Tapdancer Mike niet blij met Holland’s Got Talent

Foto: Nick van OrmondtTapdancer Mike is niet te spreken over de werkwijze van de makers van de RTL 4-show Holland’s Got Talent. Samen met tapdancer Dave is hij uit het programma gestuurd. “We hebben een leuke dag gehad en het leven gaat door, maar meedoen is er voor ons niet meer bij. Je moet namelijk alles doen wat zij willen. Je laten kneden door hen en dat doen we dus niet“, zegt Mike. Ook waren er volgens hem geluidsproblemen. “En presentator Robert ten Brink stelde zich niet eens voor.

Volgens Mike bemoeide Holland’s Got Talent zich wel heel erg met hun optreden. Nadat ze zich al dagen hadden voorbereid, opperde producent Blue Circle dat het leuk zou zijn als ze in gewone kleding het podium opkwamen, en dan plots in tapdance- tenue zouden optreden. “Dat vonden en vinden wij dus helemaal niets. We zijn twee dagen bezig geweest met het beslissen van de muziek, plakken en knippen. Wat een klus. Vervolgens ons de kolere gaan oefenen en dan zouden we dat nu even moeten veranderen omdat Holland’s Got Talent daar een bepaald idee over heeft.

Dave en Mike weigerden medewerking. “Tien minuten later had ik ze weer aan de lijn. Ze hadden het er nog even over gehad en ze vonden toch dat we moesten doen wat zij voor ons bedacht hadden. Dus niet.”

Later ging een regisseur zich ermee bemoeien. “Ik zei letterlijk: ‘Volgens mij is het ons talent, onze act en is de jury en later het publiek degene die bepaalt of het goed is of niet. En niet de producent. Althans, als het eerlijk gaat’. Toen was het even stil en kreeg ik eindelijk wat ik wilde horen. We mochten doen wat we in gedachten hadden.

De jury stuurde het duo uiteindelijk naar huis. “Ik respecteer iedereen zijn mening, behalve als je zegt dat we beginners zijn. Maar oké, we zijn een ervaring rijker.

Recent werd bekend dat Jacqueline, een andere kandidate, een kort geding aanspant tegen Holland’s Got Talent. Volgens Jacqueline is ze gemanipuleerd door producent Blue Circle en werd het publiek opgeroepen om na haar optreden ‘boe’ te roepen. Ook was er volgens Jacqueline gerommeld met het geluid, dat plots heel hard stond.

Eerder raakte ook de concurrerende talentenshow Popstars in opspraak. Uit uitgelekte mails bleek dat de makers bewust zochten naar lachwekkende kandidaten op websites als Marktplaats en YouTube.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen