Penoza in première: ‘Maffiaserie over heel gewone mensen’

Monic Hendrickx is vanaf zondagavond te zien in de nieuwe dramaserie Penoza op Nederland 3. De actrice speelt de hoofdrol van Carmen, een moeder die zich naar de top van de misdaad vecht om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van haar man, een grote drugsbaron. “Vanaf het moment dat haar man wordt omgelegd, komt Carmen in een achtbaan van beslissingen, emoties en keuzes terecht. Uiteindelijk belandt ze in de sores waar haar man in zat“, vertelt Hendrickx.

Volgens Hendrickx komen in Penoza universele thema’s voorbij. “Wat kies ik op momenten van leven en dood? Wat doe ik als mijn kinderen in gevaar zijn? De serie gaat eigenlijk heel erg over gewone mensen. Het zouden je buren kunnen zijn, die misschien net even groter wonen, maar hun gewone huis-tuin-en-keuken problemen combineren met een wereld waarin andere regels gelden.”

Penoza kan enigszins vergeleken worden met de Amerikaanse serie The Sopranos. “Penoza bevat de combinatie van het soort dilemma’s dat je bij The Sopranos ook zag. Ik heb me destijds ook op The Sopranos gestort. Het waren zulke goede per- sonages en er zat zo’n goed scenario achter! Het scenario van Penoza is ook sterk.”

Penoza is om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen