verzinnen) nu weer in hun hoofd hebben, dat is nu eenmaal zo en zodoende wordt het een hit. Je kan het ook niet verzinnen en niet maken maar die ranzigheid tiert nu eenmaal welig in die co boy hoofden. Dat is het vermet de co en de PO. Dat ziet een blind paard nog wel, alleen zijzelf hebben het nog niet door. Zoveel is wel duidelijk. Maar…Respect!! Dat is wat ze willen!!

 58. June

  Co is low level ideeën. Dat is het verschil met de PO en de co.

 59. God

  Reactie op jammer:
  Gek he, dat hij daar nu pas mee komt. Met nog 1 aflevering te gaan. Hij wil er natuurlijk ook gewoon geld aan blijven verdienen.

 60. Gabriël

  Reactie op God: Hij heeft nog steeds niet genoeg. Ranzig, platvloers, wat maakt het uit! Money! Het is nooit genoeg!

 61. Hannah

  Reactie op Bas:
  Ze moeten jou maar eens uitnodigen. Kijken of je dan ook nog zo onbeschoft bent.

 62. Bas

  Reactie op Hannah:

  Onbeschoft? Eerlijk bedoel je!
  Maar lijkt me leuk, ga jij dat regelen dan?

 63. TV Man

  Reactie op Sonny:

  Beste Sonny,
  ik ben inderdaad een “leeghoofdig op amusement en pik-gericht type met niet al teveel geestelijke bagage wiens leven uit een en al show bestaat.”
  En in die hoedanigheid maak ik nu al vele jaren kunst- en cultuurprogramma’s voor de publieke omroep.
  Want ze zijn daar dolblij met leeghoofden met niet al te veel geestelijke bagage.
  -Sarcasme modus uit-.

  Het feit dat ik hoofdzakelijk voor de PO werk betekent overigens niet dat ik daardoor alles wat van de CO afkomt verafschuw.
  Elke dag biefstuk komt je na een week ook de strot uit, zeg maar.
  Dus een gezonde mix van informatie, ontroering, passie en ook ontspanning is niet meer dan normaal.
  Natuurlijk zit er troep bij de CO, maar dat zit er ook bij de PO.
  Feitelijk zijn er maar heel weinig programma’s echt het bekijken waard en dat is iets wat juist de PO zich aan zou moeten trekken, die hebben tenslotte een taak die verder gaat dan het tevreden stellen van de aandeelhouders.

 64. De CO-boys snappen het niet

  Al eerder gezegd. Triest dat een groot deel van de Nederlanders dit soort figuren op de hand draagt. Totaal geen normen en waarden. Misschien is die kabouter nog een uitzondering. Ja inderdaad, ik heb ook 2 afleveringen gezien omdat het bv. ook na Exp. Rob. komt. Je kunt er om lachen, maar als je er over nadenkt is het toch in en in triest dat men dit waardeert. Je moet er toch niet aan denken dat je dochter of zoon op zo’n manier op de tv komt. Ik zou me doodschamen als vader/moeder als ik mijn kind zo had opgevoed.

 65. Anonymous

  Die kinderen zijn zo waarschijnlijk nieteens opgevoed maar worden overgehaald door een soort van geile kinderlokkers. Ze worden nog eens extra opgehitst, kijk maar naar de GK en CVBML. Die co boys verdienen er dan ook nog eens een lieve duit aan. Slim he? De kinderen in kwestie mogen voor een zak chips en 3 dropveters op de televisie, daar moeten ze dankbaar voor zijn want dat is een voorrecht. Dal ze wellicht ingepeperd zijn. Gladde babbelaars heet dat. En dan nog durven beweren dat er niet echt een wezenlijk verschil tussen de co en de PO zit!! Dat is pas een gotspe!

 66. Sonny

  Reactie op TV Man: Sarcasme modus uit: Jij verafschuwt dus niet alles wat de co brengt. Ik ook niet, ik zie het een keer en bedenk me, als ik genoeg televisie biefstuk heb gehad, na een gezonde mix van informatie, ontroering, passie en ook ontspanning dat de co niet nog eens extra invulling aan mijn avond hoeft te geven. Dan verzin ik zelf wel wat. Ze staan er vooral voor zichzelf en hun eigen parochie. Mensen in de zeik te nemen. Met de tv uit en een muziekje aan is het leven ook de moeite waard. Stel dat de co dat dan zou moeten doen! Invulling aan mijn leven! Denk na. Met hun bedriegerijen, geldzuigerijen en andere low level tv. Jij mag er van genieten maar voor mij gaat het niet samen. Als je een vrij en gelukkig mens wil zijn in elk geval niet.

 67. TV Man

  Ik verafschuw niet alles wat de CO brengt, maar ik vind er ook bijzonder weinig aan. Alleen dat het mij niet bekoort hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er geen markt voor is.
  En ik zie tv meer als het schap tijdschriften bij de Albert Heijn, 90% van de daar aanwezige bladen laten me geheel koud, maar daarmee zeg ik niet dat die bladen dan maar opgeheven moeten worden.

  Om eerlijk te zijn: het enige programma van de CO dat ik de laatste jaren ben gaan volgen is The Voice of Holland, het concept sprak me aan en ik vond de uitvoering goed, niet schreeuwerig maar gericht op kwaliteit.
  Helaas heeft dit programma zichzelf alweer in de voet geschoten door in ronde twee politieke belangen boven zangtalent te plaatsen waarbij ze hun eigen programmatitel en missie verloochend hebben.

  Van de grofweg 600 uur Nederlandse tv die prime time per week wordt uitgezonden zie ik er hooguit 10.
  Omdat het me allemaal te stompzinnig en simplistisch is.
  Bij de CO en ook bij de PO, omdat bij beiden kijkcijfers -lees: het grijze gemiddelde- de maatstaf zijn.
  En toch doet dat niets af aan het bestaansrecht van de CO, maar in mijn ogen wel aan het bestaansrecht van de PO die in hun hang naar succes hun originele doelstelling de laatste jaren compleet overboord gegooid hebben.

 68. Sonnie

  Reactie op TV Man: Het bestaansrecht van de co is in mijn ogen dan weer 0.00. Maar zolang ze hun broek zelf ophouden zien ze maar wat ze doen. Nogmaals, in mijn optie staan ze er voornamelijk voor zichzelf en om hun eigen parochie te spekken. Maar in jouw ogen is dat okee, de Voice vind je leuk en dat mag. Maar volgens jou zou het bestaansrecht van de po in twijfel getrokken moeten worden. Maar de originele doelstelling wordt anders prima gehaald en ik ben van de week toch weer behoorlijk wijzer geworden door talkshows en geamuseerd door Koefnoen, Bij Ons In De PC en nog wat andere televisie op de PO, dus dat overboord gooien waar jij het over hebt dat snap ik dan weer niet. Maakt niet uit, smaken verschillen. Einde discussie.

 69. Flippo

  Reactie op Sonny: Pfff je reacties zijn zo eentonig en uit z’n verband gerukt. Maar inderdaad, einde discussie.

 70. Sanny Wortel

  Het programma heb ik zelf niet gezien ( De wereld draait door). Van O, 0 Cherso 1 keer 1 klein stukje, nou het was genoeg voor mij. Wat een lellebellen. Daar zou inderdaad je zoon mee thuis komen. Die jongens geen haar beter!!!!! Bah.

 71. Anonymous

  Reactie op Anonymous: Ja, dat snap ik zelf ook. Maar Sonny is hier degene die GTST en de dramaseries van de PO met elkaar vergelijkt. Als Sonny écht wil vergelijken, dan moet hij/zij de vergelijking maken met ONM, niet met drama.

 72. Maria

  helemaal mee eens. Ben blij dat er eens iemand is die dat durft te zeggen. Waarom moet alles zo plat zijn?. Wat mij opvalt is dat mensen (lees BN’ers) mee willen doen en zeggen dat ze het zo’n leuk programma vinden. Prima als ze dat echt vinden, maar laat mensen in hun waarde als ze het helemaal niks vinden. Ik vind het ontzettend triest dat kinderen – want dat zijn het in feite nog – over willen komen als mensen van de wereld! Zielig, ze worden uitgebuit voor de kijkcijfers. Zulke programma’s horen niet thuis op de TV. En het is echt niet normaal, geweldig of in zoals zij zich voor de camera’s en op vakantie laten gaan. Ik zou de reacties over 15 jaar nog wel eens van ze willen horen wat dit hun allemaal heeft opgeleverd! Vrees niet veel goeds!

 73. Felix

  Nou ze hebben een vervolg gekregen zag ik laatst op de televisie. Ik denk dat het zo werkt: links is ouderwets, politiek correct zijn is passé, en niet sexy, rechts daarentegen is wel sexy en onbeschoftheid is blijkbaar erg leuk! In de jaren 60, 70 en begin jaren 80 was dat nog andersom. Ik vind het wel heel erg treurig als dit: de nieuwe generatie wordt genoemd. Want er zijn ook nog genoeg jonge mensen die wel beschaving en verstand hebben.

 74. Ronald

  Walgelijk programma, heb een dochter van 16 en die zat er naar te kijken, ik heb even meegekeken maar toch besloten het af te breken. Gesprek gevoerd over grenzen van het aanvaardbare, klinkt misschien hoogdravend maar wat een vreselijke onzin en funzigheid. Sommige dingen moet je gewoon niet willen zien, dat deze mensen zo’n podium krijgen is echt afkeuringswaardig. Je zou je moeten schamen om zo iets te kijken. Natuurlijk ontstond er een discussie met mijn dochter en ik weet ook wel dat ze het gedrag niet zal kopieren maar dat er gelachen wordt om dergelijk laag bij de grondse televisie is wat mij betreft onaanvaardbaar. Ik voelde ook boosheid. En let wel; ik ben geen zwaar gelovig iemand of een “watje” maar nu voelde ik toch even de sterke behoefte om in te grijpen. En als oud hoop ik natuurlijk dat ze iets meeneemt in haar keuzes die ze maakt om te kijken want ik heb echt niet de illusie dat alles te voorkomen valt.

 75. Sonny

  Het is dan ook the number of the beast 666 dat daar huishoudt. En commentaar zijn ze niet van gediend. Wat? Lekker vet de Villa er achteraan. Ulla! Oh zo!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.