SBS: ‘Nieuwe titels uitstekend van start’

SBS kijkt met een tevreden gevoel terug op de kijkcijfers in de maand augustus. NET 5, SBS 6 en Veronica behaalden een gezamenlijk marktaandeel van 26,8 procent in de commerciële doelgroep 20 tot 49-jarigen. SBS 6 was van het drietal de best bekeken zender; NET 5 de minst bekeken. “Met name in het laatste deel van de maand zijn veel nieuwe programma’s met uitstekende cijfers van start gegaan wat veel goeds voor de komende tijd belooft“, vertelt een woordvoerder van SBS.

Familiezender SBS 6 sloot de maand af met 12,7 procent marktaandeel. “Op 22 augustus beleefde de nieuwe zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau een droomstart bij de familiezender met een uitzonderlijk hoog marktaandeel van 24,9 procent. Op dezelfde avond ging ook het vierde seizoen van Het Beste Idee van Nederland mooi van start“, aldus de zegsman.

Ook Red Mijn Vakantie en de nieuwe maandag met De Leukste Verborgen Cameragrap van Nederland, Fans! en De Gekste Guinness World Records zijn volgen SBS erg succesvol. “En op 11 augustus zond SBS 6 de vriendschappelijke wedstrijd tussen Oekraïne en het Nederlands elftal uit. Deze uitzending behaalde een uitstekend marktaandeel van 20,4 procent.

Grenzeloos Verliefd topscorer voor NET 5

Het marktaandeel van NET 5 was in augustus 6,5 procent. De zender lanceerde onder meer een nieuwe vooravond met daarin de dwergensoap The Little Couple en de strandwachtershow Bondi Rescue. “Deze zorgen inmiddels voor een stabiele score in de vooravons. Op zondag 22 augustus ging verder het nieuwe seizoen van Grenzeloos Verliefd geweldig van start. Het marktaandeel in de voor NET 5 belangrijke doelgroep Vrouwen 20-34 was met 23,1 procent uitstekend.

De populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy maakte afgelopen maandag, met een marktaandeel van 30,5 procent gemeten onder Vrouwen 20-34, de beste start van een reeks nieuwe afleveringen ooit mee. “Daarnaast blijven ook crimeseries als Law & Order: SVU en Cold Case het uitstekend doen bij NET 5.”

Veronica scoort met films en series

Veronica behaalde in augustus 7,6 procent marktaandeel. Deze maand voegde Veronica met succes de serie The Big Bang Theory toe aan haar comedy-vooravond. “Op de eerste avond resulteerde dit in een geweldig marktaandeel van 21,4 procent in Mannen 20-34 jaar. Alleen het achtuurjournaal scoorde op dat tijdstip beter, zowel onder Mannen 20-34 als in de doelgroep 20-49.

Ook films als xXx, Lethal Weapon 4 en The Matrix Reloaded zorgden voor goede cijfers. “Van Veronica’s best scorende misdaadserie Criminal Minds ging een nieuwe reeks afleveringen van start met als resultaat een marktaandeel van 12,9 procent. Ook de series Flashpoint en NCIS blijven voor goede cijfers zorgen.”

Zie ook: RTL behaalt hoogste augustus-score in twaalf jaar

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen