Henkjan Smits feliciteert concurrent Holland’s Got Talent

Geplaatst op Sat 11 Sep 2010 om 12:00SBS 6-presentator Henkjan Smits heeft zijn vorige werkgever RTL 4 op Twitter gefeliciteerd met de hoge kijkcijfers van Holland’s Got Talent. Het programma behaalde vrijdag een kijkcijferrecord met ruim 2,6 miljoen kijkers. Naar Smits’ tv- show Popstars keken 614 duizend men- sen. “Het verschil tussen RTL 4 en SBS 6 was gisteren twee miljoen. Gefeliciteerd aan RTL4. Volgende week nieuwe ronde op SBS 6 en een nieuw programma op RTL 4“, aldus Smits, verwijzend naar de start van de RTL-show The Voice.


47 Reacties op “Henkjan Smits feliciteert concurrent Holland’s Got Talent”


 1. Jorrdi

  Het lijkt op deze foto net of hij moet huilen ^^

 2. Flippo

  Wat zijn we blij dat jij al lang niet meer bij RTL4 zit, Henkjan.

  Bah, wat een vreselijke vent.

 3. drama queen

  Bij RTL is een programma afgelopen en SBS is eindelijk aan een nieuwe ronde toe! Met dit tempo, vraag je ook wel om deze cijfers.

 4. Dennis

  Ik ben erg benieuwd naar The Voice of Holland, de promo’s die ik tot nu toe gezien heb zien er goed uit, ik denk dat deze show ook goed zal gaan scoren. Ik denk dat de glorietijd van Popstars voorbij is.

 5. Bas

  Reactie op Flippo:

  Helemaal mee eens.
  Zo ongelofelijk blij dat die vent weg is bij RTL.
  Gelukkig kijk ik nooit SBS dus kom ik dat hoofd zelden tegen. (buiten zo nu en dan een verschrikkelijke foto inclusief laseroogjes op deze site)

 6. mark

  Morgen hh HGT prime time (!), is weer 600.000 – 700.000 erbij…

  Tina zal zich nu wel achter de oren krabben dat ze HGT heeft weggedaan.

  Flopstars komt nooit meer boven het miljoen uit.

 7. mark

  Reactie op Dennis: Ik ben benieuwd naar de live theater rondes van Popstars met publiek erbij. Zal het nu wel spannend zijn en boven het miljoen uitkomen?

 8. Anonymous

  Oké mensen zijn audities nu helemaal zat dus popstars zal makkelijk boven het miljoen uitkomen op vrijdag, en ik snap het niet… Al zegt rtltegen SBS gefeliciteerd is het goed enzo, nu het omgekeerd en dan is het oppeens fout enzo!! Ik snap deze mensen echt niet

 9. Anonymous

  RTL zal nu wel blij zijn dat Henk-Jan is overgestapt naar SBS6! SBS scoort ook niet met de presentatoren die van RTL komen, Van SBS naar RTL is wel weer een goede deal!

 10. Anonymous

  Ik denk dat SBS6 blij mag zijn dat ze Hollands Got Talent hebben laten schieten. Ze hadden er misschien 8 weken lang plezier van gehad, tegen hele hoge kosten, maar met Popstars hebben ze nu een solide basis op de vrijdag die nog maanden door kan gaan met scoren. De hoge score van Hollands Got Talent is een tijdelijke fenomeen. SBS6 heeft duidelijke gekozen voor een stabiele basis waar ze maanden lang van kunnen profiteren op de vrijdag avond. Blijkbaar ziet niemand hier in dat dit een meesterlijke strategische zet was van SBS6.

 11. Flippo

  Reactie op Anonymous: Geloof je die onzin nou zelf? Natuurlijk is het geen ‘meesterlijke’ zet gebleken. Vorig jaar trok Popstars 1,5-1,8 miljoen kijkers. Daar is nog maar een derde van over! Ze hebben iets goed fout gedaan dus, gebaseerd op resultaat.

 12. rik

  stabiele basis? maandenlang profiteren? Van een programma met 600.000 kijkers profiteer je niet, daar baal je alleen maar van. Ik weet 100% zeker dat een zender liever een hit heeft dat 8 weken duurt dan een middelmatig tot slecht bekeken programma dat 30 weken duurt.

 13. !#Michael#!

  Reactie op Anonymous:

  Stabiele solide basis tegen lage kosten? Geloof je het zelf? POPSTARS was het merk van SBS6 wat vorig jaar de concurrentie met de vloer gelijk maakte… Onverslaanbaar op de vrijdag, gevolgd door gemiddeld 1.5 miljoen kijkers!

  Dan is het zuur dat dat merk wat ijzersterk geacht werd, volledig met de vloer gelijk gemaakt word door een format wat je als zender zelf na twee seizoenen afgeschreven had ‘wegens tegen vallende kijkcijfers’ !

  Nee Tina Nijkamp (Directeur Televisie SBS Broadcasting BV) en Pascal van Meerten (programma directeur SBS6) zijn echt niet happy!

  Het ooit zo sterk in de markt gezette ‘nieuwe SBS6′ (als familie zender) is naar enkele goede seizoenen afgegleden tot het lachertje van Hilversum!!

  Daar moet nu flink de bezem door! Want het gaat gewoon heel erg slecht!!

 14. Thijn

  Denk eerlijk gezegt dat Popstars nu weer omhoog gaat aangezien theaterrondes/liveshows beter worden bekeken dan auditie’s (zie popstars vs holland’s got talent)

  Vind het overigens wel sympathiek van Henkjan dat ie dit zegt!

 15. Anonymous

  Reactie op Thijn:

  het is algemeen bekend dat de theater rondes de slechts scorende ronde is in een talentenjacht.

  heb het idee dat SBS the voice afwacht.. Mocht dat een succes zijn dan gaan ze niet zo lang door met popstars hoor..

  Maar rtl zit wat in de winning mood, ik denk toch echt wel dat the voice meer dan een miljoen kijkers gaat kirijgen

 16. Anonymous

  Reactie op Thijn:

  Sympathiek??? Puur eigenbelang, zo kweekt hij bij de kijkers natuurlijk goodwill om zo hogere kijkers te trekken.

 17. hans

  theaterrondes popstars zijn toch ook gewoon audities,maar dan voor publiek.bij the voice doen de kandidaten ook voor publiek audities…weet niet over hoe veel weken de live shows beginnen van zowel popstars en the voice…,maar kan wel eens rond zelfde datum zijn.volgens mij begint rtl van af eerste vrijdag november met de live shows…(na 11 afleveringen van der vorst…komt de tv kantine tussen de live shows..van the voice..dat zou beteken dat tv kantine van af vrijdag 5 nov weer terug is)

 18. Chiel

  The Voice ga ik zeker wel kijken (eerste talentenjacht na audities X factor). Klinkt toch best vernieuwend en leuke artiesten die meedoen. Zou toch wat zijn als rtl met 3 (!) talentenjachten van Popstars wint op de vrijdag :lol:

  Reactie op Anonymous: Het kleine huis op de prairie trok om 5 uur nog meer kijkers. Kom nou toch! Stabiele basis :roll:

 19. Anonymous

  Je kunt zeggen wat je wilt, maar de ‘SBS-sterren’ hebben wel duidelijk meer klasse dan die van RTL. Vergelijk deze reactie van Henk-Jan Smits maar eens met de reacties van Albert Verlinde en Robert Jensen.

 20. !#Michael#!

  SBS mag blij zijn dat ze Oranje hadden deze week! 3 dagen onder de 10%, Oranje houd het marktaandeel deze week gelukkig voor SBS6 nog kunstmatig hoog!

 21. Martijn

  offtopic: Dit jaar moet Winston plaats maken voor Frans Bauer bij ´Her club van sinterklaas feest´ in de jaarbeurs.

 22. Timo

  Reactie op Anonymous: Je kan Robert Jensen toch niet echt een ster van RTL meer noemen. Albert Verlinde is wel 1 van de kijkerstrekkers, maar de sterren zijn toch meer een Linda de Mol, Martijn Krabbe, Robert ten Brink, inmiddels ook John Williams na meerdere hits op donderdag.
  Maar ik heb de strijd tussen RTL en SBS nooit begrepen. Want ook al doet SBS6 voor alsof ze zich op dezelfde groep kijkers focust als RTL4, is aan de manier van programmeren en verschillende programma’s te zien dat SBS6 toch een hele andere stijl dan RTL4. Het zou me dan ook niet verbazen als RTL4 meer upscale kijkers (mensen met modale of boven modale inkomens) heeft dan SBS6 (waar toch meer lower class mensen naar kijken). Dit is namelijk ook terug te zien in de programma’s.

 23. Anonymous

  Reactie op Timo:
  Volgens mij kijken de upscale kijkers veel meer naar de Publieke Omroep dan naar RTL4 ;-)

 24. Chiel

  Reactie op Martijn: Winston kon niet, zei ie….

 25. WG

  Ik dacht dat het camping seizoen al voor bij was maar jullie praten nog steeds over SBS 6 want het houd ook jullie in je greep.

 26. wim

  SBS heeft wel een probleem tot eind van dit jaar !

 27. Chiel

  Reactie op wim: Het loopt nog tot april.

 28. Anonymous

  En wat zijn de kijkcijferverwachtingen voor vanavond om 20.30 uur? Ik denk Van Duin op z’n best weer winnaar van de avond, groei ten koste van My name is en de Zaterdagavondshow. Ben echt geen wetenschapper of zo, maar vind het wel leuk te weten wat jullie verwachtingen zijn… Vorig najaar scoorde Van Duin ook in stijgende lijn, benieuwd of dat ook nu het geval is!

 29. Timor

  Ik heb alleen de audities van HGT gekeken en daarna vond ik het niet leuk meer. The Voice lijkt me wel de moeite waard om te volgen. Ben benieuwd wat RTL gaat doen vanaf begin februari. Normaal begon dan altijd X-factor maar alle talentenjachten zijn dan al in het najaar geweest.
  Maar ik heb heel sterk het idee dat ze ook Idols gaan terugbrengen, want zoiets heb ik ergens meegekregen. Persoonlijk zie ik liever een dramaserie als gv of voetbalvrouwen.

 30. Anonymous

  Reactie op Anonymous:
  Van Duin Op Z’n Best: 1,6 miljoen
  My Name Is: 900 000
  De Zaterdagavondshow Met Marc-Marie En Beau: 800 000

 31. Kaj

  Reactie op Anonymous:
  Van Duin op z’n Best: 1.500.000
  My Name Is: 1.100.000
  De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau: 700.000

 32. Martijn

  Reactie op Timor: Ik zou als rtl zijnde inderdaad vanaf volgend tv seizoen in september beginnen met idols op de vrijdagavond en x factor na dit seizoen weer ff in de ijskast zetten.

 33. Vic

  Van Duin: 1.500.000
  Koefnoen: 870.000
  Bij ons in de Pc: 780.000
  Eredevisie: 1.400.000

  Benidorm: 1.300.000
  My name is: 1.100.000
  Echt Waar?! 1.300.000

  Zaterdagavondshow: 720.000
  Beste idee van NL: 650.000
  HvNL: 900.000

 34. Anonymous

  RTL; nieuwe programma; The voice
  SBS; 15 weken lang theater rondes Popstars…

  Wie zal er toch gaan winnen de komende weken…

 35. Anonymous

  Reactie op Anonymous: De komende twee weken eerst nog audities

 36. Erik

  toch vreemd dit jaar zouden ze popstars 12weken auditie rondes uitzenden en nu zijn het er maar 9 geweest. zijn die 3 afleveringen gewoon weggedaan offe?ik hoop wel dat popstars weer omhoog gaat. denk komende vrijdag weer lage cijfers want mensen zijn eerst nieuwschierig naar the voice,de week erna kunnen we pas echt zeggen hoe het is

 37. Chiel

  Reactie op Anonymous: nee hoor, gisteren de laatste (volgens de promo stem)

 38. GossipGirl

  Ik denk dat Smits zelf ook wel graag naar The Voice kijkt! Het is toch z’n vak.

 39. !#Michael#!

  Misschien stiekem wel coatch in The Voice of Holland had willen zijn :lol: ;)

 40. J. de Hoop

  hulde

 41. Marijn

  SBS6 heeft weer eens geen respect voor haar kijkers. Tijdens de Zaterdagavondshow (die vrij saai was) kwam ineens Henk-Jan Smits in beeld met de “ontzettend belangrijke” rode knop. Belachelijk dat hiervoor een programma onderbroken wordt. Hierna waren ze bij SBS de kluts kwijt en herhaalden opeens een stukje van de uitzending wat een paar minuten eerder al uitgezonden was.

  Ja SBS, jullie weten hoe je kijkers kwijt moet raken!

 42. Marije

  Wel sportief van Henkjan.

 43. henk jan en tina

  Dankje voor de leuke reacties. Vanmiddag vierde ik met Tina de enorm hoge kijkcijfers van Popstars. Dit liep uit op een ordinaire vrijpartij. Morgen verschijnt het persbericht gevolgd door een extra lange shownieuws van 5 uur. Dan de hh van popstars. We sluiten deze geweldige avond af met de 25 exen van Tina. Heel NL is in de ban van deze affaire!

 44. henkjan

  http://www.youtube.com/watch?v=Y6hayuM980c&feature=related

 45. Anonymous

  Ze mogen wel eens opschieten met die audities van The X Factor!

 46. Robin

  Reactie op drama queen:
  Precies, mede daardoor scoort Popstars dit seizoen zooooooooo lang. Ze melken de audities te veeeeeeeeeel uit

 47. Jan

  @ Marijn:

  je hebt helemaal gelijk, word er helemaal gestoord van, en als ze willen dat we willen blijven kijken zou ik maar gauw zorgen dat programma’s niet zo worden onderbroken, al is het maar voor even.

  Dus SBS6, wees wijs, en doe dat niet (meer), het kost je ( de ozo belangrijke) kijkers!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.