RTL 4-baas Galjaard wil door met talentenjachten

Foto: RTLRTL 4-baas Erland Galjaard kan zich niet voorstellen dat de kijker uitgekeken raakt op talentenjachten. Hij denkt nog jaren door te kunnen gaan met talentenshows op zijn tv-zender. “Er is nu totaal geen aanleiding te veronderstellen dat het genre zal verdwijnen“, zegt Galjaard in de Avrobode. “Er is nog steeds een grote behoefte aan talentenshows en zolang de kijkers het leuk vinden, zenden wij het uit. Wij hebben op RTL 4 vier goede talentenprogramma’s en dat vind ik voorlopig voldoende.

Galjaard vindt niet dat alle talentenjachten op elkaar lijken. “Er is juist ongelooflijk veel variatie. Popstars zoekt een popgroep, bij X Factor kunnen er duo’s meedoen en de juryleden fungeren tevens als coach. In Holland’s Got Talent zien we allerlei soorten talenten die normaal gesproken verborgen blijven en in My Name Is mogen zowel volwassen als kinderen hun favoriete artiest imiteren. Het gaat daarbij om het hele plaatje: ze moeten kunnen dansen en zingen.

Half september start RTL 4 met de nieuwe talentenshow The Voice. “De coaches zingen nu ook mee met de kandidaten. Ook zijn er aparte audities op internet, waaruit mensen worden gekozen die daadwerkelijk auditie mogen doen in het programma. Zo wordt er nog meer gefocust op kwaliteit”, zegt hij. “De mensen weten dat ze een podium krijgen, goed begeleid worden en dat ze zich daar kunnen ontwikkelen. Een positief programma dat zich richt op de kwaliteit, trekt geweldige talenten aan.”

De programmadirecteur vindt het belangrijk om na jaren weer een nieuwe talentenshow te lanceren. “Je moet wel een nieuw element toevoegen aan talentenshows om deze succesvol te houden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen