Opnames politieserie Wendy van Dijk bijna van start

Foto: Nick van OrmondtDe opnames van de nieuwe politieserie Moordvrouw met Wendy van Dijk gaan bijna van start. Albert Verlinde meldde dinsdag nog op de radio dat de serie zou zijn uitgesteld omdat sponsor Friesland de scripts niet zou hebben goedgekeurd, maar dat is volgens een woordvoerster van RTL onjuist. “De provincie Friesland heeft de scrips niet afgekeurd. De nieuwe RTL 4-serie gaat er gewoon komen. Sterker nog: we zitten midden het het proces van casten. De opnames staan zelfs al gepland.

De opnames van Moordvrouw zouden eigenlijk vorig jaar al starten, maar toen gooide de zwangerschap van Van Dijk roet in het eten. Verlinde maakte dinsdag melding van een nieuwe vertraging. “De serie is nu weer uitgesteld, omdat de scripts steeds afgekeurd worden. Niet door Wendy zelf, maar door de provincie Friesland, die er ook bij betrokken is. Het schiet dus niet op“, zei hij op Q-music.

Volgens RTL klopt het dat de opnames later van start gaan dan verwacht. “We gaan voor kwaliteit en willen de beste acteurs voor deze nieuwe serie. De agenda’s van de acteurs moeten worden vrijgemaakt en op elkaar worden afgestemd en daar gaat tijd overheen“, aldus de persvoorlichtser.

Friesland is de grote sponsor van de nieuwe serie. Fryslân Marketing benaderde RTL zelf, omdat gebieden met een eigen serie op tv zouden profiteren van een groter aantal bezoekers. “RTL4 beloofde dat de afleveringen op primetime worden uitgezonden, als opvolger van Baantjer“, zegt Paul van Gessel van Fryslân Marketing.

Op het vroegere tijdstip van Baantjer brengt Nederland 1 tegenwoordig afleveringen van Flikken Maastricht op de buis. Deze serie wordt gesponsord door Maastricht.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen