Henkjan Smits vindt RTL 4 ‘zó flauw’

SBS 6-presentator Henkjan Smits is niet blij met de nieuwe tv-oorlog met zijn vori- ge broodheer RTL 4. SBS maakte een week geleden bekend dat Popstars op 9 juli begint en deze week noemde RTL 4 dezelfde startdatum voor Holland’s Got Talent. “Had Ik hou van Holland op vrijdagavond gezet. Dan had de kijker tenminste kunnen kiezen tussen een talentenjacht of een spelshow. Dit is zó flauw! Blijkbaar is er niet geleerd van de ijsdansoorlog. Ik snap dat niet“, roept Smits in De Telegraaf.

Smits vindt het ‘doodzonde’ dat soortgelijke programma’s nu recht tegenover elkaar worden gezet. “Ik heb mijn schouders opgehaald toen ik het hoorde. Mijn werk als jurylid wordt er niet minder leuk door.

Het derde seizoen van Popstars is voor Smits de tiende talentenjacht. “Na de eerste twee Idols riep ik dat het mooi was geweest. Toen kwam Popstars-The Rivals. Daarna volgden Idols 3 en X Factor, daarna So You Wannabe A Popstar, Holland’s got talent en Popstars. Het eerste half uur van zo’n nieuwe serie denk ik wel ’daar gaan we weer!’ Maar een nieuwe júrysamenstelling houdt het spannend.

RTL 4 stelt dat de startdatum van 9 juli voor Holland’s Got Talent al behoorlijke tijd vastligt. “SBS heeft daar kennelijk lucht van gekregen en Popstars verschoven van augustus naar juli“, aldus RTL. Volgens SBS heeft RTL hen juist gevolgd. “Het is niet voor het eerst dat RTL nadat wij een besluit hadden genomen, ook een dergelijk besluit neemt“, zegt directeur Tina Nijkamp.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat RTL 4 en SBS 6 midden in de zomer een groot showprogramma tegenover elkaar programmeren.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen