AVRO doet uitgebreid verslag van Gay Pride

Foto: AVRODe AVRO staat dit jaar uitgebreid stil bij de Gay Pride in Amsterdam. De omroep doet onder meer voor het eerst verslag van de Canal Parade. Dat heeft de AVRO dinsdag laten weten. In het weekend van 6 tot en met 8 augustus zullen pro- gramma’s van de AVRO roze getint zijn, brengt de omroep een homofilm op de buis en zal verslag worden gedaan van de jaarlijkse Canal Parade. “De AVRO staat voor vrijheid en ruimdenkendheid in de samenleving“, verklaart directeur Willemijn Maas.

Directe aanleiding voor de AVRO om extra aandacht te besteden aan de Gay Pride is een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau, dat vorige week naar buiten bracht dat het nog steeds niet goed met de acceptatie van homo’s.

Volgens het bureau zijn de zelfmoordcijfers onder homojongeren dramatisch hoog. “We zijn geschokt door de cijfers van het onderzoek. We werken daarom graag samen met COC Nederland om ons in te spannen voor een grotere acceptatie van homosexualiteit in de maatschappij“, zegt AVRO-directeur Willemijn Maas.

De AVRO zal net als vorige jaren meevaren tijdens de Canal Parade. Presentatoren als Ruben Nicolai zullen de mooiste momenten vastleggen. Verder is op 6 augustus de speelfilm Beautiful Thing te zien. COC-voorzitter Vera Bergkamp: “Met groot enthousiasme zetten we ons de komende tijd met de AVRO in voor een open en tolerante samenleving waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen