Paul de Leeuw: ‘René van der Gijp zielig’

Foto: RVDAPaul de Leeuw is teleurgesteld in René van der Gijp. De voetbalanalist van RTL 7 heeft zich op radio en televisie negatief uitgelaten over de Canal Parade en over homoseksualiteit. “Ze zeggen dat voet- ballers die veel koppen minder hersen- cellen hebben. Dat verklaart veel, als je René van der Gijp hoort praten over homo’s. Zielig“, zegt De Leeuw. “Van der Gijp is nog steeds van mening dat je niet homo bent, maar homo wordt. Reacties dat ik snel geraakt ben? Het gaat niet om mij. Het is dom!

Hoewel De Leeuw het niet eens is met Van der Gijp, neemt hij het wel met een korreltje zout. “Verder blijft het een leuke pik. Ai, slecht gekozen woord. Maar het is zo kort door de bocht! Nou ja, hoe gaat het met het zeilmeisje?

Van der Gijp riep maandag op de radio dat de Canal Parade de homo-emancipatie niet bevordert. “Die nichten maken ook geen reclame voor zichzelf, hè? Ze staan er allemaal met pruiken op en hele kleine onderbroekjes aan. Als je dan al nicht wil worden en je zit ernaar te kijken, dan denk je bij jezelf: daar begin ik niet aan“, zei hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen