RTL behaalt hoogste augustus-score in twaalf jaar

Foto: RTLRTL Nederland heeft in augustus een re- cord behaald. De tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 scoorden een geza- menlijk marktaandeel van 32,2 procent in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar en dat is de hoogste augustus- score sinds 1998. “Er werd een stijging van twaalf procent ten opzichte van vorig jaar augustus behaald. De Publieke Omroep en de SBS Groep kwamen lager uit dan een jaar geleden met respectievelijk 24,0 procent en 26,8 procent“, laat RTL weten.

Ook voor RTL 4 was het de beste augustus in twaalf jaar. De zender kwam uit op een marktaandeel van 16,4 procent in de doelgroep Boodschappers 20 – 49 jaar, twaalf procent hoger dan augustus 2009. “Benidorm Bastards en My Name Is bereikten pieken van respectievelijk 1,5 miljoen en 1,4 miljoen kijkers en Holland’s Got Talent had in augustus en kijkcijferrecord in Nederland met ruim 1,8 miljoen kijkers”, vertelt een woordvoerster van RTL.

Ook doordeweeks maakten nieuwe programma’s een succesvol debuut, zoals Dubbeltje Op Zijn Kant In Bedrijf (16,6 procent zenderaandeel in de doelgroep van RTL 4) en Hermans Kookeiland (17,5 procent). “De dubbele afleveringen van CSI: NY deden het eveneens heel goed (18,8 procent op 30 augustus), evenals de rotsvaste vooravond van RTL 4.”

So You Think You Can Dance succesvol op RTL 5

RTL 5 eindigt de maand op 8,6 procent zenderaandeel in de core doelgroep 20-34 jaar en komt daarmee zes procent hoger uit dan augustus 2009. “Het derde seizoen van So You Think You Can Dance ging zondag 29 augustus uitstekend van start met het hoogste aantal kijkers ooit, 820 duizend, en een zenderaandeel van maar liefst 22,8 procent in 20-34 jaar“, aldus de zegsvrouw.

De verwachtingen van de nieuwe celebrity-editie van Expeditie Robinson, dat op donderdag 2 september van start gaat, zijn volgens RTL hoog gespannen gezien de goed bekeken ‘preview’ op zondag 29 augustus met 591 duizend kijkers. “Ook is Take Me Out in augustus met nieuwe afleveringen van start gegaan. Het flirtprogramma behaalde op vrijdag 27 augustus al direct een mooie score van 14,7 procent zenderaandeel in de eigen doelgroep.”

RTL 7 trekt kijkers met Europa League

De ‘winning streak’ van RTL 7 zette zich door in augustus: in de doelgroep Mannen 20 – 49 jaar werd een zenderaandeel gerealiseerd van 7,6 procent, zes procent hoger dan vorig jaar augustus. “De Europa League-kwalificatiewedstrijden werden zeer goed bekeken. Zo trok het live uitgezonden KAA Gent – Feyenoord op 26 augustus 1.070.000 kijkers en een zenderaandeel in de doelgroep van de mannenzender van 22,2 procent.”

Voetbal International behaalde op 30 augustus de op een na best bekeken reguliere uitzending ooit met 601 duizend kijkers. “De Formule 1 GP van België trok 677 duizend kijkers, goed voor een zenderaandeel van 38,2 procent in de doelgroep. Naast alle sport deden ook de vooravond, de films en series het uitstekend bij RTL 7. Zo ging op zondag 29 augustus het nieuwe en laatste seizoen van 24 van start met een gemiddeld zenderaandeel van 8,4 procent.”

As the world turns blijft topscorer RTL 8

RTL 8 sluit de augustusmaand ‘erg goed’ af met 3,9 procent in de doelgroep Vrouwen 20-49. “Dat is acht procent hoger dan augustus vorig jaar. In de top 15 van de vrouwenzender kwamen veel comedy’s voor met bovenaan ‘It Takes Two’ met 8,0 procent zenderaandeel. Blijvend populair is As The World Turns en op zondagavond deden de dubbele afleveringen van Lipstick Jungle het goed bij de vrouwelijke kijkers met een hoogtepunt op 15 augustus van 5.0 procent zenderaandeel.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen