Peter R. de Vries stopt bij RTL Boulevard

Foto: Nick van OrmondtPeter R. de Vries stopt na zes jaar als misdaaddeskundige in het populaire RTL 4-programma RTL Boulevard. De misdaadjournalist van SBS 6 keert na de zomer niet meer terug bij de tv-rubriek, omdat zijn agenda dat niet toelaat. “RTL Boulevard is een prachtig podium, waar ik op een leuke manier mijn visie op spraakmakende misdaadzaken kwijt kon, maar de uitzendingen leggen toch beslag op je agenda en die van mij wordt alleen maar voller“, zegt De Vries dinsdag in een reactie.

RTL Boulevard is volgens De Vries niet te combineren met zijn tv-werk voor SBS 6. “Tot deze zomer lagen onze studio’s op steenworp afstand van elkaar in Hilversum, dat maakte het makkelijk, maar afgelopen maand ben ik verhuisd naar het nieuwe kantoor van Endemol in Amsterdam, wat voor de bereikbaarheid consequenties had. Ik heb in die zes jaar inmiddels alle onderwerpen een keer voorbij zien komen, dus ik kwam tot de conclusie dat het mooi is geweest.”

De Vries heeft RTL Boulevard al die jaren met heel veel plezier gedaan, laat hij weten. “Het was natuurlijk bijzonder dat ik als SBS-gezicht bij concurrent RTL aan tafel zat. Ik heb dat altijd beschouwd als een compliment aan SBS 6 en in de praktijk werkte het ook prima, over en weer hebben we leuke speldenprikken uitgedeeld.”

Ik heb bovendien veel geleerd bij Boulevard. Het is een heel apart genre, dat door zogenaamde critici nog wel eens wordt onderschat. Het is live, het is veelzijdig en er zitten minstens drie personen in de studio die met verschillende invalshoeken luchtig maar toch serieus hun verhaal moeten doen.

RTL Boulevard verdient volgens De Vries een groot compliment. “Het ziet er uit alsof het allemaal met een zekere achteloosheid uit de losse pols gebeurt, maar in werkelijk is het een razend knap gemaakt programma waarvoor heel veel ervaring en deskundigheid nodig is. Er is bijna geen programma dat daar aan kan tippen, mede dankzij de hardwerkende redactiemensen achter de schermen die geen moeite teveel is. Ik vond het mooi dat ik daar jarenlang in heb mogen meedraaien.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen