Nederland – Brazilië vierde best bekeken wedstrijd ooit

In totaal 11,2 miljoen voetballiefhebbers hebben vrijdagmiddag – geheel of gedeeltelijk – de WK-kwartfinale van het Nederlands elftal tegen Brazilië gevolgd. Dat heeft de NOS zondag laten weten na aanvullend onderzoek over het kijkgedrag buitenshuis. Met dit bereikcijfer gaat dit duel de boeken in als de vierde best bekeken voetbalwedstrijd ooit. Bovendien is het de meest bekeken middagwedstrijd aller tijden en meest bekeken wedstrijd van het huidige WK Voetbal in Zuid-Afrika.

Van de 11,2 miljoen mensen die iets zagen van de rechtstreekse televisie-uitzending van Nederland-Brazilië, zaten er 9,3 miljoen thuis voor de buis en volgden 1,9 miljoen voetbalfans de uitzending elders, zoals in de horeca, op het werk of op een plein.

Het best bekeken voetbalduel aller tijden is Nederland – Brazilië in de halve finale van het WK 1998 met 11,7 miljoen kijkers. Op de tweede en derde plaats staan Portugal – Nederland in de halve finale van het EK 2004 en Italië – Nederland in de halve finale van het EK 2000. Naar die wedstrijden keken 11,5 miljoen mensen.

Het bereikcijfer van 11,2 miljoen moet niet worden verward met het gemiddelde kijkcijfer van 7 miljoen, dat zaterdag bekend werd gemaakt. Dat betrof het gemiddelde aantal kijkers thuis gedurende de gehele wedstrijd.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen