Dione de Graaff ziet zich niet als opvolger Mart Smeets

Foto: ANPDione de Graaff ziet zichzelf niet als de toekomstige opvolger van Mart Smeets bij het schaatsen. Ze stelt dat ze nog niet de kwaliteiten van haar tv-collega heeft. “Volgens mij kan ik het niet eens. Buiten het feit dat Mart veel meer ervaring heeft, zie ik mezelf ook helemaal niet als een anchor. Dat ben ik niet, dat zit niet in mij. Ik heb dat wat Mart heeft gewoon niet“, vertelt ze in NCRV-gids. “Ik durf niet iets te zeggen wat er op dat moment niet zo toe doet, maar de presentatie wel span- nend of grappig maakt.

De Graaff is als presentatrice nog niet helemaal zelfverzekerd. “Ik denk nog te vaak: laten we dat maar niet zeggen, misschien sla ik de plank wel volledig mis. Ik heb minder lef. Mart wel, net als Jack van Gelder.”

Op de beslissende speeldag van het Eredivisievoetbal van afgelopen seizoen, stonden Joep Schreuder en ik in een stadion en zat Mart als een echte anchorman in de studio. Hij maakte er zo’n spannende show van dat je thuis dacht: ik kan niet naar de wc, want hier gebeurt van alles. Dat vind ik geweldig, maar ik weet niet of ik dat zo in mij heb. Ik moet durven mezelf te laten zien en dat vind ik nog weleens moeilijk.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen