Lieke van Lexmond: ‘Televisie niet oppervlakkig’

Foto: RTLLieke van Lexmond vindt televisie geen oppervlakkig medium. Ze ondervindt zelf de kracht van televisie. “Ik bezoek wel eens ernstig zieke kindjes in het zieken- huis. Alleen maar doordat ik met mijn hoofd op tv kom, tover ik een lach op het gezicht van een kindje dat net een zware chemokuur achter de rug heeft. Dat kun je toch moeilijk oppervlakkig noemen“, zegt de RTL-presentatrice in TROS Kompas. “Met dat medium kun je wél de aandacht vestigen op mensen die dat nodig hebben.

Van Lexmond is naast haar werk voor Goede Tijden Slechte Tijden ook regelmatig te zien als presentatrice, bijvoorbeeld van Dancing with the Stars. “Ik heb het nodig om uitdagingen te zoeken en niet uitsluitend op veilig bekend terrein te blijven. Ik kan niet meer zeggen dat alleen acteren mijn vak is, want ik ben me enorm aan het ontwikkelen op het gebied van presenteren. Die twee verschillende beroepen zijn momenteel even belangrijk voor mij.

Ze is er trots op dat ze financieel onafhankelijk is. “Ik werk al vanaf mijn zestiende en ben nooit te beroerd geweest om mijn handen uit de mouwen te steken. Ik verdien mijn eigen geld, heb mijn eigen huis gekocht, rijd mijn eigen auto en heb geen man nodig om financiële redenen. Op die onafhankelijkheid ben ik best trots. Ik voel me vrij en dat vind ik heel belangrijk, omdat dat volgens mij een voorwaarde is om jezelf te kunnen ontwikkelen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen