Harm Edens moe van voetbaltalkshows

Foto: Kastermans FotografieHarm Edens vindt de voetbaltalkshows op televisie nergens over gaan. Hij heeft genoeg van programma’s als Studio Sportzomer en VI Oranje. “Met mannen als Johan Derksen, Hugo Borst, René van der Gijp en Hans Kraay Jr., die vijftig jaar geleden al bij elkaar op school zaten en altijd stiekem in de zandbak keken wie de grootste had. Telkens kwamen ze weer bedrogen uit: het was klein en het bleef klein. Daarom zijn ze hun bevrediging elders gaan zoeken“, denkt de tv-presentator.

Edens is geen fan van de voetbalanalisten op tv. “Mannen rond een tafel die eindeloos zwetsen over wedstrijden waarvan ik de uitslag al weet en waarvan de hoogtepunten al acht keer langs zijn gekomen“, schrijft de presentator in zijn column in Linda. “Voetbalwedstrijden zo lang inleiden en er daarna zo lang over napraten – dat lijkt verdacht veel op voor- en naspel. Het voor- en naspel waar ze thuis niet aan doen omdat ze almaar op de buis over voetbal aan het zeuren zijn.”

Mevrouw Borst en mevrouw Derksen zouden er een moord voor plegen als ze van hun mannen een fractie van die aandacht konden krijgen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen