Gerard Joling: ‘Popstars is de concurrentie voor’

Foto: Nick van OrmondtGerard Joling denkt dat de stap van SBS om al op 9 juli te starten met de nieuwe Popstars een goede is. Het is voor het eerst dat SBS midden in de zomer begint met een grote tv-show als Popstars. “‘Ik zie het zonnig in, want ook al zijn er twee miljoen mensen op vakantie, die andere veertien miljoen zijn gewoon nog hier. Zo kunnen we natuurlijk wel proberen om de concurrentie die we na de zomer op vrijdagavond van RTL en de publieke omroepen gaan krijgen voor te zijn“, zegt hij in De Telegraaf.

Joling hoorde pas vanmorgen van de beslissing van SBS 6. “Ik schrok er best wel van toen ik vanmorgen hoorde dat de directie al op 9 juli wil beginnen met de nieuwe reeks, want volgens mij is dit nog nooit vertoond. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat uitpakken“, zegt hij. “Misschien besluit de rest nu ook wel om eerder te gaan starten met hun programma’s, want ik weet dat er genoeg in de maak is.

De zanger vond het al vreemd dat hij zijn WK-single moest zingen tijdens de opnames van Popstars. “Tijdens de auditierondes, die nu al volop bezig zijn, hebben we met alle deelnemers mijn voetbalsingle Alweer Een Goal gezongen. Toen heb ik nog opgemerkt: jongens, dit slaat toch nergens op als we pas na de zomer van start gaan? Maar nu begrijp ik hoe het zit. Nog voor het einde van het WK is Popstars met Nance en mij alweer op de buis.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen