RTL vindt eisen SBS in Kraay-zaak ‘onrealistisch’

RTL 7 betreurt dat SBS-presentator Hans Kraay Jr. volgend seizoen niet meer te zien is in haar voetbaltalkshow Voetbal International. Volgens een woordvoerder van RTL waren de voorwaarden die SBS daaraan stelde onrealistisch. “Wij vinden het jammer en de deur staat voor Hans altijd open. Voetbal International is een goed bekeken voetbaltalkshow waarin Hans zich kon profileren. We hebben hier met SBS over gesproken maar hun eisen waren wat ons betreft niet realis- tisch“, laat RTL weten.

SBS wilde Kraay Jr. best uitlenen aan het RTL-programma, maar wilde in ruil daarvoor ook RTL-sterren terugzien in SBS-programma’s. Daar ging RTL niet mee akkoord. “RTL-presentatoren kunnen al in andere programma’s optreden. Dit gaat uiteraard in samenspraak met hen. Wij gaan hen niet verplichten om in bepaalde programma’s te gast te zijn“, stelt de woordvoerder van RTL.

Geld speelde volgens SBS pas een rol toen RTL niet wilde meewerken aan de uitruil van presentatoren. Dat is volgens RTL niet helemaal waar. “Het ging voor SBS ook om de vergoeding, en dus niet alleen om een presentatorenruil.

Kraay Jr. is al jaren wekelijks te zien in Voetbal International. Toen RTL in februari bij de Amsterdam ArenA billboards ophing met daarop het gezicht van Kraay Jr, was voor SBS de maat vol. “Het was een knipoog naar de vier Toppers. Dat billboard heeft daar twee weken gehangen“, zegt de RTL-woordvoerder.

Na de buitenreclame van RTL begonnen RTL en SBS met onderhandelingen over het optreden van Kraay Jr. in Voetbal International. Daar zijn de partijen niet uitgekomen. “Wij gaan 9 augustus weer volop van start na de succesvolle WK-reeks van deze zomer, maar helaas dus zonder Hans“, aldus RTL.

SBS stelde eerder woensdag de houding van RTL te betreuren. “Voor SBS was het geen probleem geweest als Hans ook komend seizoen gast zou zijn bij Voetbal International, mits daar een redelijke tegenprestatie tegenover kwam te staan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen