Coen Verbraak: ‘Irritant om Clairy Polak te interviewen’

Foto: Caroline SchröderInterviewer Coen Verbraak, onder meer bekend van de interviewserie ‘Kijken in de ziel’, heeft een onprettig gevoel over- gehouden aan zijn interview met Clairy Polak. Een journalist die een journalist interviewt werkt niet, zegt hij in VARAgids. “Ik interviewde laatst Clairy Polak voor Vrij Nederland. Moeizaam gesprek. Bij elke vraag zei ze: ‘Wát wil je nou precies weten?’ Ik werd er tureluurs en een beet- je geïrriteerd van. Vaak sluipt er een ele- ment van competitie in, wat het gesprek merkwaardig maakt.”

Verbraak interviewt zelden jonge vrouwelijke tv- en filmsterren als Carice van Houten of Sophie Hilbrand. “Omdat ik vermoed dat zij niet het verhaal brengen dat ik uit iemand wil halen. Het is een soort natuurwet dat je pas na je 30ste een verhaal hebt. Tot die tijd zijn mensen vooral heel mooi, maar ook nog behoorlijk leeg. Ik lees zelden een spannend of verrassend interview met zo iemand.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen