Yolanthe woedend op Het Parool

Foto: William RuttenTROS-presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen is woest op Het Parool. De krant publiceerde vorige week een fictief dagboekfragment van de voetbalvrouw, en daar is Yolanthe alles behalve blij mee. “Dit dagboek is fake. De inhoud is door uw krant verzonnen en dat is niet voor alle lezers duidelijk“, laat ze in een brief aan de krant weten. “Dat ik in de media een gemakkelijke speelbal ben van lollige journalisten merk ik dagelijks. Ik kan er ook om lachen, maar er zijn grenzen.”

Yolanthe vindt Het Parool onbeschoft. “Lezers van uw krant misleiden met een vals dagboek dat ik zou hebben geschreven vind ik onbehoorlijk en gaat te ver. Niet zozeer omdat er een dom en oppervlakkig beeld wordt gegeven, maar vooral omdat uw krant doet alsof ik dit beeld zelf bevestig. Van mijn gedachten blijven jullie af. Ik bepaal zelf of ik die wens te delen met het publiek in een openbaar dagboek.

Een woordvoerder van Het Parool is niet onder de indruk. “In Amerika doet men dit altijd, voor ons was helder dat het hier niet om een echt dagboek ging“, zegt hij in De Telegraaf.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen