Shownieuws niet geïnteresseerd in weerwoord RTL

Foto: Nick van OrmondtHet tv-programma Shownieuws van SBS 6 was woensdagavond nauwelijks geïnteresseerd in uitleg van RTL over de zaak-Hans Kraay Jr. Kraay mag van zijn werkgever SBS niet meer aanschuiven in de RTL-talkshow Voetbal International, omdat RTL volgens SBS niet redelijk wil compenseren. Het hoofd communicatie van SBS deed uitgebreid zijn verhaal in Shownieuws, terwijl de uitleg van RTL werd teruggeknipt tot twee halve zinnen. “Dat is teleurstellend, maar uiteraard te verwachten“, aldus RTL.

Kraay Jr. zat de afgelopen jaren wekelijks aan tafel bij Voetbal International, maar dat vond SBS iets te veel worden. SBS vond het prima als Kraay Jr. in het nieuwe seizoen eens in de twee weken te gast zou zijn, maar wilde dan ook RTL-sterren terugzien in SBS-programma’s en vroeg daarnaast een behoorlijke vergoeding.

RTL noemde de eisen van SBS woensdagmiddag onrealistisch. “RTL-presentatoren kunnen al in andere programma’s optreden. Dit gaat uiteraard in samenspraak met hen. Wij gaan hen niet verplichten om in bepaalde programma’s te gast te zijn“, liet een persvoorlichter weten.

Shownieuws-presentator Evert Santegoeds zei woensdagavond in zijn tv-programma dat RTL-sterren staan te trappen om mee te doen aan het SBS-programma Waar Is De Mol?, maar dit niet mogen van RTL. “Feit is echter dat tot nu toe Linda de Mol, Humberto Tan, Wilfred Genee en Dennis Weening al hebben meegedaan“, stelt de zegsman van RTL nu. “Dit geeft te meer aan dat hun bewering hierover dus helemaal niet klopt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen