Daphne Bunskoek: ‘Geen spijt van De Tafel van 5’

Daphne Bunskoek heeft geen spijt van De Tafel van 5. Al na een paar weken trok NET 5 vorig jaar de stekker uit de vrouwentalkshow, omdat de kijkcijfers te laag waren. “Ik ben de bedenker van het programma, maar ik reken het mezelf niet aan dat het alweer zo snel van de tv is gehaald“, zegt ze in de Avrobode. “Het tijdstip was ronduit belabberd; sommige onderwerpen waren niet goed. Het programma moest een live-uitstraling hebben, maar werd maar twee keer in de week opgenomen.

Volgens Bunskoek is er teveel bezuinigd op productiekosten. “Ik had mezelf doelen gesteld hoe het programma eruit moest komen te zien. Daar werd steeds meer van afgeweken. Achteraf had ik meer op mijn strepen moeten gaan staan. Een les op heel veel fronten. Maar spijt, nee, dat heb ik niet.

De presentatrice bedacht het programma bij EVA Media, het tv-bedrijf van Paul de Leeuw. Daar werkt ze nu niet meer. “Het blijkt als presentatrice toch onhandig om onafhankelijk programma’s te maken. De omroep wil toch dat ik mijn gezicht dan verbind aan die omroep; zij willen liever dat ik in dienst kom.

Recentelijk deed Bunskoek voor de VPRO verslag van het filmfestival in Cannes en voor de NPS werkt ze nu aan een vijfdelige serie over de slavernij. “Ik hoop me nu bij de NPS en VPRO in onderwerpen te kunnen verdiepen voor langere tijd. Ik vind de programma’s die ze maken goed; zo ben ik bijvoorbeeld ontzettend fan van de programma’s van Jelle Brandt Cortius.”

Bunskoek is naar eigen zeggen erg ambitieus. “Maar als ik alleen voor de kijkcijfers en bekendheid zou gaan, was ik bij RTL Boulevard gebleven. Daar heeft het niets mee te maken. Ik heb een drive om dingen goed uit te voeren. Ook toen ik als student als bijbaantje vlonders aan elkaar stond te lijmen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen