Boris van der Ham blij met Arie Boomsma

D66-politicus Boris van der Ham vindt het goed dat KRO-presentator Arie Boomsma zich zo nadrukkelijk inzet voor de homo-emancipatie in Nederland. Hij vindt het jammer dat Boomsma slacht- offer is geworden van hokjesdenken. “Zowel hetero’s als homo’s zeggen dan meteen: hij zal het stiekem zelf wel zijn. Zo flauw, die jongen is gewoon hetero, het is juist heel goed dat zo’n christelijke hetero opkomt voor homo’s“, zegt Van der Ham, die zelf ook homoseksueel is, deze week in VARAgids.

Zelf ligt Boomsma niet zo wakker van de geruchten. “Ik hoor nu al dat ik zelf wel homo zal zijn. Waarom zou ik me er anders zo druk om maken? Maar stel je eens voor dat geen man zich ooit had bemoeid met de emancipatie van de vrouw, geen blanke met het afschaffen van de apartheid? De meningen zullen verdeeld zijn, maar dat is goed“, zei hij eerder in een interview.

Boomsma presenteert dit najaar onder meer Uit De Kast, een tv-serie over jongeren die uit de kast komen.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen