Jan Kooijman wil televisiecarrière opbouwen

Foto: RTLJan Kooijman wil zijn acteerwerk graag combineren met eigen programma’s op televisie. De acteur, bekend van GTST en So You Think You Can Dance, heeft door Ik Kom Bij Je Eten al mogen proeven van het presentatievak. “Ik zou graag een eigen programma willen hebben, dat ik zelf mag maken en mag presenteren. Ik ben blij dat Endemol blij is met me. We zijn nu in gesprek om te kijken of we iets kunnen gaan ontwikkelen. Het is nog toekomstmuziek“, vertelt Kooijman don- derdag in De Telegraaf.

De soapacteur weet nog niet precies waar hij zich prettig bij voelt, maar wil meer dan alleen acteren of presenteren. “Ik zoek een combinatie van mooie rollen spelen en televisiewerk, waarbij ik me kan blijven ontwikkelen. Ik vind ook het gedeelte achter de schermen leuk; eigen teksten schrijven en dingen verzinnen.

Kooijman weet dat hij een sekssymbool gezien wordt. “Mijn status als sekssymbool heeft volgens mij het meest te maken met mijn rol. Dat mijn shirt uit moet, hoort bij de soap. Series zoals GTST werken met archetypes. Marjolein Keuning speelt de bitch en ik de hunk. Net als Mark van Eeuwen, hij is ook vaak zonder shirt te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen