NPO betreurt overschrijding reclameminuten

De Publieke Omroep betreurt de boete van 117.500 euro voor het overschrijden van het maximaal aantal toegestane reclameminuten per uur in het jaar 2009. Het gaat om zes gevallen, meldt de NPO. “De overschrijdingen zijn ontstaan door het onvoorzien uitlopen van live-uitzen- dingen. Hierdoor viel een reclameblok binnen een volgend klokuur, wat tege- lijkertijd een vermindering van de recla- mezendtijd in het voorgaande uur tot gevolg had. Per saldo bleef de reclame- zendtijd dus gelijk.”

De maximale zendtijd per dag is nooit overschreden, benadrukt een woordvoerder van de NPO. “Ook het jaarmaximum van 10 procent reclamezendtijd wordt met een percentage van 7,5 procent niet gehaald”, zegt hij.

De NPO heeft als mediawettelijke taak om enerzijds de continuïteit van uitzendingen te garanderen en om anderzijds de zendtijd van de STER te garanderen. “Bij het uitlopen van live-programma’s kan dit met elkaar in conflict komen.”

De uitzendschema’s kloppen vooraf altijd, stelt de persvoorlichter. “Dit wordt op twee momenten gecontroleerd: twee weken voor uitzending en een dag voor uitzending. Sinds de overschrijdingen bij het uitlopen van live-programmering aan het licht zijn gekomen, worden reclameblokken met een ruimere marge ingepland om overschrijdingen te kunnen voorkomen.”

De boete is opgelegd door het Commissariaat voor de Media.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen