Emiel Sandtke eist 25.000 euro van NCRV

Foto: Kastermans FotografieActeur Emiel Sandtke, bekend van GTST, heeft de NCRV voor de rechter gesleept. Hij eist 25.000 euro van de omroep. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. De NCRV heeft Sandtke gedumpt als presentator van het kinderprogramma Z@ppLive, terwijl hij daarvoor zijn acteerwerk bij GTST had opgezegd. Het besluit raakt de acteur niet alleen financieel, maar ook voelt hij zich ‘gekwetst’. “Een zéér ongelukkige gang van zaken en niet correct“, oordeelde de Amsterdamse rechter maandag.

In de rechtszaal trok NCRV-directeur Gijs van Beuzekom opeens ook de presentatiekwaliteiten van Sandtke in twijfel. “Emiel moet nog héél veel leren“, zei hij. Sandtke was volgens de krant emotioneel. “Ik voel me gekwetst“, zei hij.

Drie maanden geleden was er geen vuiltje aan de lucht. “We willen dolgraag met jou verder. Laat snel weten of je deze topbaan wilt accepteren“, schreef de eindredactrice van ZappLive aan Sandtke. De NCRV wilde hem inhuren voor zeventien afleveringen en dat kwam goed uit, omdat Sandtke een eigen huis wil kopen.

Volgens de NCRV moet de omroep bezuinigen. “Het stormt momenteel in Hilversum, door de komst van nieuwe omroepen. Alle budgetten worden kleiner, dus geeft de NCRV voorrang aan haar eigen medewerkers“, zei de advocaat, die stelde dat de NCRV nooit harde toezeggingen aan Sandtke heeft gedaan.

Een voorstel van de NCRV om een onkostenvergoeding te betalen, wees Sandtke in de rechtszaal af. “Ik neem geen genoegen met een boekenbon“, zei hij en bleef bij zijn eis voor een schadevergoeding van 25.000 euro.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen