Amerikanen kopen RTL-interview Anita van der Sloot

De Nederlandse televisieproducent Global Star Media heeft de rechten van het RTL 4-interview met de moeder van Joran van der Sloot verkocht aan het Amerikaanse tv-netwerk ABC. Dat heeft Global Star donderdag bekendgemaakt. ABC heeft de internationale rechten verkregen, zodat het interview wereldwijd kan worden gedistribueerd. “Vooral in Amerika en Latijns-Amerikaanse landen bestaat grote belangstelling voor de exclusieve documentaire“, aldus een zegsvrouw donderdag.

Global Star Media, ook producent van Bananasplit, slaagde er als enige in een exclusief vraaggesprek te krijgen met Anita van der Sloot. Het interview was dinsdag te zien bij RTL 4 en trok anderhalf miljoen kijkers. “RTL heeft met het programma één van zijn hoogste kijkcijfers gescoord tijdens het  WK Voetbal.

Joran van der Sloot is wereldnieuws, sinds hij in 2005 werd gearresteerd wegens betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba. Wegens gebrek aan bewijs kwam hij op vrije voeten, maar hij bleef wel altijd verdachte. De in Nederland geboren Joran zit sinds begin juni opnieuw vast in een Peruaanse cel op verdenking van moord op de 21-jarige Stephanie Flores.

Anita van der Sloot stemde toe met een eenmalig exclusief interview in de hoop de pers van zich af te houden. In de reportage breekt ze letterlijk met haar zoon. “Hij zoekt het maar uit in zijn cel. Dan kan hij eens een tijdje nadenken over alles wat hij de familie van die meisjes heeft aangedaan“, zei ze. “Ik heb geen enkele reden om hem daar op te zoeken. Ook al moet hij veertig jaar celstraf uitzitten.

ABC is ook het tv-netwerk dat in 2008 het programma van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot uitzond. Het station wilde een Amerikaanse tv-ster maken van De Vries, maar dat zag de misdaadverslaggever niet zitten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen