Publieke Omroep-baas wil mes in amusement en sport

Foto: TROSPublieke Omroep-baas Henk Hagoort wil het mes zetten in amusement en sport. Hij wil ingrijpen met bezuinigingsmaatre- gelen, voordat Den Haag dat doet. “Wat we aan amusement blijven doen, moet zich kwalitatief duidelijk onderscheiden. Iedereen voelt aan dat Boer Zoekt Vrouw meer publieke waarde heeft dan het opnieuw uit de kast halen van Wie van de Drie. Dat Koefnoen beter bij ons past dan Sterretje Gezocht. Dat Paul de Leeuw onderscheidender is dan Bananasplit“, zegt hij in De Volkskrant.

Hagoort wil ook selectiever worden op het gebied van sport. “Zijn twee grote voetbalcontracten echt nodig? We zullen dat gesprek in alle eerlijkheid en openheid moeten gaan voeren. Ook al raakt dat aan de inhoudelijke autonomie van de omroepen. En ook al gaat dat af en toe ten koste van de kijkcijfers.”

De omroepbaas hoopt Den Haag met zijn plannen een stap voor te zijn. “We zullen niet toestaan dat de overheid ons in detail voorschrijft hoe en waarop we moeten bezuinigen. Voor je het weet zit Den Haag aan de inhoudelijke knoppen in Hilversum. Dat hoort niet in een gezonde democratie met een onafhankelijke publieke omroep.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen