TROS stuurt 3J’s naar Eurovisie Songfestival

Geplaatst op do 15 jul 2010 om 11:43De TROS stuurt de Volendamse act 3J’s volgend jaar mei naar het Eurovisie Songfestival in Duitsland. Dat heeft de TROS donderdag bekendgemaakt. De 3J’s bestaan uit Jaap de Witte, Jaap Kwakman en Jan Dulles en werden bekend als de vrienden van Jan Smit. Het trio gaat vijf liedjes maken, waarna een vakjury en het kijkerspubliek tijdens het Nationaal Songfestival mag kiezen met welk liedje de 3J’s naar Duitsland gaan. De 3J’s treden in de voetsporen van onder meer Sieneke en De Toppers.


55 Reacties op “TROS stuurt 3J’s naar Eurovisie Songfestival”


 1. Anoniem

  dat wordt dus 3 keer niks…

 2. P

  ik heb er zin in. Dit wordt natuurlijk ongelofelijk slecht, maar de toestanden er omheen zijn om te smullen. Ik vind het persoonlijk namelijk wel vermakelijk om te zien hoe de tros hun kop in het zand steekt.

  3J’s.. iew.

 3. Luc

  *zucht* Zien de TROS echt niet in dat ook deze act, hoe goed ze ook zijn, niet internationaal gaat scoren op dat podium? Het is te Nederlands. Iemand als Caro Emerald maakt tenminste nog kans met haar internationale geluid.

 4. Chiem

  Daar gaat de carrière van de 3J’s

 5. Siep

  We hebben zoveel echte kwaliteit… gaan we nou weer voor de paling sound ala Bernadette? Tros…… zucht…. We willen volgens mij gewoon niet winnen!
  Alain Clark, Caro Emerald, Jenny Lane, Dennis, Giovanca, wilden zij allemaal niet? Of niet camping/Tros-proof?

 6. Anoniem

  Dit kan toch niet waar zijn, hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat niemand die mafkezen bij de TROS stopt, niks geleerd van dit jaar, hulde aan de directie, prutsers!

 7. Wim

  Goed idee van Luc om Caro Emerald te sturen, of iemand als Van Velzen zou ook goed zijn. Hij valt enorm op en kan waanzinnig zingen! De 3J’s zijn echt te slap en bij voorbaat als kansloos!

 8. Daan

  “De 3J’s treden in de voetsporen van onder meer Sieneke en De Toppers” is nu niet echt een hoopgevende zin.

 9. 123

  moet je die parodie van Koefnoen is kijken over de 3J’s, dat is echt lachen

 10. D@@N

  Dit wordt weer een vermakelijk jaar. Ben benieuwd of de 3Js ook 2Js worden om vervolgens verder te gaan als 4Js ofzoiets. 3Js: wie VERZINT zoiets? Hahaha

 11. Kaj

  Reactie op D@@N: Hun inspiratie was K3

 12. Anoniem

  3x niks

 13. Olga

  Nou Tros, maak je borst maar nat voor de volgende dure flop. En laat die plaat voor je kop lekker zitten, dan blijven we wat te lachen houden.

 14. Peter Beekhuis

  de reden dat de 3J’s gestuurd worden is simpel weg dat de TROS niet wil dat we winnen. DAn moeten zij namelijk het jaar daarop de hele handel organiseren en dat kunnen ze niet betalen!

 15. Anoniem

  De TROS leert het ook nooit he? Laat liever weer de NOS het weer overnemen.. kom op de 3j’s.. We worden weer uitgelachen..

 16. Chiel

  Wat vindt u?
  Paul de Leeuw komt vanaf september met een dagelijkse late night-talkshow op Nederland 3
  1. Ik keek liever naar zijn weekendamusement op Nederland 1
  2. Leuk, ik zit er nu al klaar voor
  3. Dit wordt een flop

  Hoe kun je 1 nu vinden? Het is nog helemaal niet duidelijk wat het programma nu precies is. En zowel 2 als 3 kun je vinden… Dan maar 3, om er nu al klaar voor te gaan zitten :roll:

 17. Heleen

  Reactie op Olga: Die plaat is van schokbeton!
  Het was natuurlijk te verwachten, we gaan ons landje weer eens fijn op de kaart zetten met dit “internationale” trio. Toch wel een Nederlandstalig inhaaknummer naar ik mag hopen? Dat doet het altijd zo lekker in het buitenland.
  Bravo TROS, helemaal niks opgestoken van het laatste songfestival en ook het lesje van onze Belgische buren is jullie volledig ontgaan!

 18. Anoniem

  Gedverdemme

 19. Lies

  Hoorde het gisteren in de Coen en Sandershow. Ik geef ze een goede kans mits ze Engelstalig zingen. Vergeleken met de rest uit Volendam zijn ze nog redelijk te pruimen. Aub gitaar meenemen en geen draaiorgel.

 20. Lutgerdina

  2012 dries roelvink
  2013 wolter kroes
  2014 weer een senior corry konings
  2015 thomas berge

  zolang de tros het voor het zeggen heeft zullen we niet meer winnen. Wat een bagger!

 21. rogier

  NEE!! NEE!! NEE!!
  Welke idioot werkt er bij de tros en bedenkt dit!!
  wie? Wie is er zo gestoord in z’n hoofd om zulke mensen te sturen!

 22. Dandy Lion

  O jee, drie zeer lelijke, kleurloze mannen die in het steenkolenengels zingen. RAMPZALIG!

 23. Joooohan

  Nog 2 jaar jongens, dan hebben we onze elitaire omroep.

 24. AnZo

  Zullen we eerst de liedjes afwachten? Het commentaar is allemaal zo voorbarig. Lena heeft ook niet gewonnen vanwege haar internationale bekendheid. Het was het goed in het gehoor liggende lied dat de doorslag gaf. Met wat hulp van goede schrijvers zou er best een mooi lied gekozen kunnen worden en dan graag in zowel het Nederlands als het Engels gezongen.

 25. Anoniem

  Tja, we hebben al tien jaar lang in het Engels gezongen en toen was het ook al helemaal niets. Dus… taal maakt geheel niets uit!
  Ik ben geen fan van de 3JS, maar ik geef het wel een kans. Net als al die andere Eurovisie-kandidaten (en de afgelopen 10 jaar zaten er een aantal tussen, die ik niet te hachelen vond!)

 26. Daan

  Ik vind de kritiek hierboven wel te fel en ook niet juist. 3j’s is van een ander kaliber dan Sieneke. Niet dat we met deze ook best typische nederlandse sound gaan winnen, maar de finale zou best eens gehaald kunnen worden.

 27. Sebas

  De 3Js zijn de groep met de minste palingsound van alles uit Volendam. Alle commentatoren hier moeten eens een aantal nummers van ze gaan luisteren op YouTube. Ik denk dat ze met een mooi driestemmig nummer wel eens hoog kunnen eindigen.

 28. Anoniem

  Reactie op Sebas:

  Net zoals Treble

 29. Heleen

  Reactie op Lies: Het wordt volgens de kranten in ieder geval Nederlandstalig.
  Reactie op Anonymous: Dat wij zelfs met Engelstalige liedjes nog geen deuk in een pakje boter slaan wil niet zeggen dat het daarom bewezen is dat taal niks uitmaakt. De top 10 bestond ook dit jaar weer voor het grootste deel uit Engelstalige liedjes. Dat zegt denk ik meer!

 30. 123 kijker

  Reactie op Joooohan: TROS en elitair? Dat woord kennen ze daar niet eens!

 31. Don

  Al eens nagedacht over het feit dat nationale toppers als Caro Emerald en Alain Clark helemaal niet naar het Songfestival wíllen?

  Vroeger was het nog een show met allure, als je won was je iemand, kijk naar Gerard Joling. Nu draaien ze het om. Artiesten die al een goede naam hebben, gaan niet het risico lopen te floppen op zo’n corrupt internationaal podium, waardoor hun hele carrière in kan storten.

  De TROS moet dus kiezen tussen ofwel TROS-artiesten (zoals de 3JS, ‘mannen van het volk’, ofwel artiesten die nog niemand kent (en we weten allemaal wat er met Siekene gebeurde).

  Totdat het Songfestival weer een beetje eerlijk wordt, gaan er echt geen topartiesten voor Nederland mee doen.

 32. Naamloos!

  ff oftoppic:
  http://zappen.blog.nl/reclame/2010/07/15/sbs-en-npo-beboet-voor-uitzenden-te-veel-reclame

  Sbs en NPO hebben een boete gekregen door teveel reclame…

 33. Timor

  Ik heb sowieso niks met het Songfestival, maar waarom er nou in godsnaam gekozen wordt voor totaal niet populaire artiesten snap ik echt niet!
  We hebben zoveel artiesten als Esmee Denters, Caro Emerald, Armin van Buuren, VanVelzen, Whitin Temptation noem maar op!
  En waar komen ze mee? De 3J’s en Sieneke!

 34. John van Dun

  Kijk, dat zijn nog eens kwaliteitsartiesten op de door onze zwaar gesubsidieerde uit de reclameruif vretende PO!! Ja, voor kwaliteit moet je bij de publieken zijn. Proest!!!!

  Echte kwaliteitsartiesten laten zich niet in met dit soort zaken.

  PO = Publieken Opdoeken! Wat een drama. En daar moet je dan VERPLICHT ieder jaar voor betalen! U vindt het alleen niet terug op het belastingformulier. Hoeveel is het al omhoog gegaan de afgelopen jaren? Grote kans dat u het antwoord schuldig blijft.

 35. robster16

  Armoe! PURE armoe! Het is een ware aanfluiting hoe het dictatoriale regime van de TROS niet alleen de sporadische songfestival kijker van zich vervreemd maar ook de grote schare echte songfestival fans! Je WEET dat het kansloos word, en toch stuf, eigenwijs doorzetten. Ik hoop dat de TROS zich zo in een faillisement stort en we over een paar jaar weer een songfestival hebt waarvan zelfs de songfestival hater zegt, goh. Winnen doen we toch nooit, maar dit klinkt verrekte leuk…

 36. Paul

  Dan zouden zelfs Nick en Simon een betere optie zijn. Zei ik dat?

 37. ray

  als ze dan in het Duits gaan zingen kunnen ze ook samen met Jan Smit op tournee daar … en Zwölf Punkte !!

 38. Heleen

  Zouden ze dit maal weer een internationale ster in de “vakjury” zetten, om er vervolgens totaal niet naar te luisteren? En wie van de 3 J’s mag dan het eindoordeel gaan vellen?

 39. Norah

  Dat krijg je als de TROS dit organiseert

 40. kampie

  Reactie op Chiem:

  welke carriere

 41. Wwzapper

  We sturen weer eens een symbool van oer-Hollandse nuchterheid (lees: saaiheid) naar dat festival.

  Gaat niet werken, hoe geweldig het nummer ook zal zijn.

 42. mark

  Die 3J’s zijn zo lelijk als een paling… Dat levert toch nooit stemmen op. Stuur dan tenminste een knap persoon, misschien Thomas Berge? Dan kan het nummer nog zo slecht zijn, het levert misschien toch punten op.

 43. mark

  Reactie op Wim: Van Velzen en Caro Emrald kan niet want die zitten niet in de TROS stal. Moet wel iemand zijn die vaak op de TROS Muziekfeesten staat. ;)

 44. mark

  Reactie op Chiel: Da’s een hele oude poll. ;) Wat die ineens op MC doet…

 45. vinn

  De meeste finalisten van Idols, Popstars, Xfactor etc. maken nog meer kans en zouden denk ook wel willen
  denk aan:
  – Nathalie Makoma
  – Dewi Pechler
  – Nikki Kerkhof
  – 4Granted
  – Danielle (xfactor)
  – Sumera (xfactor)
  – Raffaela/Monroe
  – Jim Bakkum

 46. Ano Nymous

  Reactie op vinn:
  Haha, ook dat wordt een fiasco, met al die mensen.
  Maar ja ze passen er wel het best,zoals hier eerder gezegd werd. Artiesten met enigszins kwaliteit laten zich niet in met ESF. Alleen lui die (weer)aandacht willen…

 47. Anoniem

  Eerst natuurlijk even de liedjes afwachten, maar het wordt sowieso Nederlandstalig.

  Ik vind de TROS sowieso een heel domme / arrogante houding heeft t.o.v. het publiek. Gewoon lekker neit luisteren naar de kritiek van het afgelopen jaar !

 48. Anonymous 10

  Reactie op vinn:
  wie zijn die b artiesten dan wel?

  het beste is, dat het volk de artiest aanwijst

 49. Anoniem

  We hebben gewoon een Nederlandse Vicky Leandros nodig :D
  M.a.w. het gezeur is alweer begonnen.

 50. Marie Claire

  Weer een jaar weggegooid…

 51. Peter

  Reactie op John van Dun: je betaalt 38 euro per persoon per jaar. weet je wat je betaalt aan de kabelmaatschappijen om commercieel te kijken? is echt een stukje meer voor echte bagger. Nederland heeft een enorme sterke publieke omroep. Regelmatig komen ze uit het buitenland naar Hilversum om te kijken hoe onze publieke omroep reilt en zeilt. Wilde ik ff kwijt!

 52. mediaman

  Reactie op Peter:
  ben het daar helemaal mee eens!
  zou echt een ramp zijn als de P.O. zou verdwijnen

 53. Mike

  Reactie op John van Dun:

  Jij bent echt een One Trick Pony he?

 54. Mike

  Reactie op mediaman:

  Ja, tenzij jij van Tell Sell, Hijgende dames en Albert Verlinde houdt.

 55. Mike

  Reactie op Ano Nymous:

  Tja die gozer uit Noorwegen die vorig jaar heeft gewonnen heeft maar in 30 landen in de hitparade gestaan dus waarom zou je daar aan mee doen he?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.