Frits Bom geen fan van Marc-Marie en Beau

Geplaatst op Mon 23 Aug 2010 om 17:13

Frits Bom is geen fan van het nieuwe tv- programma De Zaterdagavondshow met Marc-Marie & Beau op SBS 6. De oud- presentator van De Vakantieman vindt Beau van Erven Dorens en Marc-Marie Huijbregts een bijzonder slecht duo. “Wie er op het idee kwam dat Marc-Marie Huijbregts en Beau van Ervens Dorens bij elkaar passen, in welke vorm dan ook, moet zwaar worden berispt“, zegt de 66-jarige Bom. “Hopelijk is dit geintje in deze hoedanigheid geen lang leven beschoren.

Bom vindt sowieso dat de tv-show geen duopresentatie nodig heeft. “Hoe verzin je de stijlbreuk om een zaterdagavondshow met traditionele invalshoeken überhaupt te laten verzorgen door twee presentatoren. Daarmee schildert men geen overvloed aan talent, maar juist een tekort eraan.

Er keken 905 duizend mensen naar de eerste uitzending. Een matig kijksucces, vindt Bom. “Men wist zeker dat de show boven de miljoen kijkers zou uitkomen, maar 100.000 kijkers dachten daar anders over.

Over Benidorm Bastards, dat zaterdag van start ging bij concurrent RTL 4, is Bom wel enthousiast. “Voor zolang de voorraad strekt: dit wordt een succesvol blijvertje bij RTL 4. En dat valt nog helemaal niet te zeggen van de zo zwaar gepromote Zaterdagavondshow bij SBS 6.
35 Reacties op “Frits Bom geen fan van Marc-Marie en Beau”


 1. Jan91

  Hoewel hij niet een ervaringsdeskundige op dit gebied, geef ik hem wel gelijk. Vooral Beau komt tekort. Je moet namelijk nooit een presentator die vooral spelletjesprogramma’s en autocue-programma’s presenteert ineens een programma laten presenteren waarbij improvisatievermogen vereist is. Ook Marc-Marie valt me tegen, iemand die een minuut doet over een normale zin past prima in het theater, maar niet in een snel flitsend programma. Daarnaast kunnen zowel Beau als Marc-Marie beiden geen humor uit de hoed toveren, valt me vooral van die laatste tegen.

 2. Flip

  Dit stond vanmorgen in de Telegraaf:

  “De eerste aflevering van de Zaterdagavondshow met Beau van Erven Dorens en Marc-Marie Huijbregts op SBS 6 zou het ouderwetse zaterdagavondgevoel moeten terugbrengen. Dat is slechts deels gelukt. Het ouderwetse gevoel dat ik kreeg, was dat ik mij weer in mijn kinderjaren waande. Dat kwam vooral door Marc-Marie, die zijn kijkers en het studiopubliek nogal kinderlijk tegemoet trad. Het is dan ook een Spijkerman-achtige transfer geweest, van de publieke omroep naar SBS 6, en Huijbregts heeft de juiste toon blijkbaar nog niet te pakken. Zijn dilemma: zijn de SBS 6-kijkers kleuters, of zijn ze misschien niet goed wijs?
  Huijbregts koos voor de gulden middenweg, de tongval waarmee hij zelf zijn eerste Brabantse woordjes sprak en zo piepte hij zich door de uitzending heen. Alsof er bij zijn publiek een steekje los zat. In het kinderwensenprogramma BZT Show op Nederland 3 worden de kandidaatjes meer volwassen behandeld. Ook inhoudelijk bleek het programma een slap aftreksel te zijn van de zaterdagavond die Paul de Leeuw tot voor kort presenteerde. Eén lichtpuntje is, dat het niet onechter kán.”

 3. Flip

  En dit over Benidorm Bastards:

  Ook Benidorm Bastards op RTL 4 is een geleend concept, van de Vlaamse televisie, maar dan goed uitgewerkt. Hulde aan de Nederlandse senioren die de verborgen cameragrappen met veel brutaliteit uitspelen. Een telefoongesprek: „Ik heb gisteren aan de tequilashots gezeten! Pijn in mijn harses! Ik moet gaan Bep, ik heb een wissel. Doei!”

 4. Tessa

  Laat Marc Marie dit programma aub alleen presenteren. Wat doet Beau daar?

 5. Tim

  Frits wie??? Waar komt die man opeens vandaan met zijn mening? De show was slecht maar dat Benidorm Bastards was helemaal dramatisch slecht. Een aaneenschakeling van flauwe filmpjes. Juist de herhaling van een ‘grap’ zou het leuk kunnen maken, maar nu was het helemaal niets. Ik ben lekker vrij vanaf nu op de zaterdag…

 6. adje

  Ik ook niet, wel van marc -marie maar overal waar die beau komt haak ik af.

 7. Anne

  Sinds wanneer is de mening van die zielige ouwe zeikerd nieuws?

 8. Jan-Joost

  Anno 2010 hoort Frits Bom zijn bek te houden. Hij is voor de Landelijke televisie afgedankt. Wie zit op deze depressieve ouwe zeikerd te wachten?!

 9. Tim

  Reactie op Anne: Reactie op Jan-Joost: Zitten we wel op jullie meningen te wachten dan?

 10. Sven M

  Ik heb BB vanmiddag terug gezien.
  Bij veel sketches heb ik vreselijk moeten lachen, echt een leuk programma.
  Dit wordt inderdaad een toppertje en een blijvertje!

 11. noname

  Die Frits moet zijn mond houden, aandachttrekker.
  Ik ben geen fan van SBS6, maar ik vind dat de zaterdagavondshow ofzo alleen gedragen kan worden door MM. Beau is overbodig, hij doet of hij lollig is. En Benidorm Basterd, af en toe leuk. Maar ik kijk er wel naar. Volgende week daarna nog My name is, ben benieuwd.

 12. Jan-Joost

  Reactie op noname: Helemaal met je eens. Frits Bom heeft niets meer op tv te zoeken. Hij lijkt die gele zielige gast van een Dries Roelvink wel!

 13. Anonymous

  Zwaargepromoot? Kom op zeg, ik bedoel maar; Benidorm Bastards is niet gepromoot wil die 65 ‘er zeggen? Hij is niet voor niets afgeschreven door RTL, dus hij denkt te weten wat het zaterdagavondgevoel van tegenwoordig is? Ja.. benidorm bastards..

 14. Meg

  Nieuwe fam GTST

  http://goedetijden.web-log.nl/.a/6a0133f095e5c3970b01348668b7d9970c-pi

 15. Bob Utrecht

  Daar hebben we zure bom weer…

  (sorry kon het niet laten)

 16. Anne

  Reactie op Tim:

  Is mijn mening nieuws dan? Woow dankje Tim. Wist niet dat ik zo bijzonder was.

 17. Sandra

  Dan halen ze Marc-Marie eruit.

 18. Lies

  Frits Bom is natuurlijk een fenomeen, qua tv recensies. Mag toch hopen dat iedereen bekend is met zijn website: http://tvrecensies.nl/www.tvrecensies.nl/DE_TV-RECENSENT/DE_TV-RECENSENT.html
  Hij heeft gelijk, het zijn sidekicks, allebei.
  Hoe zal dit aflopen voor SBS?

 19. cees

  Bom is niet zuur(zeer voorspelbare flut woord-grap) maar is kenner,en dat is altijd hard, de waarheid, het is niks die twee!

 20. E van L

  ma 23 aug 2010, 16:00 | 89 reacties
  Tweets politici
  Verkiezingen
  Verkiezingsuitslagen
  Video Binnenland
  Stelling van de Dag

  Twingly blog zoeken
  Jouw blog hier

  | lees voor
  Dode krokodil gevonden in Oude Pekela

  OUDE PEKELA – Geschrokken medewerkers van Synergon zagen maandag bij een vijver in Oude Pekela een krokodil van 3,5 meter liggen.

  Foto: Dennie Gaasendam / 112groningen.nl

  Foto: Dennie Gaasendam / 112groningen.nl

  Foto: Dennie Gaasendam / 112groningen.nl

  Het bleek om een opgezet exemplaar te gaan. De politie heeft naar labels van de eigenaar en de preparateur gezocht, maar die bleken te zijn verwijderd.
  Het beest is vernietigd. Grote vraag blijft wie de krokodil in het water bij Acantus heeft neergezet.

 21. E van L

  nieuw ding van eyeworks

 22. Anonymous

  Kan het ons echt wat schelen wat een verlopen TV presentator van ooit vind van een programma? Zijn programma’s hadden ook kritiekpunten, nou én? Alsof ik nu denk ‘Oh jee Frits Bom vind het niks dus kijk ik niet meer’, wat een onzin, absolute nieuwswaarde van min 12… maar voor hbier (zie bovenstaande zure reacties) natuurlijk weer leuk om even weer lekker over SBS te zeiken, Terwijl we zo een Top 10 samen kunnen stellen met RTL programma’s die technisch een stuk slechter in elkaar zaten en ook veel lager scoorden, moet ik ze opnoemen of kunnen we ze zelf bedenken? Alleen met Carlo Boszhard en Gordon zit je al op zeker 8 programma’s die slechter waren en flink lager scoorden dus wat een bullshit om zo over dit programma te zeiken… Hey Bom, wat waren jouiw laatste kijkcijfers ook al weer en was het niet zo dat je bij de nationale TV nergens meer aan de bak kunt komen?

  En eh, voor de azijnurinatortjes, je kunt zeiken wat je wilt, maar tijdens het programma van MarcMarie en Beau zaten er minder kijkers bij RTL en slechts de helft bij Ned. 1, dus hoe slecht was het dan precies?

  EN Ja Benidorm Bastards komt van de Vlamingen maar ruim daarvoor hadden we natuurlijk al de NEDERLANDSE reclame, dus ook de Vlamingen waren niet origineel: http://www.youtube.com/watch?v=FG_rbwAsCaA

 23. Anonymous

  Bom laat hier duidelijk merken een TV recensent van niks te zijn. ZEIKEN over 905.000 kijkers terwijl het BESTE FRITS (volgende keer opletten) op dat tijdstip het best bekeken programma was en BESTE FRITS, ALLE programma’s die avond scoorden lager. Het 8 uur journaal op Ned. 1 dat normaal op 2 miljoen zit had ook maar 1,3 miljoen kijkers, dus BESTE frits, had dit programma zeker over het miljoen gescoord als er evenveel mensen voor de tv hadden gezeten als de week ervoor. BESTE FRITS, denk dat je net in het TV wereldje komt kijken want je hebt duidelijk nog nooit van marktaandeel gehoord, wie had op dat tijdstip procentueel gezien de meeste kijkers en dus het grootste marktaandeel denk je? Als je wilt zeuren over kijkcijfer onder het miljoen BESTE FRITS, dan had je moeten zien dat alles lager scoorde, dat om je zeikrecensie kracht bij te zetten over het hoofd zien is A: bewijs van gebrek aan kennis of B: Zeiken

  Oh ja, BESTE FRITS, alsnog gefeliciteerd met het winnen van de Loden Leeuw voor het als ‘Leningman’ meewerken aan misleidende reclamefilmpjes in 2004, je weet wel toen je al zo’n 8 jaar van de Nationale TV was verdwenen…
  De meesten kennen hem (als we het dan toch over TV persoonlijkheden met ‘talent’ hebben) alleen nog hiervan:
  http://www.youtube.com/watch?v=O0nzhLz9vuo

 24. TeeVeetje

  MMH is nog wel om te harden , maar die Beau is een verschrikking !

 25. Marianne

  Ik las in de trouw van vanochtend een hele positieve recentie. De show was juist heel leuk. Grappige momenten en ook mooie momenten. Ik heb ervan genoten.

 26. Vince

  Die ouwe zure bom. Zo 1980!

 27. GossipGirl

  Alleen dat decor al, zo donker en rare kleuren. Velle kleuren helpen al aan een veel positiever indruk.

 28. Jan-Joost

  Er komt een nieuwe dagelijkse spelshow voor Robert ten Brink. Oftewel: Robert is de nieuwe (hetero-variant van) Hans van der Tocht, Lucille Werner en o.a. Hans Kazan met dagelijkse tv-spelletjes als tijdsvulling. Lees hier het bericht:

  Voor proefopnames van een nieuwe, dagelijkse quiz zijn wij op zoek naar publiek!
  Kom jij op zaterdag 28 augustus een kijkje nemen in de splinternieuwe MediArena Studio’s Amsterdam? Daar neemt Endemol Nederland die dag namelijk een spannende quiz op gepresenteerd door Robert Ten Brink.
  Uit deze dagelijkse quiz rolt iedere dag een winnaar die naar huis gaat met een mooi geldbedrag.

  Ben jij erbij? Stuur de namen en leeftijden van de aanwezige personen naar Stuckinagameshow@endemol.nl , dan ontvang je van ons een bevestiging met alle benodigde informatie. De minimum leeftijd is 12 jaar.
  Reageer snel want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
  Je wordt op zaterdag 28 augustus om 17.30 uur verwacht bij Endemol Nederland in Amsterdam Zuid-Oost. De opname duurt tot ongeveer 23.30 uur.

 29. Olga

  @ GossipGirl: ‘Velle kleuren’, wat zijn dat?
  Lekker belangrijk trouwens, de kleuren van het decor. Het is niet de dagelijkse nieuwsuitzending!

 30. Jaap

  Op zich heeft hij gelijk natuurlijk, want het giechel gehalte is veel te hoog met die gladde Marc-Marie, maar onder welke steen Frits Bom vandaan komt is me een raadsel.

 31. WJ

  Bom lijkt me inderdaad zo’n zeikerig type dat niet kan uitstaan dat zijn tijd in de spotlights voorbij is, en last heeft van het ‘grumpy-old-men’ syndroom. Hij kan zó op het balkon van de Muppet Show. Hij mag zijn mening hebben, en die moet hij vooral ook ventileren op z’n eigen site, maar hopelijk geeft de Mediacourant zijn gezeur niet langer door.
  Natuurlijk is de show van MM en Beau het nog niet helemaal – maar er zijn genoeg voorbeelden van shows die beroerd begonnen en uiteindelijk tot iets moois zijn uitgegroeid. Geef het wat tijd, pas dan kun je echt oordelen.

 32. Heleen

  Reactie op Jaap: Frits Bom schrijft al enige jaren dagelijks een recensie! Zie daarvoor de link die Lies gisteren heeft geplaatst.
  Bij gebrek aan echt nieuws tijdens komkommertijd, pikt MC daar dan wat regeltjes uit. Zoals ze de laatste tijd ook erg veel uitspraken uit interviews afkomstig uit allerlei omroepbladen van de ene BN’er over de andere BN’er neerkalken. Gewoon gebrek aan nieuws.
  Overigens zijn de recensies van Frits wel een aanrader!

 33. weedgee

  Wat kan mij het nu schelen wie er het meest scoort en al helemaal niet wie er wint en van welke omroep.
  Over smaak valt niet te twisten.
  Het lijkt wel of we per se voor een bepaalde zender moeten zijn?
  Ik wil gewoon tv kijken ik hoef niet zo nodig een merk opgedrongen te krijgen.
  Als ik naar het een kijk wil dat toch niet zeggen dat het ander waardeloos is???
  Het zegt alleen dat je geen 2 dingen tegelijk kunt kijken.
  In feite worden wij kijkers de dupe als men wat meer op elkaar zou afstemmen ipv alleen maar bezig te zijn met concurrentie zouden niet alleen de kijkers beter af zijn maar de omroepen/zenders zelf ook.
  Ik wil helemaal niet hoeven kiezen ,ik wil alle leuke tv programma’s zien.
  Je gaat toch ook geen twee bruiloften tegelijkertijd geven in een familie?
  of moet het zo zijn dat dan alleen de meest commerciele bruiloft het waard is om door te gaan????
  I keep on dreaming Weedgee

 34. Heleen

  Reactie op weedgee: Precies, de doorsnee kijker zal het een zorg zijn waar iets wordt uitgezonden. Op deze site reageren kennelijk veel lieden die werkzaam zijn in medialand en dat levert toch wel een behoorlijk vertekend beeld op. Als je hier iets ten nadele van een CO programma zegt, bombarderen ze je gelijk tot PO boy/girl en als ik ergens anders zeg dat ik de programma´s van Bridget Maasland leuk vind, dan ben ik plotseling een CO girl zonder hersens! We moeten kennelijk allemaal verplicht in een vast hokje zitten en vooral blijven zitten!
  Wat je zegt, ik wil ook alle leuke programma’s zien (en liever niet teveel van hetzelfde).

 35. Robin

  Ik vond de Zaterdagavondshow tegen vallen.. kwestie van wennen denk ik.. Op de een of andere manier mis je dan toch Paul de Leeuw in zo’n soortgelijke show als hij altijd deed..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.