AVRO doet uitgebreid verslag van Gay Pride

Geplaatst op di 29 jun 2010 om 11:39

Foto: AVRODe AVRO staat dit jaar uitgebreid stil bij de Gay Pride in Amsterdam. De omroep doet onder meer voor het eerst verslag van de Canal Parade. Dat heeft de AVRO dinsdag laten weten. In het weekend van 6 tot en met 8 augustus zullen pro- gramma’s van de AVRO roze getint zijn, brengt de omroep een homofilm op de buis en zal verslag worden gedaan van de jaarlijkse Canal Parade. “De AVRO staat voor vrijheid en ruimdenkendheid in de samenleving“, verklaart directeur Willemijn Maas.

Directe aanleiding voor de AVRO om extra aandacht te besteden aan de Gay Pride is een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau, dat vorige week naar buiten bracht dat het nog steeds niet goed met de acceptatie van homo’s.

Volgens het bureau zijn de zelfmoordcijfers onder homojongeren dramatisch hoog. “We zijn geschokt door de cijfers van het onderzoek. We werken daarom graag samen met COC Nederland om ons in te spannen voor een grotere acceptatie van homosexualiteit in de maatschappij“, zegt AVRO-directeur Willemijn Maas.

De AVRO zal net als vorige jaren meevaren tijdens de Canal Parade. Presentatoren als Ruben Nicolai zullen de mooiste momenten vastleggen. Verder is op 6 augustus de speelfilm Beautiful Thing te zien. COC-voorzitter Vera Bergkamp: “Met groot enthousiasme zetten we ons de komende tijd met de AVRO in voor een open en tolerante samenleving waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn.”
28 Reacties op “AVRO doet uitgebreid verslag van Gay Pride”


 1. alex donkers

  Iets voor Cornald?

 2. jammer

  Hoe GAY ziet ruben er op deze foto ook uit. Deze gast is echt een gevalletje van in the closet! Of is ie er al uit…

 3. Bob

  Eyy dat is superr! eindelijk !!!!

 4. Mathew

  Meid, wat enig! Kunnen we van te voren lekker make-uppen!

 5. Anoniem

  De AVRO? Die keurige omroep?

 6. Martijn

  Reactie op jammer: Idd

 7. Anoniem

  Reactie op jammer: Reactie op Martijn: Mijn gaydar werkt altijd goed, Ruben is GEEN gay.

 8. Jeanette

  Goed dat de AVRO hier aandacht aan besteedt. Zullen we naast het nieuwe AVRO-huis in Amsterdam een homohuis openen? Graag met sauna. Groetjes, Jeanette.

 9. Joost

  Inderdaad goed dat de AVRO aandacht wil geven aan homo emancipatie. Maar ik weet eigenlijk niet of het in beeld brengen van de Canal Parade heel veel goed gaat doen. Het laat voornamelijk de stereotypen zien die noujuist voor homodiscriminatie zorgen.
  Maar nogmaals, goed dat ze aandacht aan het onderwerp geven.

 10. Johan B.

  In dat weekend start ook weer de voetbal-competitie. Toeval?

 11. mark

  Ik vind het eigenlijk meer iets voor SBS, die is toch meer van de toeters en bellen? Als er iets te vieren is, komt het op 6…

 12. michel

  Ind een gemiste kans voor SBS6. Goed dat de Avro dit doet maar hoop dat ze niet alleen de Canalparade laten zien maar, ook de straten in het centrum ingaan. Zodat niet alleen de extravagante types te zien zijn.

 13. Siep

  Reactie op Mathew: Reactie op jammer: Reactie op Martijn: Jullie zijn idd erg jammer!
  Mijn hemel… te sneu! En dan met zn allen zeuren over moslims die homo’s discrimineren. Jullie moeten je verdomme schamen!
  Opeens is Ruben’s geaardheid topic van gesprek? Lekker belangrijk!

  Prima dat de AVRO dit doet en laten we nou eerst eens kijken hoe ze dit gaan aanpakken voordat we het een SBS aangelegenheid gaan noemen!

 14. TeeVeetje

  Gaat die bebrilde aap Ruben hier verslag van doen ????? Of heeft Ruben Nicolai een geheime hobby >

 15. zwart gat

  Zou me idd niets verbazen als Ruben gay is. Overigens hoop ik wel dat hij dan in een mooie zwarte leren broek verslag doet… Jammie!!!

 16. Rick

  reactie op Anonymous:
  Misschien moet je beter naar je gaydar luisteren en kom je er achter dat je zelf zo gay als de neten bent.

 17. Siep

  Waarop baseren jullie halve malloten dat iemand gay of niet is?? Zelf het bed met Ruben gedeeld? Of is dat slechts een natte droom? En al zou iemand gay zijn… Waarom is dat dan het vermelden waard?
  Groetjes Siep (hetero)

  PS: get a life!

 18. Robbieboy

  Denk dat ik er dit keer eens live naar toe ga, kijken of het wat is. Hoop dan wel een paar blote mannenbillen te kunnen zien, :lol: hoeft niet. Ben wel benieuwd of het allemaal echt zo erg is, als je vaak leest op sites

 19. Chiel

  Leuk voor iedereen die het wil zien en er niet bij wil/kan zijn. Maar heb er zó helemaal niks mee. Vind het toch altijd een beetje genant om te zien.
  Maar veel plezier op die boten hoor! Ieder z’n ding :)

 20. Joost

  Reactie op Chiel:
  Genant, plaatsvervangende schaamte…noem het hoe je het wil noemen :)

 21. L.

  Oh, dit wil ik weer live meemaken! :D
  Vooral nu Ruben ook nog ergens in de buurt loopt! :D
  Maakt het hele feest al weer een stukje meer hetero!
  Wordt weer leuk!

 22. Terror Japio

  Waarom moeten die flikkers zonodig op een boot provocerend door de grachten varen ??? Frustratie???

 23. Anoniem

  Als de Avro directeur had die een man was zou dit natuurlijk niet zo snel gebeuren, het past helemaal niet bij de Avro die altijd zo`n beschaafde omroep is.

 24. Siep

  Reactie op Terror Japio: Wie is hier nou gefrustreerd? Aandacht tekort? Sneu mannetje….

 25. Siep

  Reactie op Anonymous:

  Wat heeft man of vrouw zijn hier nou weer mee te maken… Is het je wel eens opgevallen dat er ook homosexuele vrouwen zijn (dat heet ook wel eens lesbisch) En guess what, die varen ook mee. Gekker nog, er zijn ook zat heterosexuele mannen en vrouwen die meevaren.

  Ik word werkelijk niet goed van al die vooroordelen hier. Als het niet over homosexuelen gaat dan wel over Nicolai, en anders weet iedereen hier al wel wat voor soort programma het gaat worden. Volgens mij is het nog volop in ontwikkeling! Zijn we allemaal Ogilvie hier?

  Wacht het nou eerst eens af, kijk er vervolgens ZELF naar, vorm dan je EIGEN mening. Ik weet het, nogal een opgaaf van sommigen hier…

 26. Anoniem

  Siep, google eens op feminisering…
  Ik ben de laatste jaren van mening veranderd, zag de homo (kapper) van onze stad hetero worden en ook boegbeelden als Mathilde Santing en Jan Rot hebben een gezin. Volgens mij heeft heeft het meer met niet volwassen willen worden en een dominante moeder te maken. Ook op het forum van Expreszo heb ik wel eens gelezen dat veel jonge mensen onzeker zijn, en niet in het homo/lesbo hokje geplaatst willen worden. Je houdt van iemand of niet, maar het lijkt wel een geloof of een kerk en daar hou ik niet van.

 27. Frits

  De AVRO is al jaren op de Gay Pride vertegenwoordigd. Zogek is het dus niet dat ze er verslag van doet. Het past bij hun uitgangspunten: vrijheid, verdraagzaamheid en verantwoordelijkheid. En die zijn van alle tijden. Dus wat wil je nog meer.

 28. Bob

  Beste mensen,

  Wij varen dit jaar mee en hebben een website gemaakt voor de HO/LE/BI en hetero. Het is een community website waar iedereen welkom is en waarin deze gemeenschap ondersteund wordt(ook dus door de hetero). er is geen sex op want daar heb je al websites etc genoeg van. Je kan er gayfriendly reizen op boeken van alles. plus dat wij dit jaar de eerste echte G-Card gaan lanceren (gaycreditcard) wat ook voor de hetero aantrekkelijk is,alle opbrengsten van deze kaart gaan naar Gay friendly doelen dus bv opvanghuizen voor niet geaccepteerde homo/lesbo`s,bij garaloco kan je jezelf zijn en zie je tevens bedrijven adverteren die Gayfriendly zijn,als member kan je deze ook weer raten of dat zo is. Wij hebben alle soorten mensen aan boord niks extreems gewoon zijn wie je bent. Ik vind het top dat juist een serieuse zender als de avro dit verslag doet.
  Mensen gaypride is gewoon carnaval en een viering dat wij hier in Nederland gewoon mogen zijn wie we zijn!

  Groet Bob

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.