Eric Dikeb doet aangifte tegen Gordon

Eric Dikeb, manager van Holland’s Got Talent-kandidaat Jacqueline Wensing, gaat aangifte doen wegens smaad tegen jurylid Gordon. Dat heeft Dikeb vrijdag laten weten. Volgens Dikeb kan Gordon de beschuldigingen die hij aan zijn adres deed, niet hardmaken. “Ook overweeg ik nog het indienen van een schadeclaim nu mijn productiebedrijf kampt met terugvallende omzetten, wat ik wijt aan de negatieve en onware berichtgevingen van Gordon“, zegt de artiestenmanager.

Toen Wensing werd afgewezen door de jury van Holland’s Got Talent, wilde ze via een kort geding uitzending van de beelden voorkomen. Ze vond dat Gordon haar te hard aanpakte en dat ze door de tv-makers is gemanipuleerd. Dikeb zou het kort geding bekostigd hebben om zo publiciteit te genereren. “Nu wordt weer mijn naam door het slijk heen gehaald. Als dit echt zo is, dan sleep ik hem voor de rechter wegens smaad“, zei Gordon een paar weken geleden op de radio.

Dikeb vindt dat Gordon veel te ver gaat. “Smaad is een misdrijf en dus beschuldigt Gordon mij feitelijk van het plegen van strafbare handelingen. Nu Gordon op geen enkele manier wil meewerken aan een oplossing voor het gerezen conflict, zie ik nog maar één uitweg en dat is de formele weg.

Voor Dikeb is de maat vol. “Ik ben groot voorstander van vrijheid van meningsuiting, maar Gordon gaat te ver. Gordon heeft mij in verschillende programma’s genadeloos aangepakt en beticht van smaad, gedreigd met een rechtszaak en gesuggereerd dat ik de rechtszaak van Jacqueline zou hebben vooropgezet en gefinancierd als publiciteitsstunt. Ik heb vervolgens meermalen getracht om met Gordon over de kwestie te spreken, echter Gordon weigert elk contact.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen