NOS reageert op commotie over Wilders-berichtgeving

Foto: EenVandaagDe NOS heeft vrijdag in een persbericht gereageerd op de commotie die is ontstaan over een interview met NOS Journaal-hoofdredacteur Hans Laroes in het blad Maarten. Daarin zegt Laroes dat hij uitspraken van PVV-leider Geert Wilders soms bewust niet uitzendt. “Hans heeft in het interview gereageerd op een voorbeeld met betrekking tot de PVV, maar wat hij zegt geldt natuurlijk voor elke uitspraak van elke politicus“, laat Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, weten.

De NOS maakt bij elke politieke uitspraak een journalistieke afweging, zegt De Jong. “Met Balkenende, Roemer en Cohen gaat de redactie ook zo om. De redactie vraagt zich altijd af of een uitspraak nieuwswaardig is of dat de desbetreffende politicus louter probeert je te gebruiken om te scoren. En daar zijn wij niet voor.

De Jong vindt het vervelend dat het blad Maarten de uitspraak op deze manier naar buiten heeft gebracht. “Dit heeft Hans helemaal niet bedoeld en ook niet gezegd. Het is echt een incorrecte samenvatting van zijn woorden.

Geert Wilders sprak vrijdag van de ‘linkse vooringenomenheid’ van het NOS Journaal. “De NOS is niet van de linkse kerk en niet van de rechtse kerk en ziet het als de kern van zijn taak om in alle gevallen objectief over feiten te berichten en die van duiding en achtergronden te voorzien“, benadrukt De Jong.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen